ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


Aπό ΙΕΡΙΣΣΟΣ

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, στην πρώτη τους επίσκεψη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τη δυσφορία τους για τα προβλήματα που υπάρχουν και τα εμπόδια που δημιουργούν οι προσφυγές και οι άλλες νομικές ενέργειες κατά της εκποίησης δημόσιας γης και υποδομών, καθώς και των φυσικών πόρων της χώρας. Προφανώς, δεν αρκέστηκαν στις διαβεβαιώσεις που πήραν από τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης. Γι αυτό, επιδίωξαν και πραγματοποίησαν συνάντηση και με την ηγεσία του ΣτΕ, τη Δευτέρα 9/7.

Όπως προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, το ενδιαφέρον της τρόικας επικεντρώθηκε σε υποθέσεις εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων και στην απλοποίηση των διαδικασιών για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων, που αφορούν σε μεγάλα έργα, και για την έκδοση αποφάσεων περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Από την πλευρά τους, οι δικαστές έδωσαν διαβεβαιώσεις για γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων και για αποσυμφόρηση των εργασιών του ΣτΕ, με τη μεταφορά μιας σειράς υποθέσεων στα διοικητικά εφετεία.

Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο. Ιδιαίτερα, όταν γνωρίζουμε ότι η έκβαση μιας σειράς σοβαρών υποθέσεων κρίνεται και από τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Στο μεγάλο αυτόν κατάλογο περιλαμβάνονται υποθέσεις, όπως οι εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική (υπάρχει προσωρινή διαταγή αναστολής εργασιών), η εκποίηση του Ελληνικού, η μεταβίβαση στο ταμείο αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) πλήθους ακινήτων, επιχειρήσεων και υποδομών του δημοσίου, η δημοπράτηση έργων διαχείρισης απορριμμάτων με κριτήριο το επιχειρηματικό όφελος, η υλοποίηση πληθώρας έργων βιομηχανικών ΑΠΕ σε δασικές εκτάσεις, η εφαρμογή των ειδικών χωροταξικών σχεδίων (βιομηχανίας, τουρισμού, ΑΠΕ) κ.λπ.. Υπάρχουν δύο σημαντικές πτυχές, που οφείλουμε να υπογραμμίσουμε:

  • Αφ’ ενός, την ωμή παρέμβαση, που συνιστά η απροκάλυπτη άσκηση πίεσης στην, υποτίθεται, ανεξάρτητη δικαστική εξουσία, εξωθεσμικών παραγόντων όπως είναι η τρόικα και οι εκπρόσωποί της
  • Αφ’ ετέρου, την παθητική στάση της ηγεσίας του ΣτΕ, που φαίνεται να αποδέχεται την παρέμβαση και να θεωρεί φυσικό γεγονός και υποχρέωσή της την παροχή εξηγήσεων και διαβεβαιώσεων

Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι δεσμοί ανάμεσα στη δικαστική και στην πολιτική εξουσία, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο ισχυροί, δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Αυτό δεν μας εμποδίζει να διεκδικούμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη, συλλογικότητας ή φορέα στην απροκατάληπτη απονομή της δικαιοσύνης και στην ανεμπόδιστη εφαρμογή εκείνων των ρυθμίσεων, που έχουν ταυτιστεί με οικουμενικές αξίες και αποτελούν προϊόν μακρόχρονων, μεγάλων κοινωνικών αγώνων. Ούτε μπορούμε να σιωπήσουμε μπροστά σε φαινόμενα κραυγαλέων εξωθεσμικών παρεμβάσεων στο δημόσιο βίο, που στερούνται της στοιχειώδους κοινωνικής νομιμοποίησης, ακόμη και της τυπικής συνταγματικής νομιμοποίησης.

Είναι απολύτως σαφές ότι τις πολιτικές προϋποθέσεις τέτοιου είδους «εκτροπών» τις έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση, η οποία, ακολουθώντας τα βήματα των προηγουμένων, έχει προτάξει την εκπλήρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων, όποιο κι αν είναι το τίμημα: στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, στην υγεία και στην απασχόληση, στο επίπεδο ζωής και στο περιβάλλον κ.λπ.. Γι αυτό και η δουλοπρεπής στάση της δεν περιορίζεται στην ανοχή της στις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Η ίδια δέχεται αγόγγυστα κάθε είδους πιέσεις για την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων από μεγάλους οικονομικούς ομίλους.

Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του Καναδού πρέσβη για την απρόσκοπτη υλοποίηση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, όπως και αυτή του ευρωπαίου επιτρόπου για την άμεση δημοπράτηση των φαραωνικών εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων. Όπως, επίσης, χαρακτηριστική είναι και η προσαρμοστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Διότι, προφανώς, δεν είναι άσχετη ούτε η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή των εργασιών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού (με το ΥΠΕΚΑ σε ρόλο πρωταγωνιστή), ούτε η θετική προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση για το έργο της μεταλλουργίας χρυσού στις Σάπες της Ροδόπης, που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Όσοι-ες έτρεφαν την ελπίδα υποψίας, έστω, αντίστασης, από τη μεριά της κυβέρνησης, στον οδοστρωτήρα της ισοπέδωσης των όποιων κοινωνικών δικαιωμάτων και αξιών αντιλαμβάνονται ότι έχουν διαψευστεί με παταγώδη τρόπο. Είναι, πλέον, φανερό ότι η επίθεση σε ότι έχει συνδεθεί με στοιχειώδη δημόσια και κοινωνικά χαρακτηριστικά θα ενταθεί. Η κοινωνία και οι πολίτες οδηγούνται σε συνθήκες εξαθλίωσης, τα δημόσια αγαθά λεηλατούνται και το περιβάλλον βιάζεται. Με ορατό τον κίνδυνο της περαιτέρω ενίσχυσης ακραίων φασιστικών αντιλήψεων, αλλά και φαινομένων «ανθρωποφαγίας» στις τάξεις των εργαζομένων. Στο όνομα της διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας, θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης και ικανούς να ποδοπατήσουμε το διπλανό μας. Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο «μέτωπο του χρυσού» στη ΒΑ Χαλκιδική, (όπου η «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους σε αυτήν σαν ιδιωτικό στρατό ενάντια στους κατοίκους της περιοχής, δημιουργώντας κλίμα εμφυλίου πολέμου, υποσχόμενη, παράλληλα, «ανάπτυξη» και «θέσεις εργασίας»), είναι αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της προοπτικής.

Σε αυτές τις συνθήκες, οι πρωτοβουλίες και οι κινηματικές δράσεις των πολιτών πιστεύουμε ότι έχουν να παίξουν το δικό τους αναντικατάστατο ρόλο:

  • ενισχύοντας τις κοινωνικές αντιστάσεις σε τοπικό ή θεματικό επίπεδο, σε κρίσιμους τομείς, όπως οι εξορυκτικές δραστηριότητες, η διαχείριση απορριμμάτων, η ενέργεια, η υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου κ.λπ..
  • στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες, με την ανάπτυξη συλλογικών δράσεων και την καταπολέμηση της λογικής των ατομικών λύσεων και της ανάθεσης
  • διαμορφώνοντας, όπου αυτό είναι δυνατό, προτάσεις εναλλακτικών λύσεων με κοινωνικά χαρακτηριστικά, στον αντίποδα των πολιτικών της πλήρους εκχώρησης φυσικών και ανθρώπινων πόρων στο μεγάλο κεφάλαιο
  • αναζητώντας τρόπους κοινής έκφρασης και κοινών δράσεων όλων των επιμέρους ρευμάτων κοινωνικής έκφρασης, στη βάση της αλληλεγγύης, της αμφισβήτησης της κατεστημένης αντίληψης για την ανάπτυξη και της προσπάθειας απαλλαγής από το πλέγμα των αντιλαϊκών δεσμεύσεων και ρυθμίσεων (πριν και μετά τα μνημόνια)

20/7/2012

Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού

Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική

Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων


24 απαντήσεις στο “ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ”

  1. όπως διαπιστώσατε μόνοι σας για τα χρυσά παιδιά δεν Ισχύ το άρθρο 24 Ελληνικού Συντάγματος ούτε ο περιβόητος Ν.4042/12 (ΦΕΚ 24 Α/13-2-2012) .. αφού τα” χρυσά παιδιά” λένε πως ζουν σε …..οικογενειακή δημοκρατία του Καθάρματος ,Ακη ,γαπ ,Αρ.Παχτα χιχχι Καλημέρα

