Οι επιθεωρητές καταγγέλλουν τους υπουργούς περιβάλλοντος…


Kαι μετά την πολύ αποκαλυπτική για το επίπεδο σοβαρότητας του ΥΠΕΚΑ αλληλογραφία μεταξύ του π. Χριστόδουλου και της Ειδικής Γραμματέως κας Καραβασίλη (δείτε εδώ, εδώ κι εδώ), διαβάστε και την παρακάτω είδηση από το skai.gr. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος κατηγορούν όλες τις ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και ΥΠΕΧΩΔΕ των τελευταίων 10 τουλάχιστον ετών, για μη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και για συμμετοχή στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος της χώρας! Συγκεκριμένα καταγγέλουν:
  • “Μαγειρεμένες” και copy-paste μελέτες για μεγάλα έργα. Η μόνη τέλεια, μοναδική και συγκλονιστική μελέτη που κατατέθηκε ποτέ ήταν αυτή της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ των Μπόμπολα-Κούτρα-Καναδών, για την οποία η αξιότιμη Ειδική Γραμματέας ανέλαβε προσωπικά να μας πείσει.
  • Πιέσεις στους επιθεωρητές από Υπουργούς υπέρ επιχειρηματικών συμφερόντων. Εκείνα τα τσάμικα του κ. Κούτρα με Υπουργούς ήταν αθώες κοινωνικές εκδηλώσεις. Όπως και οι ιδιωτικές βόλτες στον Κάκαβο αντί της εξαγγελθείσας δημόσιας διαβούλευσης.
  • Και μια και είπαμε “διαβούλευση”, μίζερη και προσχηματική είναι σύμφωνα με τους επιθεωρητές η διαβούλευση που προηγείται της ψήφισης νόμων. Στον Κάκαβο θα κολλήσουμε; Τι κι αν δεν έγινε δημόσια διαβούλευση; Έτσι κα Καραβασίλη;
  • Πολυάριθμες τροπολογίες που κατατίθενται εκ των υστέρων και αλλοιώνουν την ουσία περιβαλλοντικών νόμων. Οι επιθεωρητές λέει επιφυλάσσονται (;;;) να τις προσβάλλουν στο ΣτΕ. Περίεργο, δεν ρώτησαν κανένα νομικό να τους πει ότι αιτήσεις ακυρώσεως μπορούν να γίνουν μόνο για πράξεις της Διοίκησης και όχι για νόμους;
  • Ο ρυπαίνων δεν πλήρωσε ποτέ γιατί τα πρόστιμα που εισηγούνταν οι επιθεωρητές, ο πρώην Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου απέφευγε να τα υπογράψει. Ε, μετά βαρέθηκαν και οι επιθεωρητές να βάζουν πρόστιμα και απλά διαπίστωναν τις παραβάσεις των περιβαλλοντικών όρων. 22 τέτοιες παραβάσεις από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ διαπίστωσαν στη Στρατονίκη, αλλά ούτε 1 ευρώ πρόστιμο δεν επιβλήθηκε. Το θέμα λύθηκε πιο πολιτισμένα, με ένα απλό “non-paper” προς την παράνομη εταιρεία.

Προφανώς κανείς Έλληνας δεν εκπλήσσεται από τις καταγγελίες, όλοι υποψιαζόμασταν τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο έχει ενδιαφέρον ο τρόπος και κυρίως ο χρόνος που γίνονται οι καταγγελίες. Τόσα χρόνια δεν ήξεραν τίποτα η ΕΥΕΠ και η ΕΓΕΠΕ, τώρα που το ΥΠΕΚΑ (και η χώρα) είναι ακέφαλο, τώρα βρήκαν το φως τους; Τις κάλπικες μελέτες τώρα τις ανακάλυψαν; Τις πολιτικές πιέσεις, κι αυτές τώρα; Για την ειλικρίνεια της ΜΠΕ του κολοσσιαίου για τα δεδομένα της Ελλάδας μεταλλευτικού/μεταλλουργικού έργου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική, πώς είναι τόσο σίγουρη η ΕΓΕΠΕ και προσωπικά η κα Καραβασίλη που ανέλαβε και να αποσπάσει τη “συναίνεση” της τοπικής κοινωνίας; Μια μελέτη που έχει πίσω της τους γνωστούς “εθνικούς νταβατζήδες” και μια βρώμικη σύμβαση μεταβίβασης… Μια μελέτη που εγκρίθηκε με την πρόθυμη υπογραφή ενός εγκληματία διεφθαρμένου πολιτικού, που τον κατηγορούν κι οι ίδιοι οι επιθεωρητές… Μια μελέτη που ακολούθησε μια προμελέτη που εγκρίθηκε από τον προηγούμενο Υπουργό (αυτόν με τα τσάμικα) μόλις δυο μέρες πριν τις εθνικές εκλογές του 2009…

