Ελλάδα, το νέο Ελντοράντο και η κίβδηλη “έκθεση του ΟΗΕ”

  10
  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Σε έκθεση του ΟΗΕ που τονίζει ότι «βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα κάθεται επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στη βαριά βιομηχανία, την αεροναυπηγική κ.λπ., τα οποία διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες», αναφέρεται δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ, της εφημερίδας που εκδίδει ο κ. Μπόμπολας, κύριος μέτοχος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα στο Βλέπουν Ελλάδα γεμάτη «θησαυρούς ορυκτών»

  Και δεν είναι μόνο το εγχώριο ΕΘΝΟΣ, αλλά και η γαλλική FIGARO που αναφέρεται στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και την εκμετάλλευσή του! Στην ηλεκτρονική της σελίδα δημοσιεύεται σχετικό άρθρο της Hayat Gazzane, που βασίζεται σε στοιχεία που έθεσε στη διάθεση της δημοσιογράφου – ποιός άλλος; – ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος,  Γιάννης Μανιάτης. Διαβάστε το κι αυτό εδώ: Ορυκτός πλούτος: Στο χορό κι η Figaro!

  Γερές δόσεις προπαγάνδας από τον κ. Μανιάτη, με ειδική αναφορά – φυσικά – στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού, με βάση μια υποτιθέμενη “έκθεση του ΟΗΕ για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας”. Ποιοι είναι όμως στην πραγματικότητα οι συντάκτες της περίφημης έκθεσης; Μας ενημερώνει ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ. Σαράντης Δημητριάδης:

  Η αναφορά σε σχετική έκθεση του ΟΗΕ, τόσο στο αρχικό δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ, (και της Figaro), όσο και πολύ περισσότερο στην ομιλία του νέου ΥΠΕΚΑ κ. Λιβιεράτου κατά τη συζήτηση επί των προγραματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, προσδίδει ένα φαινομενικό κύρος στα στοιχεία που παρατίθενται. Ο ΟΗΕ είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός και έχει κατ” αρχήν το τεκμήριο της ουδετερότητας και της αντικειμενικότητας. Γράφω παρόλα αυτά για «φαινομενικό κύρος», γιατί περί αυτού ακριβώς προκειται. Τα στοιχεία πράγματι εκπορεύονται από έκθεση του ΟΗΕ, την οποία όμως δεν συνέταξαν τρίτοι ουδέτεροι εμπειρογνώμονες, αλλά παρασχέθηκαν από τους εξής παρακάτω, όπως μνημονεύεται στην έκθεση ακριβώς αυτή:

  α. Ministry of Environment, Energy and Climate Change, δηλαδή το γνωστό μας ΥΠΕΚΑ των Παπακωσταντίνου – Μανιάτη.
  β. Mineral Resources Policy Directorate, δηλαδή τη Δ/νση Πολιτικής Ορυκτών Πρώτων Υλών, του ΥΠΕΚΑ και πάλι.
  γ. Greek Mining Enterprices Association (GMEA), δηλαδή τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (με την «Ελληνικός Χρυσός» και τα «Χρυσωρυχεία Θράκης» να ξεχωρίζουν ως μέλη του.

  Οι παραπάνω λοιπόν συνέταξαν την περι των ορυκτών μας πόρων έκθεση του ΟΗΕ. Πώς λοιπόν να μην θεοποιείται στην έκθεση αυτή η εξόρυξη των πάντων. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει λοιπόν. Πήραν τη βούλα του ΟΗΕ και έντεχνα εξαφάνισαν τα ονόματά τους. Με τέτοιες κουτοπονηριές προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πολίτες αυτής της χώρας.

  Ο νέος υπουργός ΠΕΚΑ θα μπορούσε αντί να αναφερθεί σε έκθεση του ΟΗΕ, να αναφερθεί στην έκθεση του υπεύθυνου συντάκτη της που καθόταν απέναντί του. Εξάλλου οι δυο τους είναι συντεχνίτες και παλιοί γνώριμοι.

  Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο από εμάς γιατί τα λέει όλα ο κ. Δημητριάδης:

  Άντε πάλι το Eldorado. Για όσους δεν το πιστεύουν το λέει και ο ΟΗΕ, και το ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα, που τα ψάχνει τέτοια θέματα, από απλό επιστημονικό ενδιαφέρον και για το καλό του τόπου βεβαίως.