  2. Τα “χρυσά παιδιά ” του Ακη (προς το παρών αυτά .. μόνο ) ….δεν κατάλαβαν ..μα χιουτς, ότι στην μπλογκοσφαίρα κυκλοφορεί ελεύθερα το ΦΕΚ περί ιδρύσεως εταιρειών περιορισμένης ευθύνης Φώτη Μπομπολα -Αλεξάνδρου Τσοχατζοπουλου του πληρεξούσιου δικηγόρου Γ. Γιαννακόπουλου και οι……συμπατριώτες μας χρηματιστές στο Τοροντο τα έχουν καταθέσει ως όφειλαν και σύμφωνα με της Οδηγίες,και Σύνταγμα στις αρμόδιες αρχές του χρηματιστηρίου … καιρό τώρα…. ούλα βουλημενα και υπομονή λέμε στο Στανο . Καλημέρα

  3. για την ιστορία και… μόνο
    1) 2004 …. Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, έκανε δεκτή την παραίτηση Σημίτη και με συνοπτικές διαδικασίες ρύθμισε τα της εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος στις 8 Φεβρουαρίου βάση ψηφοφορίας και προκήρυξε έκτακτο συνέδριο για την 6η Φεβρουαρίου, για να αποφασίσει τις λεπτομέρειες για τον τρόπο της ψηφοφορίας και για τη συμμετοχή σ’ αυτήν των μελών αλλά και των φίλων του ΠΑΣΟΚ . Αμέσως μετά, ο υπουργός εξωτερικών με δήλωσή του στους δημοσιογράφους, επισημοποίησε την υποψηφιότητα του για τη θέση του πρόεδρου. Την ίδια ημέρα στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τροποποιεί και κυρώνει την αγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας από το Ελληνικό Δημόσιο και την πώλησή τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, του Ομίλου Μπόμπολα και του κ. Δημήτρη Κούτρα. Δυο μέρες αργότερα, στις 10 Ιανουαρίου, πριν ακόμη εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός εξωτερικών ξεκινά την πορεία του προς τις εθνικές εκλογές, με προσκύνημα στη γενέτειρα του παππού του, το Καλέντζι. Από τότε και μέχρι στις εκλογές δε σταμάτησε τις περιοδείες και τις ομιλίες….

    … Στις 22 Ιανουαρίου, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν σε περιοδεία στην Πρέβεζα, Λευκάδα και Άρτα, έσκασε η υπόθεση του «Πόρτο Καρράς» που αφορούσε τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης . Ο Κ. Σημίτης ως πρωθυπουργός δεν παρενέβη, αλλά αντέδρασε ο εγκαλούμενος- μηνυόμενος, βγάζοντας από τις λίστες του κόμματος εννιά βουλευτές του κόμματός του, μεταξύ των οποίων και μέλη της κυβέρνησης (Χ. Πάχτας) και έστειλε έτσι σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτός κάνει κουμάντο. Αργότερα όμως είπε ότι “Ο Χρήστος Πάχτας υπέστη το 2004 μια συκοφαντική επίθεση, για κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι αποτελούσε ανύπαρκτο σκάνδαλο” …. Περισσότερα στην εισαγωγή της μήνυσης Σαλεμή κατά Παπανδρέου (έσχατη προδοσία κλπ)

    2) Η κυβέρνηση Παπανδρέου προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να μην εισπράξει το κράτος 15 εκατ. ευρώ από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!

    3) Προσοχή!!! Εάν είστε ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας με καλλιεργήσιμη γη, περιβόλια αμπέλια, ελαιώνες, οικόπεδα κλπ, ίσως ακόμα και κηπάρια, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας που εικάζεται ότι υπάρχει στο υπέδαφός της, ορυκτός πλούτος μα κυρίως χρυσός… τότε είναι πολύ πιθανό να σας ανήκουν μόνο…τα συμβόλαια και η επικαρπία! Τίποτε άλλο!!!

    Σύμφωνα με σοβαρές πληροφορίες, ήδη έχει ”δεσμευτεί” ολόκληρος ο Δήμος Δελφών και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχω από σοβαρές πηγές, τις οποίες πάντως, μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη… θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το ίδιο συμβαίνει και στη Θράκη!!! Πως θα δείτε αν συμβαίνει ή όχι κάτι τέτοιο στην περιουσία σας; Η συνέχεια εδώ : http://thrakilifenews.blogspot.gr/2012/02/ochi-sta-chrysorycheia.html

    4) Συνδυάστε όλα τα προαναφερόμενα και με το επόμενο θέμα και σκεφτείτε τι έχει να γίνει …

  4. Ένα τελευταίο σχόλιο μου … Είναι δυνατών το ελληνικό κράτος να υπερφορολογεί , απαξιώνει τον λαό μας ,γη και αέρα ..για να “υλοποίηση” ποτέ τα βαριά αρρωστημένα “ιδιωτικά” οικονομικό-επιστημονικά “επενδυτικά” …. “όνειρα τους” όπως απέδειξα αμέσως ποιο πάνω .. είναι δυνατών …. Αθανάσιε Σ.εξ Στανου Έλεος!!!

