Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΑΣ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ.


Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή: Έρχονται τα ΜΑΤ τρέξτε, πάρτε τα παιδιά σας απο δω, θα ρίξουν δακρυγόνα!!!
Μέχρι ο κόσμος να καταλάβει τι γίνεται, είχαν ήδη πέσει τα πρώτα.
Η ατμόσφαιρα αποπνικτική, ο κόσμος ούρλιαζε,
ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ!!
καπoιοι άλλοι ούρλιαζαν ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!!
Όλοι σάστισαν, τρέχαν δεξιά κι αριστερά, οι καμπάνες άρχισαν να χτυπάνε και οι πλαστικές σφαίρες για άλλη μια φορά άρχισαν να τραυματίζουν τον κόσμο.
Η θεία μου έφαγε μία στην πλάτη, ένα κοριτσάκι έφαγε δακρυγόνο στα μούτρα και κάηκε, τα ΜΑΤ όλο και κατέβαιναν και τα δακρυγόνα έφτασαν μέχρι την παραλία. Οι τουρίστες τρομοκρατήθηκαν φυσικα, χάρη στον κύριο Πάχτα που θέλει να διαφυλάξει, λέει, τον τουρισμό….

Από το ιστολόγιο ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ… 

Ιερισσός, 9 Αυγούστου 2012

Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία μου ανάρτηση.

Αρχικά η ιδέα ήταν να γράφω για τις σκέψεις μου, τους προβληματισμούς και γενικότερα τις εμπειρίες μου αλλά, τελικά, το θέμα των μεταλλείων με απορρόφησε τόσο πολύ που για άλλη μια φορά θα αναφερθώ σ’αυτό.

Εξάλλου μετά τα τελευταία γεγονότα πώς θα μπορούσα να μιλήσω για κάτι άλλο;

Απ’ τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά. Φυσικά για άλλη μιά φορά τα ΜΜΕ δεν έδειξαν τίποτα.

Αγώνας για το μέλλον μας, μηνύσεις στις παράνομες ενέργειες των χρυσοθήρων, πόλεμος νεύρων και λύση συμβάσεων με το δήμο, τυχαία πάντα, σε όσους ήταν κατά των μεταλλείων.

Η έδρα του δήμου που είναι η Ιερισσός μόνο ως έδρα δε λειτουργούσε, οι υπηρεσίες μεταφέρθηκαν στα γύρω χωριά μέχρι να αποκατασταθούν οι τρομερές βλάβες του δημαρχείου (τα δύο σπασμένα τζάμια δηλαδή), ο καιρός κυλούσε και τα πράγματα χειροτέρευαν.

Και πάνω που βγήκε απόφαση απο το ΣΤΕ να μείνει το βουνό μας ως έχει μέχρι να βγεί επίσημη απόφαση, κάτι έγινε απο δω, κάτι μαγειρεύτηκε απο κει και ξαφνικά η απόφαση άλλαξε και δώθηκε άδεια να κοπούν κάποια ξύλα, λέγοντάς μας πως δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερα δέντρα…

Μέσα σε όλα αυτά, έγιναν και μερικές αποκαλύψεις ακόμα σε σχέση με τα μεταλλεία αλλά και το ήδη υπάρχον εργοστάσιο που βρίσκεται στο Στρατώνι.

Κάποιοι κάτοικοι του Στρατωνίου άρχισαν-κρυφά από τους συγχωριανούς τους- να μας αποκαλύπτουν οτι όντως υπάρχει μεγάλο θέμα υγείας, ότι είναι κι αυτοί κατά των μεταλλείων αλλά οτι απειλούνται οι δουλειές και η σωματική ακεραιότητά τους αν δηλώσουν ξεκάθαρα τη γνώμη τους.

Κάπιοι άλλοι φυσικά, που είναι υπέρ, μας δήλωσαν πράγματα όπως τα παρακάτω:

Ο πατέρας μου πλένει τα χέρια του με κυάνιο και δεν έχει πάθει τίποτα, αυτές οι βλακείες που λέτε εσείς οι ψευτοοικολόγοι για τα μεταλλεία είναι επειδή δεν ξέρετε τι σας γίνεται και σταματήστε να είστε τα παπαγαλάκια και τα θύματα, δεν υπάρχει θέμα ούτε μόλινσης ούτε καρκίνου και έχουν γίνει έρευνες που το αποδεικνύουν.

Όταν φυσικά ζήτησα τα ονόματα αυτών που κάναν τις έρευνες, για άλλη μια φορά απάντηση δεν πήρα.