Μετά από τόσα στρώματα διαπλοκής και διαφθοράς, από το 2003 κι ακόμα  πιο παλιά, υπάρχει άραγε κανείς που να πιστεύει στην αλήθεια αυτής της μελέτης και στη διαφάνεια της διαδικασίας έγκρισής της; Η μήπως πιστεύει κανείς στις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις της κας Καραβασίλη για “πιστή εφαρμογή των ιδιαίτερα αυστηρών περιβαλλοντικών όρων που επιβλήθηκαν στην εταιρεία”; Μήπως τις πιστεύει κι η ίδια; Ποιος ακριβώς είναι αυτός που θα εγγυηθεί τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ποιον θα πρέπει να πιστέψει η τοπική κοινωνία;

Και πάλι καταλήγουμε στο ίδιο… ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Οι επιθεωρητές καταγγέλλουν τους υπουργούς περιβάλλοντος

Της Κατερίνας Χριστοφιλίδου – www.skai.gr.

Σοβαρότατες ευθύνες προσάπτουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στις ηγεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και ΥΠΕΧΩΔΕ των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών, για τη μη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και επιρρίπτουν ευθύνες στους υπουργούς για συμμετοχή στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος της χώρας.

“ΚΑΛΠΙΚΗ” Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

*Συγκεκριμένα για την περίπτωση της χωροθέτησης ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, χαρακτηρίζουν αναξιόπιστη τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι πρώτα αποφασίστηκε που θα γίνει το έργο και στη συνέχεια προσπάθησαν να “χτίσουν” τις μελέτες, οι οποίες εξαφάνισαν τα τέσσερα ρέματα που υπάρχουν στην περιοχή. Ενώ η αδειοδότηση έγινε το 2003 σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο δηλαδή από 3 μήνες.

Οι επιθεωρητές ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν πιέσεις από υπουργό “υπεράνω υποψίας΄” να μην δημοσιοποιήσουν την έκθεση αυτοψίας σύμφωνα με την οποία προκύπτει ότι οι μπουλντόζες εξαφάνισαν τα ρέματα του Γραμματικού ώστε να εμφανιστεί η περιοχή ως η καταλληλότερη για την χωροθέτηση του ΧΥΤΑ, ενώ είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν επανεξέταση της χωροθέτησης.

Κατήγγειλαν επίσης ότι το ίδιο μοτίβο, των “μαγειρεμένων” μελετών επαναλαμβάνεται σε πολλά μεγάλα έργα και ότι οι πολιτικές πιέσεις και τα συμφέροντα δημιουργούν μεγάλο έλλειμμα στην περιβαλλοντική νομοθεσία, ενώ χαρακτήρισαν τη διαβούλευση που προηγείται της ψήφισης νομών , μίζερη και προσχηματική.

Παράλληλα, πολυάριθμες τροπολογίες που κατατέθηκαν εκ των υστέρων αλλοίωσαν την ουσία πολλών περιβαλλοντικών νομών και οι επιθεωρητές επιφυλάσσονται να τις προσβάλλουν στο ΣτΕ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

*Οι επιθεωρητές αποκάλυψαν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντινου απέφυγε να υπογράψει 10 μεγάλα πρόστιμα που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος κατόπιν αυτοψίας, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν το ύψος των προστίμων, ούτε τις επιχειρήσεις που αυτά αφορούν.

Σημειώνεται ότι με ειδική τροπολογία που κατατέθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου από 21/10 όλα τα πρόστιμα υποχρεωτικά έπρεπε να περνούν από το γραφείο του υπουργού, καταργώντας τη δυνατότητα να υπογράφονται τα πρόστιμα χαμηλού ύψους από τους περιφερειάρχες.

