Aπόφαση Λαϊκής Συνέλευσης Ιερισσού: Την Κυριακή 5 Αυγούστου, όλοι στις Σκουριές!


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 31-7-2012

Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής στην μεγάλη λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, την Τρίτη 31 Ιουλίου, αποφασίσαμε να ανεβούμε στον Κάκαβο για να υπερασπιστούμε το δάσος, το νερό και τις ζωές μας, όπως ορίζει το σύνταγμα των Ελλήνων στο άρθρο 24 § 1:

Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας.

Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

Τα συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων, του Μπόμπολα, και του Πάχτα που τα υπηρετεί, δεν είναι ούτε το δημόσιο συμφέρον, ούτε το ξεπούλημα της γης μας και το ξεκοίλιασμά της είναι μια απλή αλλαγή χρήσης. Είναι η καταστροφή.

Ο τόπος μας τελεί υπό ξένη κατοχή. Κάνουμε το πατριωτικό μας χρέος. Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα των Ελλήνων και την πατρίδα. Την Κυριακή 5 Αυγούστου όλοι στις Σκουριές.


10 απαντήσεις στο “Aπόφαση Λαϊκής Συνέλευσης Ιερισσού: Την Κυριακή 5 Αυγούστου, όλοι στις Σκουριές!”

  1. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ.

    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

    ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΧΘΡΟ.

    Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…

  2. Αγαπητοί Χωριανοί Στανιωτες

    Οι πρόγονοί μας διατήρησαν πάντα την πίστη τους και υπέστησαν εξ αιτίας αυτού τα πάνδεινα. Ήταν αρκετό να ενδώσουν στην πίεση προς κάθε -ισμό, για να θέσουν τέλος στα βάσανά τους. Δεν το έπραξαν. Υπήρξαν μήπως ανόητοι; Ασφαλώς όχι. Απλώς είχε η ζωή τους νόημα μέσα στα βάσανα και τις δοκιμασίες. Και όταν η ζωή έχει νόημα, δεν υπάρχει ανυπέρβλητο πρόβλημα. Συνειδητοποιούμε μπροστά στις δοκιμασίες του καιρού μας ότι προέχει πριν από οτιδήποτε άλλο να νοηματοδοτήσουμε τον βίο μας; Τότε θα βρούμε και τις δυνάμεις τις απαραίτητες προς αντιμετώπιση των πάσης φύσεως αντιξοοτήτων. Τις δυνάμεις να παλέψουμε για την ανεξαρτησία μας, την αξιοπρέπειά μας, την τιμή του τόπου , να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπό μας που υποφέρει και εμείς αδιαφορούμε, καθώς χάθηκε από τον ορίζοντά μας ο πλησίον.

    Συνχωριανοι, είναι πλέον καιρός αυτοκριτικής. Δεν είναι λύση η μεταμέλεια τύπου Ιούδα, που έθεσε τέρμα στον βίο του υπό το βάρος των ενοχών του. Λύση είναι η έμπρακτη μετάνοια, διότι περιφρονήσαμε την παράδοσή μας, όσο κανένας άλλος λαός στην ιστορία. Ας κάνουμε νέα αρχή, όπως οι πρόγονοί μας μετά από τόσες συμφορές που δοκίμασαν. Η κατάσταση δεν είναι σήμερα χειρότερη από άλλες του παρελθόντος. Υπάρχει ελπίδα.και αυτί πάλι μας έρχεται από τους πρόποδες του Αθου

    • Άννα, ελάχιστα μηνύματα κόβουμε. Γενικά δεν συνηθίζουμε να λογοκρίνουμε, ανεξάρτητα από τις απόψεις που εκφράζονται.

  3. Για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση και τη σφοδρή επιθυμία μου δεν θα μπορέσω να είμαι μαζί σας. Όμως, κι’αν η μισή μου καρδιά θα βρίσκεται αλλού, η άλλη μισή στον Κάκκαβο θα είναι. Καλό αγώνα, καλή επιτυχία (είμαι σίγουρος). Ας μην ξεχνάμε, από τον τόπο αυτόν πέρασαν δυνάστες και δυνάστες. Κανείς δεν στέριωσε. Κι’ αυτοί θα φύγουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.