  5. Κατηγορώ λοιπόν τους χειροκροτητές των τιμαριθμικών ανακάμψεων και τους υποταγμένους των επιδοτήσεων.
    Κατηγορώ τους γραφιάδες και τους υπαλλήλάκους που αρκούνται στις αυξήσεις φαντάσματα και στα ζόμπι της φορολογίας..
    Κατηγορώ πρώτα απ’ όλους τον εαυτό μου που κλείνομαι στο σπιτάκι μου και πολιτικολογώ για τα δημαρχιακά του Δήμου Αριστοτέλη την συνεχή έλλειψη νερού στο Στανο .
    Ο κόσμος μας είναι χωριό και κανείς «Καποδίστριας» δεν τον ενώνει.
    Αυτό το γάλα που ρέει άσκοπα απ’ τον ιερό μαστό της γης θα πνίξει τελικά την ανθρωπότητα.
    Και κάθε κατηγορώ θα είναι τότε άχρηστο.

  6. Τελευταία συμβουλή από έναν πρώην εργαζόμενο , εργάτη, Επιθεωρητή , μελετητή, προϊστάμενο Τομέα Μηχανολογικής Συντήρησης στα Ορυχεία ΔΕΗ

    Ένα Ορυχειο για να λειτουργήσει θέλει τους ανθρώπους του
    Δεν μπορεί και δεν θα βγάλει ποτέ … ούτε ένα γραμμάριο χρυσού , με διευθυντές, τις τηλεφωνήτριες, τις καφετζούδες, τους γραφιάδες των γραφείων της Κηφισιάς, τα ΜΑΤ, εισαγγελέα Πολύγυρου , τον Ακη ,Αρ.Παχτα ,δρ.Αρβανιτιδη ,Πολιτες Αριστοτελη,πρεσβη Καναδα ,ΓΣΕΕ,respentza… είναι δυνατών.. είναι πολύ απλό είναι…. εντελώς άχρηστοι

    Μαρία , Απόστολε , Σαράντη και χιλιάδες φίλοι εδώ και στο εξωτερικό .. εσείς τι λέτε… χιχχι

  7. eva- προσωπικά εμπιστευτηκα την Αλιτσια Μαρία , Αποστόλη,Γιαννη,κλπ που δεν με επενουν για κάθε τι που κάνω η που λέω δεξιά και αριστερά , αλλά με ….επηπλητουν για τα σφάλματα μου.

  8. ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ.ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΠΟΝΕΜΕΝΗ.ΟΛΟΙ ΣΕ ΒΙΑΖΟΥΝΕ Κ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ Κ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ,ΣΕ ΖΟΥΜΕ ΠΕΘΑΜΕΝΗ.ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ,Ν ΑΞΙΖΗΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΟΥ ,ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ,ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ,ΟΛΑ ΤΑΔΩΣΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑ Κ ΞΑΝΑ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ? ΔΕΝ ΦΤΑΝΗ ΠΙΑ? ΣΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ.ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ,ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ Κ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΟΥ.ΣΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΟΥ ,ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΟΥ.ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ Τ ΑΔΥΝΑΜΑ,ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.Κ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ.ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ? Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΣ ΣΚΕΠΑΖΗ ,ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΠΙΑ.

  9. eva- αφού δεν απάντησες στο δημόσια διατυπωμένο ερώτημα του quiz (η λέξη σε δυσκόλεψε…)….
    .Συνεχίσουμε ….. το διατύπωσε με σαφήνεια ο…. Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)
    ‎”Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς(στην περίπτωση μας π.χ.El Dorado), αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει….(π.χ. Κάτοικοι χωριού Στανος)..” …λες να αναφερόταν και είχε στο νου του τον ……”αξιότιμο” Δήμαρχο Αρ.Παχτα …
    Oi επίσημες εφημερίδες της Κυβέρνησης Τα Νέα ,Το Βήμα , Καθημερινή και τα πανελλήνια και τοπικά κανάλια το ….αποσιωπούν, .. Η δημοκρατική και ελεύθερη μπλογκοσφαιρα που δεν χειραγωγηται η επιδοτηται ..όπως π.χ. το ….respantza ….το όνομα αυτό αναφέρουν (η αποδείξεις στο προσωπικό μου αρχείο ..για κάθε τι)