Μέχρι σήμερα έχουν υπογράφει 60 πρόστιμα από Περιφερειάρχες και 31 από τα 41 από τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Το σύνολο των προστίμων που έχουν εισηγηθεί οι επιθεωρητές ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ.

ΧΑΔΑ “ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ” ΣΕ ΧΥΤΑ

*Η πραγματική εικόνα των χωματερών είναι πολύ χειρότερη από αυτό που δηλώνουμε στις εκθέσεις που αποστέλλουμε στην Ευρώπη.

Υπάρχει μεγάλη απόκλιση στα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τους επιθεωρητές σε πολλές περιπτώσεις χωματερές μετονομάστηκαν και αδειοδοτήθηκαν ως ΧΥΤΑ χωρίς να έχει γίνει κανένα πρόσθετο έργο.

Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

*Τους τελευταίους μήνες με συνεχείς αυτοψίες οι επιθεωρητές εντόπισαν μόνο στη Μύκονο 55 αυθαίρετα κτίσματα που θεμελιώθηκαν, μετά τον Ιούλιο του 2011 και κατά παράβαση του νόμου υπέβαλλαν αίτημα τακτοποίησης μέσω του σχετικού νόμου, αλλά και 50 αυθαίρετα που δεν είχαν καν δηλωθεί.


6 απαντήσεις στο “Οι επιθεωρητές καταγγέλλουν τους υπουργούς περιβάλλοντος…”

  1. τι επιβεβαιώνει το ΥΠΕΚΑ ……θαυμαστέ το θέμα πρόστιμα χιχχι

    Εδική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ, απαντώντας σε δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για υποτιθέμενες «καταγγελίες» που φέρονται να έκαναν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, κατά την εκδήλωση του ΥΠΕΚΑ «Οι Επιθεωρητές επί το έργον», σχετικά με τη μη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος φέρονται να έκαναν λόγο για αποστολή ψεύτικων στοιχείων σε σχέση με τους ΧΑΔΑ στην ΕΕ και για μη υπογραφή προστίμων, αλλά και ότι χαρακτήρισαν αναξιόπιστη τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΧΥΤΑ Γραμματικού.
    Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο απαντά για τον κάθε ένα από τα παραπάνω ζητήματα αναλυτικά. Ειδικότερα:
    Α. ΧΑΔΑ
    Σε απάντηση των ισχυρισμών σχετικά με την αποστολή από το ΥΠΕΚΑ ανακριβών στοιχείων για τους ΧΑΔΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνουμε ότι για την εξάλειψη των ΧΑΔΑ το ΥΠΕΚΑ ακολουθεί ένα πρόγραμμα δράσης, συμφωνημένο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναπόσπαστο μέρος του οποίου αποτελούν οι αυτοψίες των επιθεωρητών περιβάλλοντος, οι οποίοι έχουν επωμισθεί σε μεγάλο βαθμό το βάρος της απογραφής, της πιστοποίησης της κατάστασης των ΧΑΔΑ και του ελέγχου της παραβατικής συμπεριφοράς.
    Η ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Υπουργείο είναι συστηματική, ακριβής και πλήρης, ενώ αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΥΠΕΚΑ, χάρτης και αναλυτικά στοιχεία των ενεργών ΧΑΔΑ, όπως ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
    Το Υπουργείο Περιβάλλοντος αντιλαμβάνεται πλήρως ότι η παύση της παραβατικής συμπεριφοράς στη διάθεση των απορριμμάτων είναι διαδικασία επίπονη που απαιτεί συστηματική παρακολούθηση και έλεγχο, και κυρίως, αλλαγή νοοτροπίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Κατά τη γνώμη μας, ο πλουραλισμός πληροφοριών και απόψεων που δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση δεν αποτελεί κίνητρο προς την κατεύθυνση της πάταξης του φαινομένου.