Και να που λίγο μετά, 19 θάνατοι απο καρκίνο στο Στρατώνι ήρθαν να γεμίσουν ένα μήνα με πένθος και θρήνο τους κατοίκους του.

Όταν κάποια στιγμή έθιξα το θέμα, κάτοικος μου απάντησε οτι το γεγονός ήταν τυχαίο και οτι δε δούλευαν καν όλοι στο εργοστάσιο χρυσού. Ναι, κάπoιοι απο αυτούς είχαν μέσα τα παιδιά τους και τους άντρες τους. Δε δούλευαν οι ίδιοι…

Κάποιες μέρες μετά, κυκλοφωρεί στο ίντερνετ μία έρευνα.

Προκειμένου να προστατεύσουμε κατοίκους και επισκέπτες του τόπου μας, αλλά και τις υπόλοιπες, πραγματικά καθαρές παραλίες του Δήμου μας που δικαίως έχουνε λάβει τη Γαλάζια Σημαία, οφείλουμε να πούμε την αλήθεια για την παραλία του Στρατωνίου. Παραθέτουμε αυτολεξί τα σχετικά με τη θαλάσσια περιοχή Στρατωνίου αποσπάσματα από τις ΜΠΕ της TVX (1999) και της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (2010), καθώς επίσης και την απαγόρευση αλιείας από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (πρώην ΥΕΝ). Κι ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

(διαβάστε τι συμβαίνει):
https://antigoldgr.org/blog/2012/05/30/galazia-simaia-stratoni/

Φυσικά οι αντιδράσεις πολλές. Βρισιές, απειλές, ψέματα, ψευτοεπιχειρήματα, και σα να μην άντεξε ο Θεός όλη αυτήν τη γελοιότητα, να σου μια σπασμένη σωλίνα στο εργοστάσιο του Στρατωνίου (το οποίο ήδη είχε πλημμυρίσει μια φορά και έτρεχε ο κόσμος απο τα γύρω χωριά να τους σώσει απο τα κόκκινα νερά που καίγανε τα χέρια).

Και να λοιπόν τα κόκκινα νερά να κατεβαίνουν στη θάλασσα του Στρατωνίου.

Η αστυνομία έκλεισε αμέσως τους δρόμους και δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει για να μην υπάρξει φωτογραφικό υλικό και βίντεο που να μαρτυράνε την καταστροφή της 14.06.2012

Μετά απο 10 μέρες η εταιρεία, απο όσο μας είπαν κάποιοι κάτοικοι, ανάγκασε κάποιους απ τους εργαζόμενους να βάλουν στη θάλασσα τα παιδιά τους για να δει ο κόσμος οτι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Και το έκαναν.

Τα κείμενα και οι κατηγορίες έδιναν κι έπαιρναν απο τους χρυσοθήρες, η απάντηση απλή και σύντομη: http://ierissiotes.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html?spref=fb&m=1

Λίγες μέρες μετά, και αφού συνέχισαν να κατηγορούν όσους είναι εναντίον του μεταλλείου για βανδαλισμούς, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς κλπ, πήραν απάντηση και πάλι σύντομη, απλή και πάνω απ όλα χωρίς ψεύδη και υπερβολές: https://antigoldgr.org/blog/2012/07/05/aiolos/

Αργότερα θέτουμε μερικά ερωτήματα σε κάποιους που προσπαθούν να θάψουν τις προσπάθειες των ανθρώπων που νοιάζονται για το μέλλον τους.https://stratoniki.wordpress.com/2012/07/05/με-δελτίο-τύπου-το-συντονιστικό-συλλό/

Και προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο… https://antigoldgr.org/blog/2012/07/07/vlach-gia-ste/

Ήρθε τέλος πάντων η μέρα της ειρηνικής συγκέντρωσης… Εδώ είναι κάποια από τα γεγονότα που ακολούθησαν:
http://stratoniki.wordpress.com/2012/08/05/1525-παρά-την-παρέμβαση-των-βουλευτών-του/
http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4900.html

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ:

http://www.youtube.com/watch?v=ULDmsnV6MZM

http://m.youtube.com/watch?desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DgPFyeNYJUSA&v=gPFyeNYJUSA&gl=GR

Αυτή ήταν η κατάληξη λοιπόν της διαδήλωσης, αφού, για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους για να προστατέψουν….;;;; ποιους άραγε;;;;
και ιδού τα αποτελέσματα:

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6.html?m=1

https://antigoldgr.org/blog/2012/08/06/dendias-skouries/

Η τρελή απάντηση οτι οι σφαίρες που πυροβολούσαν τον κοσμάκη ήταν κανονικές που έλιωσαν απο τη ζέστη και όχι πλαστικές, μας έκανε τουλάχιστον να γελάσουμε….

https://antigoldgr.org/blog/2012/08
https://antigoldgr.org/blog/2012/08/08/foties-apo-dakrygona/

Αλλά το θέμα δεν σταμάτησε εκεί….