  Κατά τη συμπαθή λοιπόν συνεργάτιδα του ΕΘΝΟΥΣ που κατάπιε αμάσητη την έκθεση του ΟΗΕ και έσπευσε να μας αναγγείλει τα ευχάριστα νέα, καθόμαστε «επάνω σε μια πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά», κάτι σαν τη σπηλιά με τους θυσαυρούς του Αλαντίν. Το μόνο που μας χρειάζεται είναι το παράγγελμα «άνοιξε σουσάμι» και όλος αυτός ο πλούτος θα γίνει δικός μας. Το παράγγελμα αυτό θα το δώσει, έτσι πρέπει, ο νέος υπουργός ΥΠΕΚΑ, υποστηριζόμενος από (ή υποστηρίζοντας τον) αρμόδιο πρώην υφυπουργό ΥΠΕΚΑ , με τη ένθερμη επίσης υποστήριξη του νέου τσάρου της οικονομίας και εκείνου της ανάπτυξης. Όλα άλλαξαν και όλα έμειναν τα ίδια.

  Παρέλειψε βέβαια ο ΟΗΕ να αναφέρει στην έκθεσή του το πολυτιμότερο προϊόν αυτού του τόπου, που υπάρχει σε ανεξάντλητες ποσότητες, το κουτόχορτο. Με αυτό γίνεσαι πλούσιος σε μια νύχτα και αποκτάς, ή νομίζεις οτι αποκτάς, ό,τι ονειρεύεσαι. Και αν δεν μπορείς να βρείς μόνος σου κουτόχορτο υπάρχουν δημοσιογράφοι να στο προμηθέψουν. Όχι μόνο δημοσιογράφοι όμως. Άκουγα πριν λίγες μέρες στο ραδιόφωνο μεγαλοστέλεχος του ΙΓΜΕ, πιο μεγάλο δεν γίνεται, να λέει με απίθανα λαϊκίστικη εκφορά λόγου πως «πρέπει επιτέλους να ανοίξουν τα σεντούκια με τους θυσαυρούς της βόρειας Ελλάδας» (πάντα αυτή η τυχερή η βόρεια Ελλάδα).

  Βομβαρδιζόμαστε εδώ και πολύ καιρό με τα πιο απίθανα παραμύθια για τον ορυκτό μας πλούτο. Διακινούνται στο διαδίκτυο εξωφρενικά «στοιχεία», μερικά με υπογραφές επώνυμων, δημοσιογράφων ή και «επιστημόνων», που μας αναγορεύουν ως μακράν το πλουσιότερο κράτος του κόσμου. Μέχρι και πως σε κάθε έλληνα, σε σένα, σε μένα, αναλογούν -κρατηθείτε- 960 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξιοποίηση αυτού του πλούτου (μην απελπίζεστε λοιπόν από τα μηνύματα της εφορίας, σε λίγο θα τους πετάξετε στα μούτρα τα εκατονταπλάσια). Παραμύθια της Χαλιμάς θα μου πείτε, που σκοπίμως όμως αφήνονται να κυκλοφορούν για να δημιουργούν προσδοκίες επερχόμενου ουρανοκατέβατου υπερπλουτισμού στους πολλούς δυστυχώς αφελείς που διαθέτει η χώρα μας, μειώνοντας έτσι τις αντιδράσεις και διευκολύνοντας τη δουλειά των εκμεταλλευτών, που σαν γύπες και ύαινες καραδοκούν να επιπέσουν και κατασπαράξουν ό,τι χρήσιμο υπάρχει στον τόπο μας, αφήνοντας πίσω τους μόνο ο,τι δεν τρώγεται και δεν χωνεύεται.