    Β. ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
    Σε απάντηση των ισχυρισμών σχετικά με την ποιότητα των αδειοδοτήσεων του ΧΥΤΑ Γραμματικού επισημαίνουμε κατ’ αρχάς ότι η νομιμότητα της χωροθέτησης, της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και των διοικητικών πράξεων για την εκτέλεση του έργου έχει κριθεί θετικά και αμετάκλητα από το ΣτΕ, με την πιο πρόσφατη απόφαση μέσα στο 2012.
    Σε σχέση με τους ισχυρισμούς ότι δεν εισακούονται οι επιθεωρητές περιβάλλοντος ενημερώνουμε ότι δεδομένων των αναφορών στην έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος, οι οποίοι διεξήγαγαν έλεγχο κατόπιν καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής, και η οποία βασίστηκε, ως προς το τεχνικό της σκέλος και το θέμα της χωροθέτησης, σε τεχνικό υπόμνημα του τομέα Οικονομικής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που προσκόμισαν οι καταγγέλλοντες, το Υπουργείο προέτρεψε την Περιφέρεια Αττικής για τη διενέργεια τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης. Τα αποτελέσματα της εμπειρογνωμοσύνης του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ δεν υποστηρίζουν τα επιχειρήματα των καταγγελλόντων.
    Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι η υπόθεση της συνέχισης εκτέλεσης του έργου βρίσκεται στο δικαστήριο, συνεπώς το ΥΠΕΚΑ δεν θέλει να παρέμβει με περαιτέρω δηλώσεις στο έργο της δικαιοσύνης, όπως έχει γίνει το τελευταίο διάστημα από τα ΜΜΕ.
    Σε κάθε περίπτωση, η προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής του ΧΥΤΑ Γραμματικού δεν αποτελεί μια μονοδιάστατη υπόθεση -μονοπώλιο κάποιων, έναντι των οποίων απολογούνται οι υπόλοιποι- αλλά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διατήρηση του συνολικού περιβαλλοντικού ισοζυγίου, που εκτός από την καθεαυτό τεχνική προστασία της γεωμορφολογίας της περιοχής, περιλαμβάνει και παραμέτρους όπως η αναγκαιότητα ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής.

    Γ. ΠΡΟΣΤΙΜΑ
    Σε απάντηση των ισχυρισμών σχετικά με τη φερόμενη μη υπογραφή προστίμων προς επιχειρηματίες από τον πρ.Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σας ενημερώνουμε ότι από τις 38 (και όχι 41) αποφάσεις προστίμων επιστράφηκαν επτά, ως εξής:
    – Τέσσερεις αποφάσεις, αφορούσαν ΟΤΑ α΄βαθμού, επιστράφηκαν για επανεξέταση λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από την αυτοψία μέχρι την εισήγηση επιβολής προστίμου, ζητώντας να συνεκτιμηθεί η ύπαρξη μετά την αυτοψία των επιθεωρητών τυχόν μέτρων συμμόρφωσης των ελεγχομένων, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοίκησης, ούτως ώστε να μην επιβληθούν δυσανάλογα πρόστιμα για θεραπευθέντα ελαττώματα λειτουργίας, βάσει και των κριτηρίων του νόμου περί βαρύτητας της πράξης, υποτροπής κλπ.
    – Τρείς αποφάσεις, που αφορούσαν ένα δημόσιο νοσοκομείο και δύο – και όχι δέκα – επιχειρήσεις, επιστράφηκαν, προκειμένου να συνεκτιμηθούν από την ΕΓΕΠΕ οι εκκρεμούσες αντίστοιχες ενστάσεις/αιτήσεις θεραπείας και στη συνέχεια να επανυποβληθούν, τροποποιημένες ή μη αποφάσεις προστίμου.
    Υπογραμμίζεται ότι η επιτυχία των περιβαλλοντικών ελέγχων συνδέεται άρρηκτα με το θέμα της επιεικούς μεταχείρισης αυτών που συμμορφώνονται με την περιβαλλοντική νομοθεσία, με τον στόχο της αναλογικότητας και εξεύρεσης του ορθού μέτρου μεταξύ γενικής και ειδικής προληπτικής λειτουργίας της διοικητικής αυτής κύρωσης, ώστε να υπάρξει ανάλογη τιμωρία στους αυθαιρετούντες και όχι ισοπεδωτική αντιμετώπιση των ελεγχομένων, με εξουθενωτικά πρόστιμα και μάλιστα ικανό χρόνο μετά την αρχική παράβαση.