  10. Υ.Ε. eva-και μην σου έρθει στο μυαλό ότι ο “αξιότιμος” Κορακης πρόκειται ποτέ να μου κάνει την τιμή και με “αφορίσει” .. αυτά δεν γίνονται στον ελεύθερο μας τόπο …

  11. Tο ΦΕΚ που επιβεβαιώνει τις σχέσεις οικογένειας Μπόμπολα και οικογένειας Τσοχατζόπουλου

    http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/21/t%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CE%BA-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA/

  12. στεφανη μου, η ψυχολογια μου ακομα δεν επανηρθε και δεν διαβασα τιποτα , απ ότι εγραψες , θα τα διαβασω, υποσχομαι. αλλα ειδα κατι για Θουκιδιδη. υποσχομαι οτι θα γραφτω στο λυκειο μονο και μονο για τα φιλολογικα. Δεν εχω ιδεα…γιαυτο σε θαυμαζω, εισαι εξυπνος αλλα εγω ειμαι με τον εργατη,…μη με μαλωνεις, εγω αγαπω τον κοσμο, τα παιδια που εχουν μμυρια προβληματα και δεν τα βλεπεις , καρδια μου…γιατι ξεχναμε ολοι μας το ρητο παν μετρο αριστων? αλλα σε σεβομαι και θα σε σεβομαι οτι και να γινει.

  13. mantam eva- αφού η μεγάλες υποχρεώσεις δεν σου έχουν επιτρέψει να απάντησης στο quiz θα σε(σας) ρωτήσω ένα ποιο απλό ερώτημα αλλά ιστορικό που εμείς εδώ όλα τα γηγενή παιδιά της χερσονήσου γνωρίζουμε .. Γνωρίζεις την Αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη του Αγ. Όρους (υπάρχει στο βιβλίο του κ.Δημ.Τσαμη “Άγιο Όρος προσέγγιση στην πρόσφατη ιστορία του” εκδώσεις 2000.Ο κ. Δημ.Τσάμης χρημάτισε Δ/ντης Αγ. Όρους. Παρακαλώ μελέτησε το σε βάθος είναι στα ελληνικά και δεν χρειάζεται .. μεταφραστή.

  14. http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4739951

    aksia exei kai to ena sxolio meta to arthro. aytoi einai h ellada mas. κρεατομηχανη των πανελλαδικων, και διαστρευλωση των παντων. γι αυτο στεφανη μου , δεν θα μελετησω τον Θουκιδιδη, ουτε για λογους πολιτικους ή μεταλλευτiκους. εχω την δικοι μου λογικη. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΙΑΤΑ. δεν πιστευω σε καρκινους κλπ. διαβασε για την ιαπωνια , μετα το τσουναμη, θα παιθανουν 15 μεχρι 1300 ατομα. και αν. με τωση βλαβη. δεν πιστευω στην καταστροφη. Μιλας για παραδωση εθνικου πλουτου…..οταν θα χασουμε την κυριαρχια μας, θα σου πω που θα παει ο πλουτος. Πχ, στην τουρκια? “Τα κανατε σαλατα , και δεν θα γεννησει ουτε η γατα. ” εθνικος πλουτος σημενει οτι ειναι ολονων, δεν ειναι τις Ιερισσου. Ειναι του εθνους,που καλητε η Ιερισσος να υπηρετησει. rozumiesz???????
    κι ακομα. οταν δεν θελω να σε φιλησω, θα σε ρωτησω που ειναι το μαγουλο σου…….δεν μπορεις να το χωνεψεις , Στεφανη μου, οτι ολα αλαξανε και η εκμεταλλευση θα γινει. θες δεν θες. Η Μαντω μαυρογενους , που τα εδωσε ολα στην πατριδα, ρωτηθηκαι απο εναν υπαλληλακο, εσεις, τι κανατε για το εθνος? ξερεις τι απαντησε. τιποτα!!!! Κι εγω ρωτω. Εσυ τι κανεις για το εθνος, για μενα, για τα παιδια μου και του γιτωνα. τιποτα Στεφανη, εσυ την συνταξαρα σου , αγαπητε μου την εχεις. τι σε νιαζει. εξασκεις και το μυαλο σου σημετεχονας σε blog. σπουδασες στα ξενα, τζαμπα, το εκμεταλευτηκες στον καπιταλισμο ΑΛΛΑ ΕΧΕΙς ΑΠΟΨΗ……( δεν ειναι προσωπικο, σαν και σενα πολοι). Ε. λυπον, σε μενα δεν μετραει. εισαι out.