  Και τι να πει κανείς για την παράλειψη, κατά τον ΟΗΕ και το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ, να εκμεταλλευτούμε και άλλα πράγματα που διαθέτουμε: τον πηλό, τον ασβεστόλιθο, τους σχιστόλιθους, τον καολινη, τη γύψο. Έλεος, έλεος κύριοι του ΟΗΕ και του ΕΘΝΟΥΣ. Μα αυτά όλα είναι η Ελλάδα. Δηλαδή για μπάζο θα πουλήσουμε τη χώρα μας. Αν τα ξεριζώσετε όλα αυτά και τα πουλήσετε, η Ελλάδα, ως υλική πια υπόσταση, σβήνει από τον χάρτη. Πάει, χάνεται, πως το λένε. Πού θα πατάει το χώμα, αν δεν το πουλήσετε και αυτό. (ευτυχώς που δεν βάλανε και την άμμο στα προς εκμετάλλευση, έτσι ο χάρτης της Ελλάδας θα είναι μελλοντικά η θάλασσα, μια λωρίδα άμμος και στη μέση τίποτα). Ά ξέχασα, υπάρχει και ο γρανίτης. Αλλά αυτόν, όπου υπάρχει στη βόρεια Ελλάδα, θα τον εξαφανίσουν οι χρυσοθήρες για να πάρουν τα απειροελάχιστα ψήγματα χρυσού τους. Θα μείνουν μόνο τα γρανητένια νησιά (Σέριφος, Μύκονος, Ικαρία. Αυτά θα μείνουν γιατί εκεί παραθερίζουν οι χρυσοθήρες).

  10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδώ ο νέος ΥΠΕΚΑ κ. Λιβιεράτος εκ Θεσσαλονίκης ..που έχει στο ” λαμπρό ” βιογραφικό που αναδημοσιεύσαμε άμεσα από την εφημερίδα της Κυβέρνησης “Καθημερινή” και εδώ, τόσες “επιστημονικές”δάφνες .. αστοισε παντελώς την Μη ολοκλήρωση μέχρι σήμερα του Εθνικού Κτηματολογίου που μας στοιχίζει η επιβαλλόμενη ποινή της Ε.Ε καθημερινά εκατομμύρια . ..Ε τώρα ως “πεινασμένος” για ζεστά καρβέλια .και μάλλον… λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων ..ανέλαβε και της χρυσές εργολαβικές δουλειές ..
   Ερώτηση ως “επιστήμονας” δεν παρακολουθεί καθόλου μα ντιπ την συνεχιζόμενη διόρθωση του Τορόντο . Κρίμα και “έξυπνος” φαίνεται.

  2. ένα τελευταίο ..ο” κύριος” αυτός δεν είναι καθηγητής του ΑΠΘ ..δεν γνωρίζει μα δεν έχει ακόμα ενημερωθεί για την θέσει του ΑΠΘ ..για το θέμα “ελληνικός Χρυσός -Σκουριές” ..που βρίσκεται είναι στα ” καλά” η ..στον κόσμο του ..το παραπάνω αφορά και τον “αξιολύπητο” κακό αντιγραφέα φοιτητικών κειμένων Μανιατι .. πιστεύω προσωπικά ότι τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ΑΠΘ του ΤΕΕ.ΤΚΜ .. παρά την αυξανόμενη ζέστη λειτουργούν!!!

  3. επειδή το θέμα έχει σχέση με το άλλο χωράφι της ερασιτεχνικής μου ποια απασχόλησης μου το μεταφέρω Παρακαλώ την Μαρία για ξεχωριστή ανάρτηση

   Η ΕΕ θα υπερασπιστεί τα ενεργειακά συμφέροντα της Κύπρου

   Ιουλίου 10, 2012

   Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενήμερη για τις απειλές της Τουρκίας… αναφορικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και εκφράζει την ετοιμότητα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κύπρου στον ενεργειακό τομέα.
   Αυτό δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος έλαβε μέρος στη διήμερη σύνοδο των προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Λεμεσό.

   Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρόκειται για ευαίσθητο θέμα και ότι τα συμφέροντα της Κύπρου είναι σημαντικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

   Ο κ. Έτινγκερ είπε ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο, το Ισραήλ και ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και επισήμανε ότι μόλις εξακριβωθούν οι ακριβείς ποσότητες των ενεργειακών πόρων των κοιτασμάτων, θα προχωρήσει ο προγραμματισμός και η κατασκευή της αναγκαίας υποδομής για εξόρυξη και μεταφορά.

   Επιπλέον, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει όλα τα έργα που απαιτούνται για την εξόρυξη υδρογονανθράκων..