  2. Παρακαλώ να δείτε με προσοχή το βίντεο……http://lavreotiki.com/archives/3679
    comment
    Ο κ. Μέρκος στέκει απόλυτα στο ύψος των περιστάσεων σε αντίθεση όμως με την κ.Καραβασίλη.
    Θα διαπιστώσετε ότι έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα με την κ. Καραβασίλη που πρέπει να
    αντιμετωπιστεί γιατί δημιουργεί εξαιρετικούς κινδύνους.
    Η κ. Καραβασίλη επιμένει στα εξής δύο :
    1/ δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του (των) ΧΥΤ (και μάλιστα για τις ανάγκες της Αττικής!!!!) …..εξακολουθεί δηλαδή
    να ‘’μην μπορεί να διακρίνει’’ κανένα θεμελιώδες και πρόδηλο σχεδιαστικό σφάλμα που αφορά βασικά μεγέθη, αποστάσεις,
    συστάσεις μεταφερομένων, ποσότητες κ.ο.κ…..
    Αλληθωρίζοντας και κατά την ανάγνωση της οδηγίας 98/2008 αλλά και στα επιταχυνόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα
    ορθών πρακτικών με έμφαση στην πρόληψη και (κύρια) στην Διαλογή στην Πήγή….

    2/ δηλώνει ότι υπάρχουν τεχνικές λύσεις τις οποίες μάλιστα έχει προτείνει…?…. (ως τι..?..!) αλλά ‘’δεν εισακούστηκε’’….!
    Σημείωση
    όμως μην ανησυχείτε …..ούτε τεχνικές λύσει ‘’αντιμετώπισης των νερών’’ υπάρχουν ….ούτε υπάρχει τρόπος να κρυφτεί ο φαρωνισμός
    των ΄΄ έργων ΠΕΣΔΑ ‘’…. αυτό το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο αλλά και τα οικολογικά εγκλήματα που συνεπάγονται…..ούτε οι αυτουργοί ούτε οι
    διάφοροι ‘’συνοδοιπόροι’’ κλπ. ανθρώπινα χαρτομάντηλα ενός συστήματος που παραπαίει….ούτε οι
    ακριβείς προθέσεις-επιδιώξεις του κάθε ενός από αυτούς.
    Αθήνα 08/06/12
    Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ

  3. Η Κυρία Καραβασίλη έγραψε ……

    Margarita Karavasili
    ‎… πάλι στο στόχαστρο των ιστολογίων είμαι …

    … κάποιοι από τη Χαλκιδική εξακολουθούν να μου αποδίδουν όλα τα κακώς κείμενα του τόπου …
    κάποιοι … ως υπεύθυνη ακόμη και για το ΔΝΤ και τις πολιτικές αποφάσεις – αδειοδοτήσεις, κλπ…
    … κάποιοι άλλοι με κατηγορούν γιατί υποστήριξα ότι η Αττική χρειάζεται επιτέλους έναν ασφαλή ΧΥΤΑ …
    … και κάποιοι εκ των έσω… γιατί λέω κάποιες αλήθειες που προσπαθούν να σκεπάσουν !!!
    Τελικά, κάπως έτσι μας κάνουν να καθόμαστε “στα αυγά” μας !!!

  4. Ο Κυριάκος Γκίκας απάντησε !!!

    Προς Ειδική Γραμματέας Περιβάλλοντος
    Κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη

    Αγαπητή Κυρία Καραβασιλή.

    Καλή ΜΟΥ Κυρία,

    Κάποιοι από αυτούς που ισχυρίζεστε ότι σας κατηγορούν έχουν όνομα και επίθετο. Και ένας από αυτούς είμαι και ΄γω, ο Κυριάκος Γκίκας. Οφείλετε να μας ονομάσετε τους υπόλοιπους… Προσέχτε όμως, δεν σας κατηγορώ, σας « διορθώνω».. !!!!!!
    Με την ιδιότητα του απλού πολίτη και τίποτα περισσότερο…