Το απόγευμα, και αφού ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία της ιερισσού για να συζιτήσει τα πρωινά γεγονότα, να κάνει τη βόλτα του όπως συνήθως και να δείξει οτι η διαμαρτυρία συνεχίζεται, ένα τηλεφώνημα του κυρίου Πάχτα που έλεγε οτι καίμε το δημαρχείο Ιερισσού και πάμε να κάψουμε και το Στρατώνι, έφερε για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες τα ΜΑΤ στο χωριό.

Την πρώτη φορά έλεγε οτι δεχόταν απειλές την ώρα που ο κύριος Κατσαβαβάκης έβγαινε στο μπαλκόνι του δημαρχείου και έκανε χειρονομίες στους κατοίκους, τη δεύτερη οτι οι κάτοικοι βάζουν φωτιά στο χωριό τους (ε, αν είναι δυνατόν).

Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή: Έρχονται τα ΜΑΤ τρέξτε, πάρτε τα παιδιά σας απο δω, θα ρίξουν δακρυγόνα!!!

Μέχρι ο κόσμος να καταλάβει τι γίνεται, είχαν ήδη πέσει τα πρώτα.

Η ατμόσφαιρα αποπνικτική, ο κόσμος ούρλιαζε,

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ!!
καποιοι άλλοι ούρλιαζαν ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!!

Όλοι σάστισαν, τρέχαν δεξιά κι αριστερά, οι καμπάνες άρχισαν να χτυπάνε και οι πλαστικές σφαίρες για άλλη μια φορά άρχισαν να τραυματίζουν τον κόσμο.

Η θεία μου έφαγε μία στην πλάτη, ένα κοριτσάκι έφαγε δακρυγόνο στα μούτρα και κάηκε, τα ΜΑΤ όλο και κατέβαιναν και τα δακρυγόνα έφτασαν μέχρι την παραλία. Οι τουρίστες τρομοκρατήθηκαν φυσικα, χάρη στον κύριο Πάχτα που θέλει να διαφυλάξει, λέει, τον τουρισμό….

Εδώ μερικές μαρτυρίες από τα επεισόδια:

ΓΙΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΎ. 4 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΆΛΙ Μ Ε Σ Α ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

ΟΎΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΟΎΤΕ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ, ΟΎΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ! ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Κ ΝΑ ΣΟΥ ΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ

Χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον των διαδηλωτών, «σκούπα» για τους μετανάστες· ετοιμαστείτε για το φθινόπωρο. Αυτοί είναι έτοιμοι. Για σας..

Live your myth in Greece ρε.Τα ματ έβαλαν φωτιά σ ένα πυροσβεστικό οχημα

Μια νέα Κερατέα ανθίζει στις Σκουριές Χαλκιδικής.

@MegaGegonota το ότι στην Χαλκιδίκη έχει συμφέροντα ο κυρ-Μπόμπολας σας το ξέρουμε. Αλλά μην είστε τόσο πουλημένοι. Σας βλεπουν!

Βρέθηκε το χρυσόμαλλο δέρας στη Χαλκιδική. Το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα μάχεται τους βαρβάρους κατοίκους

Και μετά απο όλα αυτά, είδε κανένας κάτι στις ειδήσεις;

Όχι εγώ πάντως.

Πολλοί πιστεύουν πως το θέμα δεν τους αφορά. ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.

Αν κάποιος διαθέσει λίγες ώρες για μια μικρή έρευνα για τα μεταλλεία, την El Dorado και το τι συμβαίνει στη Χαλκιδική θα καταλάβει.

Αν κάποιος διαβάσει σε πόσα άλλα μέρη θα συμβεί το ίδιο έγκλημα θα καταλάβει.

Αν κάποιος ανοίξει τα μάτια του και δει πόσο μακριά θα φτάσει η μόλυνση και ο καρκίνος, θα τρομοκρατηθεί τόσο πολυ…. που σίγουρα θα κάνει κάτι.

Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει.

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΑΣ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.