Αρχική Uncategorized Δελτίο Τύπου για τη φωτιά στο Αγιο Όρος

Δελτίο Τύπου για τη φωτιά στο Αγιο Όρος

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13/8/2012

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, μέλη του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου, συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα και νερό σε πυροσβέστες, δασεργάτες, στρατιώτες και εθελοντές που επί τέσσερις μέρες μάχονταν τη μεγάλη πυρκαγιά στο Άγιο Όρος.

Το Συντονιστικό εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους πληγέντες κατοίκους της Ουρανούπολης και της γύρω περιοχής.

Δηλώνουμε τη θλίψη και αγανάκτησή μας για την καταστροφή που υπέστη το δάσος, οι καλλιέργειες και οι περιουσίες των πολιτών.

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε τα εξής:

  • Ο καπνός και τα αποκαΐδια της φωτιάς σκέπασαν για μέρες την άλλη άκρη της Χαλκιδικής και όχι μόνο. Οι 5.483,5 τόνοι τοξικής βιομηχανικής σκόνης κάθε ώρα(!!!) (δες Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην κύρια μελέτη σελίδες 546 και 605, που κατέθεσε η ίδια η εταιρία και εγκρίθηκε από το υπουργείο περιβάλλοντος), που θα εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα οι δραστηριότητες της καναδικής Eldorado Gold (Ελληνικός Χρυσός) κατά την λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική ας σκεφτούμε μέχρι που θα φθάνουν;
  • Η μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στην περιοχή μας είναι αναστρέψιμη. Σε πέντε έως δέκα χρόνια το δάσος θα έχει αναζωογονηθεί. Η καταστροφή που θα επιφέρουν οι δραστηριότητες της καναδικής Eldorado Gold (Ελληνικός Χρυσός) κατά την λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική είναι ΜΗ αναστρέψιμη (δες Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην μη τεχνική περίληψη σελίδα 116). Θα την έχουμε και θα την κληροδοτούμε στα παιδιά μας από γενιά σε γενιά.

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.