  15. mantam eva- μιας και δεν ξεχνάω το άλλο μου …χωραφάκι , παρακαλώ στείλτε το στο Κάθαρμα “Εκτίμηση του κόστους μεταβάσεις της Δ. Μακεδονίας ..σε καθεστώς χαμηλής παραγωγής λιγνίτη” http://www.tdm.tee.gr/images/stories/Docs/nea_anakoinoseis/deltia_typou/ektimisi_tou_kostous_metabibasis_ths_dm.pdf

    Υ.Γ. μα είναι δυνατών .

  16. ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟΔευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 9:18 μμΒαθιά ανακούφιση από την απόφαση του ΣτΕ,στους 700 εργαζομένους και την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής

    Στα πόστα τους και πάλι οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, καθώς το ΣτΕ απέρριψε τελικά την αίτηση αναστολής, που είχε κατατεθεί στις 25 Ιουνίου και είχε προκαλέσει την προσωρινή διακοπή όλων των υλοτομικών εργασιών σε Σκουριές και Μαντέμ Λάκκο.

    Το ΣτΕ αναγνώρισε ότι η υλοποίηση της

  17. μαρια μου, σε αγαπω και παντα θα σε αγαπω. Ο μαριος τελικα αποφασισε να δωσει το διαζυγιο, αλλα εγω που θα βρω τα 1500? αν θελεις καποια στιγμη , οπωτε θελεις , θελω να σε γνωρισω απο κοντα. δεν θα μιλησουμε για μεταλλεια, υπαρχει και η ζωη. Σαν νοσοκομα που ειμαι , σε παρακαλω, να κανεις συχνα εξετασεις . Μαλλον δεν θα ξαναγραψω . δεν χριαζετε να κανω εχθρους , εσενα και τον Στεφανη. σου ευχομαι , μαρακι,να σου παν ολα καλα.προσεχε το γαμο σου, να την ποτιζεισ συχνα την γλαστρα της αγαπης. δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο στον κοσμο το σαπιο αυτο. δωσε χερετισματα στον Στεφανη.

  18. mantam eva-αφου και την κοπή του δάσους τον Σκουριων με δικαστική πραξικοπηματική απόφαση πραγματοποιηται σε συνθήκες οικονομικού …..νταμπιγκ προσωπικά είμαι βέβαιος για την σύνταξη μου .. Για εσένα προσωπικά λυπούμε Βλέποντας έναν υψηλόβαθμο. χρόνια …. υποτίθεται .”επαγγελματία” που τόσα χρόνια υπηρέτησες παλιά ξεκινώντας απο τον” θρυλικό” Ακη,που βρίσκεται απένταρος μέσα και να παραμιλά (όπως μου εκμυστηρευτικές θυμάσαι μπαγάσα ) τώρα πάλι τον Αρ,Παχτα να…. εκτίθεσαι σε δημόσια θέα ..με λάθος στόχους και σε άλλη μη νόμιμα Συνταγματικά κατεύθυνση .Πως σε μπέρδεψαν έτσι μπαγάσα
    Υ.Γ. ενα μασσαλη ..Να φοβάσαι άνθρωπο που τρώει λύκο ,,δεν στο δίδαξαν στη “κομματική” σου σχολή .. καρύδια εσπαγες τόσων καιρό μπαγάσα χιχχι…

    Αγαπητοί ομογενείς Ελληνες απο Αμερική και Καναδα .. όπως βλέπεται σε αυτήν την ελλαδΙτσα μου έμενε να ζήσω μετά την επιστροφή στον τόπο τον διωκόμενων προγόνων .Σας ευχαριστούμε για την αμέριστη βοήθεια που μας προσφέρατε στην δύσκολη στιγμή.. Συνεχίστε

  19. αγαπητοί συναγωνιστές και πατριώτες του Παρατηρητήριιου… η σημερινή διόρθωση αυτί την ώρα στο Χ.Α. Τορόντο έφτασε -4,6% ( 0,48 δολάρια)…. και συνεχίζεται http://www.reuters.com/finance/stocks/overview?symbol=ELD.TO .. Καλημέρα έχουμε σήμερα άλλο χωράφι για καλλιέργεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.