   Προσωπικά περιμένω με αγωνιά παρόμοια δήλωση για την Ελλάδα .. ζητάω πολλά είμαι σίγουρος ότι και για την Μαρία , Αποστόλη, Γιάννη Θανάση που έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με δεκάδες αναρτήσεις και επιτόπιες επισκέψεις …για εσάς τους άλλους …..δεν γνωρίζω

  4. Τοποθέτηση Ραχήλ Μακρή για τις προγραμματικές Σαμαρά σχετικά με την ΔΕΗ και την επίσκεψη Φούχτελ στην Πτολεμαίδα
   10 Ιουλίου, 2012 01:20 ΜΜ | Επικαιρότητα
   Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services

   Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις επιταγές του Μνημονίου και με μπροστάρη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προχωρά στην άνευ όρων εκποίηση της ΔΕΗ. Μια ενέργεια που θα στοιχίσει στη χώρα κοινωνικά, οικονομικά και ηθικά αφού η επιχείρηση αποτελεί πυλώνα κοινωνικής συνοχής και συμβάλει στην διαφύλαξη της Εθνικής κυριαρχίας, εξασφαλίζοντας στη χώρα ενεργειακή επάρκεια. Η ΔΕΗ είναι μια επιχείρηση που από τη φύση της θα μπορούσε να αποτελεί υπόδειγμα ευρωστίας και ευμάρειας. Δυστυχώς, οι πολιτικές των κ. Χατζηδάκη, που διετέλεσε Υπουργός επί κυβερνήσεων του κ. Καραμανλή και σήμερα του κ. Σαμαρά, και Παπακωνσταντίνου συνετέλεσαν, ώστε η επιχείρηση να γνωρίσει δημοσιoοικονομικό εκτροχιασμό και ουσιαστικά να έχει χρεοκοπήσει. Σήμερα, έχοντας συστηματικά απαξιώσει την επιχείρηση την ξεπουλάνε στην κυριολεξία και εκχωρούν το αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να απολαμβάνουν φθηνή και επαρκή ενέργεια.

   Οι συνθήκες γίνονται ακόμη χειρότερες για τους εργαζομένους στην επιχείρηση αλλά και στους πολίτες της Κοζάνης, της Φλώρινας, του Αμυνταίου και της Μεγαλόπολης που βιώνουν τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της επιχείρησης βιώνουν τον κατακερματισμό των αποδοχών τους με συνέπεια να μην ανταμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες, ενώ όπως όλα δείχνουν η κατάσταση θα χειροτερέψει.

   Οι συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο με τις ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας αυξάνουν την ανεργία σε απελπιστικά επίπεδα. Ποιος εγγυάται ότι αύριο ο ιδιώτης επενδυτής και «στρατηγικός επενδυτής» συνέταιρος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, δεν θα προσλάβει αλλοδαπούς με αποδοχές πείνας για να δουλέψουν στην επιχείρηση; Κανένας λόγος δεν γίνεται για την περιβόητη αποκατάσταση των εδαφών, για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για το θεσμικό πλαίσιο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

   Παράλληλα, στα πλαίσια του Γερμανικού οικονομικού επεκτατισμού ο μεσολαβητής της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα κ. Φούχτελ συνεχίζει τις επισκέψεις του, αυτή τη φορά σε συνέδριο του δικτύου ενεργειακών Δήμων της χώρας που συνδιοργανώθηκε με το Γερμανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Γιατί άραγε οι επισκέψεις και οι συνδιασκέψεις πραγματοποιούνται μόνο με Γερμανούς αξιωματούχους και όχι και με άλλων κρατών εκπροσώπους, όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας, χώρες που επίσης διαθέτουν άριστη τεχνοτροπία στα ενεργειακά ζητήματα; Μήπως οι παρεμβάσεις από τους αξιωματούχους της συγκεκριμένης χώρας πραγματοποιούνται εκ του πονηρού και εξυπηρετούν συμφέροντα που στοχεύουν στην εξαγορά των μονάδων της ΔΕΗ;

   Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχοντας γνώση των συνεπειών των ενεργειών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε την εκποίηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες με όρους ξεπουλήματος.

   Δεν θα ανεχτούμε την διάλυση της ενεργειακής ραχοκοκαλιάς της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε επικίνδυνες εποχές.