    Συνεπώς, είναι λάθος να ισχυρίζεστε ότι πρέπει να κάθεστε « στα αυγά σας»… Απεναντίας, αν κάτι βγαίνει από όλη αυτή την ιστορία δεν είναι ούτε οι ‘Κάποιοι» της Χαλκίδας , ούτε οι «Κάποιοι» του Γραμματικού και της Αττικής που σας κατηγορούν όπως μας λέτε… Αλλά ήρθε επιτέλους η στιγμή να μάθουμε και σεις να μιλήσετε και να ονομάσετε αυτούς τους «κάποιους» εκ των έσω………. γιατί προφανώς λέτε αλήθειες και «κάποιοι» προσπαθούν να τα σκεπάσουν και να τα κουκουλώσουν. Και για αυτό πιστέψτε με δεν ευθύνονται ούτε οι γνωστοί άγνωστοι της Χαλκίδας ούτε του Γραμματικού.

    Αν αυτοί οι «Κάποιοι» εκ των έσω είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια σήμερα δεν θα έβγαινε κανείς να σας κατηγορήσει. Προφανώς κάτι δεν πήγε καλά και για αυτό ο κόσμος φωνάζει.. Για αυτό ο κόσμος αντιδρά..!!!!

    Αγαπητή Κυρία Καραβασίλη,

    Αν κάποιος κάνει σωστά τη δουλειά του κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα αυτό θα του αναγνωριστεί, πέρα βέβαια ότι θα έχει τη συνείδηση του καθαρή..Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι αν σήμερα είστε γνωστή, αυτό οφείλεται μέσα από τη σκληρή δουλειά σας και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

    Δεν είναι καιρός πλέον όλοι μας να υφιστάμεθα τις συνέπειες των πράξεών μας ή και των παραλείψεών μας ?????

    Αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε ίσως, είναι ότι αυτοί οι «κάποιοι» εκ των έσω, έξω και επί τα αυτά, κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για αυτά τα Φαραωνικά έργα θάβοντας την ανακύκλωση και την διαλογή στη πηγή.

    Σας διορθώνω για πολλοστή φορά ότι για να φτάσουμε στο σημείο να αποφασίσουμε για το αν η Αττική χρειάζεται έναν ασφαλή ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ή ΧΥΤ ή ΧΑΤ ή ΧΟΥΤ ή ΣΟΥ ΞΟΥ ΜΟΥ ΞΟΥ……. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα όταν εφαρμοστεί υποχρεωτικά η ανακύκλωση και η διαλογή στη πηγή.

    Και όταν γίνει αυτό θα καταλάβετε ότι τα έργα αυτά δεν χρειάζονται.

    Μοναδικό μέλη μας αυτή τι στιγμή είναι να σκύψουμε στο πρόβλημα της Φυλής και να δούμε πως θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις..
    Πως είναι δυνατόν να μιλάτε ότι η Αττική χρειάζεται έναν ΧΥΤΑ όταν τα έκτροπα του ΧΥΤΑ της ΦΥΛΗΣ δεν πρόκειται να σταματήσουν ??
    Πως είναι δυνατόν να αναφέρεστε για την σπουδαιότητα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, όταν μετά τη λειτουργία του θα εξακολουθεί να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της ΦΥΛΗΣ. ????

    Αγαπητή Κυρία Καραβασίλη,

    Αφού κάνουμε πρώτα σωστή ανακύκλωση και εφαρμόσουμε τις σωστές προϋποθέσεις, μετά θα πρέπει να κρίνουμε και να αποφασίσουμε που χρειάζεται ο ΧΥΤΑ και που πρέπει να γίνει…..
    Συνήθως, ξεκινάμε πρώτα από την αρχή και φτάνουμε στο τέλος, δεν ξεκινάμε ποτέ από το τέλος για να καταλήξουμε στην αρχή.
    Κανείς δεν μίλησε για τις υποδομές της ανακύκλωσης, κανείς δεν αναφέρθηκε αν οι υποδομές αυτές που υπάρχουν στο τόπο είναι αρκετές για να γίνει επιτέλους σωστή ανακύκλωση.

    Επιμένω και χίλια μπράβο στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος που δεν έθαψαν το θέμα.

    Αλλά, δεν είναι καιρός πλέον όλοι μας να υφιστάμεθα τις συνέπειες των πράξεών μας ή και των παραλείψεών μας ????? Πολύ περισσότερο δε αυτοί που από την θέση τους κρίνετε η τύχη η δική μου και πολλών συνανθρώπων ΜΑΣ, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για θέματα Δημόσιας Υγείας ?????????? ΝΑΙ ή ΟΧΙ ???

