Στο Συμβούλιο Επικρατείας ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τα Χρυσωρυχεία


2aa1a5dad2cc1d53.jpg

Προχωρά σε προσβολή με αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τα Χρυσωρυχεία

Μπορεί κάποιοι να «ανοίγουν σαμπάνιες», κάποιοι άλλοι όμως κινητοποιούνται αναθέτοντας σε πανεπιστημιακούς την προσβολή της απόφασης έγκρισης της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο χρυσού στο Πέραμα.

Στο Συμβούλιο Επικρατείας θα προσφύγει ο δήμος Αλεξανδρούπολης αναθέτοντας μάλιστα σε δύο από τους καλύτερους νομικούς και Λέκτορες του ΔΠΘ να αναλάβουν από κοινού την προσβολή της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού περί έγκρισης της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας ‘Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.’ για το έργο χρυσού στο Πέραμα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 113 / 2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναρτήθηκε σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάθεση νομικής υποστήριξης ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας στον κ. Χρήστο Δετσαρίδη, δικηγόρο Αλεξ/πολης και Λέκτορα Νομικής του Δ.Π.Θ. και στον κ.Αθανάσιο Τσιρωνά, δικηγόρο Αθηνών και Λέκτορα Νομικής του Δ.Π.Θ. για την προσβολή με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας της υπ’ αρ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ19/14861/740/14-02-2012 απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με την οποία εγκρίθηκε η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ» για το έργο «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις στο Πέραμα Νομού Έβρου» Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Στην εισήγησή του μάλιστα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης είχε τονίσει για ακόμη μία φορά ότι «Το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κρίνοντας επί της ουσίας την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ότι λειτουργεί στην καταστροφή συνολικά του περιβάλλοντος, της υγείας και της ζωής των δημοτών”.

Να σημειωθεί ότι σύσσωμη η δημοτική αρχή αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στο “θάνατο του κυανίου”, διεκδικώντας το αυτονόητο: το δικαίωμα στη ζωή και την υπεράσπιση των φυσικών πόρων του τόπου.

Πηγή: e-evros.gr


4 απαντήσεις στο “Στο Συμβούλιο Επικρατείας ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τα Χρυσωρυχεία”

  1. Ξέρουμε κάτι παραπάνω για τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο?
    Τη γνώμη του για τις εξορύξεις και το ξεπούλημα της πατρίδας μας?

  2. Το 1979 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στο τμήμα αγρονόμων και τοπογράφων μηχανικών της πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ. Σπούδασε αγρονόμος και τοπογράφος μηχανικός στο ΕΜΠ (1970). Είναι διδάκτωρ μηχανικός του ΕΜΠ (1974), διδάκτωρ φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Ουψάλα (1976) και υφηγητής του ΕΜΠ (1978).

    Εκτός του ΕΜΠ, εργάστηκε ερευνητικά και διδακτικά στις ΗΠΑ (Cambridge, Μασαχ.), τη Σουηδία (Ουψάλα), τη Γερμανία (Μόναχο, Στουτγάρδη), την Ολλανδία (Ντελφτ) και την Ιταλία (Τεργέστη, Μπολώνια, Βενετία). Υπότροφος του Smithsonian Research Foundation, του Alexander von Humboldt Stiftung, του Σουηδικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, της Ιταλικής Γεωδαιτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ερευνών του Πολυτεχνείου του Ντελφτ. Εταίρος της Διεθνούς Ένωσης Γεωδαισίας το 1991. Από το 1979 έχει διδάξει σειρά γεωδαιτικών και χαρτογραφικών μαθημάτων στο τμήμα αγρονόμων και τοπογράφων μηχανικών του ΑΠΘ, καθώς και στο παιδαγωγικό τμήμα (Φλώρινα) και στο τμήμα αρχιτεκτόνων του ΔΠΘ (Ξάνθη). Μέλος της ΔΕ του Πολυτεχνείου Κρήτης (1982-85). Ακαδημαϊκό μέλος των Συνελεύσεων της Επιτροπής Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας του Συμβουλίου της Ευρώπης (1994-2002) και εκλεγμένο μέλος, για δύο θητείες (1998-2002), του εκτελεστικού Γραφείου της.

    Ιδρυτής της Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρίας Ελλάδας (1994) και του Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς – Εθνική Χαρτοθήκη (1997). Οργάνωσε το ξενόγλωσσο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Η χρήση των χαρτών, της σύγχρονης χαρτογραφικής τεχνολογίας και του διαδικτύου στη διδασκαλία της Ιστορίας (2000-2003) , με την έγκριση και υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), για την μετεκπαίδευση υπηρετούντων εκπαιδευτικών από χώρες μέλη του ΣτΕ. Εκλεγμένος Πρόεδρος (2006-2011 και 2011-2015) της Επιτροπής της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης για τις Ψηφιακές τεχνολογίες στη χαρτογραφική κληρονομιά (Πρόεδρος της ομώνυμης Ομάδας Εργασίας, 2005-2006) . Οργανωτής των διεθνών συνεδρίων Ψηφιακές προσεγγίσεις στη χαρτογραφική κληρονομιά (2006: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Θεσσαλονίκη. 2007: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα. 2008: Χαρτογραφικό Ινστιτούτο της Καταλονίας, Βαρκελώνη. 2009: Πανεπιστήμιο IUAV, Βενετία. 2010: Πολυτεχνείο της Βιέννης. 2011: Εθνικά Αρχεία της Ολλανδίας, Χάγη. 2012: Χαρτογραφικό Ινστιτούτο της Καταλονίας, Βαρκελώνη). Ιδρυτής το 2006 και συνεκδότης του διεθνούς διαδικτυακού περιοδικού e-Perimetron για τις επιστήμες και τεχνολογίες τις συναφείς με την ιστορία της χαρτογραφίας και των χαρτών. Από το 2007 διευθύνει την εκδοτική σειρά Ταξίδια με χάρτες σε τόπους και ουτοπίες των Εκδόσεων Ζήτη.

    Το 2008, με χρήση ψηφιακών μεθόδων και τεχνικών, αποκάλυψε για πρώτη φορά την ύπαρξη δύο εκδόσεων της Χάρτας της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινλή (1797).

    Διδάσκει «Επιστήμη και τεχνολογία του αγρονόμου και τοπογράφου μηχανικού», «Θεματική χαρτογραφία» και «Μη-συμβατική χαρτογραφία» (προπτυχιακό πρόγραμμα) και «Χρήση της χαρτογραφίας και των χαρτών στην ιστορία της παγκόσμιας γεωγραφικής διεύρυνσης’ (μεταπτυχιακό σεμινάριο).

  3. ο αξιότιμος Λιβιερατος με τέτοιο βιογραφικό κατεβατό ,μιας και δεν ολοκλήρωσε όπως όφειλε το Εθνικό Κτηματολόγιο τώρα πιστεύω θα υποχρεωθεί εκ τον πραγμάτων να το υλοποιήσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.