   Δεν θα ανεχτούμε τα παιχνίδια σε βάρος της κοινωφελούς επιχείρησης από επιχειρηματίες φίλα προσκείμενους σε συνεργάτες και Υπουργούς του κ. Σαμαρα.

   Ο τυχοδιωκτισμός, η ανεπάρκεια, η ανευθυνότητα και η προχειρότητα της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά δεν πρέπει να αποτελέσ

   http://www.kozan.gr/?p=15815

  5. κυριε Στεφανη, περιμενετε με το φθυνοπωρο για αυτο που ειπαμε, εκτος αν δεν φιλησεις σταυρο εσυ……:-))) θα σας παρω τηλεφωνο, το εχουν οι χρυσες σελιδες του ΟΤΕ. Δεν υπαρχει αλλη λυση παρα να γινουμε φιλοι. ( και το θελω πολυ)Ο
   χατζιδακης εδωσε γη και υδωρ στον Πεκ……..

  6. Με το τεράστιο και κυρίαρχο θέμα Ενέργεια παντού στον κόσμο απαγορεύονται τα “παιχνιδάκια” δια ροπάλου , εμείς εδώ στο ελλαδισταν είμαστε η “φωτισμένη” νεοορθόδοξη εξαιρέσει . Η κατάληξη τώρα και η συνέπεια αυτού μόνο μια και προδιαγεγραμμένη από της 15.5.95 .. διαμελισμός και αίμα!!!! Και ένας από τους τότε ενεργούς αρχιτέκτονες βρίσκεται με την υποστήριξη τον ΜΜΕ και πάλι με το πολιτικό αξίωμα του ΠΑΣΟΚ ..στην καρέκλα του Δήμου μας .

  7. Προχτές κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Τριμερούς Τροϊκανικής Κυβέρνησης πήραμε μια γεύση για το τι είναι «αντίσταση» μέσα από την καρδιά του Συστήματος που είναι η Βουλή των Ελλήνων…

   Στις πέντε θετικές φωνές το Σύστημα απαντούσε με δεκαπέντε. Χειρότερη υπήρξε η αναλογία στον Τύπο και την Τηλεόραση, με τη διαφορά ότι εκεί γίνονται επιλογές, διαστρεβλώσεις, τα θετικά πνίγονται και τα αρνητικά μεγεθύνονται. Έτσι η τελική εικόνα που φτάνει στον πολίτη είναι κατά πέντε φορές πιο ευνοϊκή για την κυβέρνηση, γεγονός που οδηγεί τους πολίτες σε αντιπαραθέσεις όλο και πιο μακριά από τον βασικό στόχο των προοδευτικών δυνάμεων δηλ. την αποκάλυψη της αλήθειας, τη σωστή ενημέρωση και την μαζική συστράτευση στην κατεύθυνση της Αντίστασης.

   Πρόκειται για μια νέα υποτίμηση της ικανότητας των δυνάμεων της υποτέλειας κυρίως από τον
   ΣΥΡΙΖΑ, όταν επιδιώκουμε να τις αντιμετωπίσουμε στο δικό τους γήπεδο. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ακόμα πιο αρνητικά, γιατί έδωσε την ευκαιρία στην κυβερνητική προπαγάνδα να εκμεταλλευτεί, να διαστρεβλώσει, να απομονώσει και να κάνει συνθήματα δυο-τρία σημεία της ομιλίας του Τσίπρα:

   Δεν θέλουμε και απειλούμε τις Επενδύσεις
   Μιλάμε για τιμωρίες (δηλαδή λέξεις που δεν πρέπει να προβάλλει η Αριστερά γιατί ανασκαλεύουν μνήμες)
   Δεν προβάλλουμε λύσεις.
   Από την άλλη μεριά ο Φώτης Κουβέλης που σαν παλαιός Λαμπράκης έχει ως φαίνεται καταλάβει τη σημασία της πρότασης του παλιού του Προέδρου για διπολική πολιτική, δηλαδή Πολιτικές σχέσεις με την Ευρώπη και οικονομικές με την Ρωσία, ύψωσε τους τόνους και διαστρεβλώνοντας το παράδειγμα της Κύπρου εκραύγασε «Ανήκουμε μόνο στην Ευρώπη».