    Επομένως μιλήστε , ονομάστε !!!!

    Με Τιμή

    Κυριάκος Γκίκας

  5. Ο Κύριος Δημήτρης Δαμάσκος απάντησε στην Κυρία Καραβασίλη :::

    Ένας άλλος από τους ‘’κάποιους’’ είμαι προφανώς και εγώ…..το δε σημείωμά μου είναι το από 08/06/12, που για την ευκολία σας

    επισυνάπτω.

    Παρακαλώ λοιπόν την κ. Καραβασίλη για τα εξής δύο.

    1/ Να κατονομάσει τους υπεύθυνους αυτής της κατάντιας που αρχίζουν πλέον όλοι να συνειδητοποιούν…..
    δηλαδή τους υπουργούς,τα διάφορα ανθρώπινα χαρτομάντηλα ,

    τις ‘’μικρές μισγάγγειες’’ και τα λοιπά τρωκτικά σε υπεύθυνες θέσεις του ΥΠΕΚΑ (και όχι μόνο)

    που δεν την αφήνουν να κάνει (πιο) σωστά την δουλειά της.

    Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί που εξακολουθούν (ακόμα και τώρα) να την ‘’αναγκάζουν’’ να λέει και να γράφει τις αυθαιρεσίες

    για τις οποίες ευθέως την επικρίνω.

    2/ Αν μπορεί να διαφωνήσει και να αναδείξει ως άδικη την κριτική που της απευθύνω (βλ. σημείωμα) πρέπει να το κάνει εγγράφως, συγκεκριμένα και ανοιχτά.(θεωρώ, φυσικά, πολύ σημαντικότερο να απαντήσει στο 1/……το 2/ είναι συνεπαγωγή του 1/)

    Ευχαριστώ

    Δ.Σ.ΔαμάσκοςB.Sc.mech.eng.,M.Sc.envir.eng.

    Παρακαλώ να δείτε με προσοχή το βίντεο……http://lavreotiki.com/archives/3679 comment

    Ο κ. Μέρκος στέκει απόλυτα στο ύψος των περιστάσεων σε αντίθεση όμως με την κ.Καραβασίλη.Θα διαπιστώσετε ότι έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα με την κ. Καραβασίλη που πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί δημιουργεί εξαιρετικούς κινδύνους.

    Η κ. Καραβασίλη επιμένει στα εξής δύο :

    1/ δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του (των) ΧΥΤ (και μάλιστα για τις ανάγκες της Αττικής!!!!) …..εξακολουθεί δηλαδή
    να ‘’μην μπορεί να διακρίνει’’ κανένα θεμελιώδες και πρόδηλο σχεδιαστικό σφάλμα που αφορά βασικά μεγέθη, αποστάσεις,

    συστάσεις μεταφερομένων, ποσότητες κ.ο.κ…..

    Αλληθωρίζοντας και κατά την ανάγνωση της οδηγίας 98/2008 αλλά και στα επιταχυνόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα

    ορθών πρακτικών με έμφαση στην πρόληψη και (κύρια) στην Διαλογή στην Πήγή….

    2/ δηλώνει ότι υπάρχουν τεχνικές λύσεις τις οποίες μάλιστα έχει προτείνει…?…. (ως τι..?..!) αλλά ‘’δεν εισακούστηκε’’….! Σημείωση

    όμως μην ανησυχείτε …..ούτε τεχνικές λύσει ‘’αντιμετώπισης των νερών’’ υπάρχουν ….ούτε υπάρχει τρόπος να κρυφτεί ο φαρωνισμός

    των ΄΄ έργων ΠΕΣΔΑ ‘’…. αυτό το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο αλλά και τα οικολογικά εγκλήματα που συνεπάγονται…..ούτε οι αυτουργοί ούτε οι

    διάφοροι ‘’συνοδοιπόροι’’ κλπ. ανθρώπινα χαρτομάντηλα ενός συστήματος που παραπαίει….ούτε οι

    ακριβείς προθέσεις-επιδιώξεις του κάθε ενός από αυτούς.Αθήνα 08/06/12

    Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.