   Ποια είναι η ανάλυση της δικής μου πρότασης;

   Είπα στην Κ.Ε. ότι οι Ευρωπαίοι μας υποτιμούν, μας λοιδωρούν και μας …τιμωρούν, γιατί πιστεύουν ότι μας έχουν κυκλώσει, οπότε μη έχοντας διέξοδο είμαστε υποχρεωμένοι να φερόμαστε σαν ραγιάδες απέναντί τους. Έτσι μονάχα εάν βρεθεί διέξοδος από τον σφιχτό εναγκαλισμό της «Μερκελικής Ευρώπης», όπως πολύ σωστά την χαρακτήρισε ο Τσίπρας, μπορεί να κερδίσουμε ακόμα και τον σεβασμό και την εκτίμηση των σημερινών υβριστών μας που είναι φυσικό να σιχαίνονται τους δειλούς και άβουλους και προ παντός θα λύσουμε μια για πάντα το κύριο πρόβλημα που μας βασανίζει και που είναι η ξένη εξάρτηση.

   Κι αν θέλουμε αυτή η διέξοδος να αποτελεί το αντίπαλο δέος για τους εχθρούς-πιστωτές μας, τότε αυτή είναι η Ρωσία. Επομένως και εμείς που βρισκόμαστε έξω από το Σύστημα αλλά και όσοι αντίθετοι προς το Μνημόνιο επιλέξουν να το χτυπήσουν από τα μέσα, θα πρέπει να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος.

   Διαφορετικά ό,τι κι αν πούμε, όπως αυτά που ειπώθηκαν στη Βουλή, σε τελική ανάλυση βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δυνάμεις του Μνημονίου.
   Και κάτι άλλο: Εκεί που μας οδηγούν οι αυταπάτες των συνοδοιπόρων μας, πιστεύω ότι για να ξεσηκωθεί και πάλι ο Λαός, χρειάζεται η προβολή αυτής της ριζικής αλλαγής της εθνικής πορείας.

   Προσωπικά προτιμώ την έξοδο προς την κατεύθυνση του αντίπαλου δέους. Όμως είμαι πρόθυμος να συμφωνήσω για την ανεύρεση και άλλων κατευθύνσεων, φτάνει να είναι ρεαλιστικές και να μας απελευθερώσουν από αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό, που όπως με το Αρκάδι, το Μεσολόγγι και το Ζάλογγο μας οδηγεί μαθηματικά από τις ατομικές αυτοκτονίες προς την αναπόφευκτη εθνική αυτοκτονία.

   Αθήνα, 10.7.2012

   Μίκης Θεοδωράκης

  8. mantam eva-Εάν το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της Χαλκιδικής το 2004 δεν ήταν δείγμα και απόδειξη της κυβερνητικής ανικανότητας, τότε τί ήταν ;…. Δηλαδή οι ξένοι που αγοράσουν( El Dorado )είναι τα κορόϊδα της γνωστής παρέας και “εμείς” που πουλήσαμε ….οι έξυπνοι του ελληναδικου κεφαλαίου Για να δούμε μέχρι πότε ο χρόνος θα τραβα την διόρθωση στο Τορόντο και τότε να δούμε ποιος θα φιλά το σταυρό του .. προσωπικά δεν έμαθα το άθλημα και είναι γνωστό στην Ιερουσαλήμ ;….

  9. mantam eva @ sia-η καλά προετοιμασμένη και συντονισμένη διεθνείς παρέμβαση στο Χρηματιστήριο του Τοροντο έσωσε από βέβαιο θάνατο οχι μόνο την El Dorado αλλά και την τυραννια του μπαμπέσικα επιβλημενη με Νόμο του 2004 από το γνωστό καρτέλ της ελληναδικης διαπλοκής τον τοπικό πολιτισμό μας που τον έφτασε στο χαμηλότερο δυνατό παρανομαστή( φτάνει μια επίσκεψη στο Στανο για επιβεβαίωση ) λόγο τεράστιας συμπιέσεις του ανθρωπίνου κόστους και την αχόρταγης μεγιστοποίησης του κέρδους(διαβάσατε ποτέ τoους …Oscar Lange,Marx ) . Διαφωνείτε ..ε τότε ένα κουβαδακη ..mantam …και στην παραλία στο Στρατωνι για …ατια ατια με το καλο

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.