“Χρυσός στη Βόρεια Ελλάδα – Ευλογία και Κατάρα”: Ημερίδα Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. – Aφίσα και πρόγραμμα


Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:
“Χρυσός στη Βόρειο Ελλάδα – Ευλογία και Κατάρα”

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, ώρα 11:00΄, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

https://stratoniki.files.wordpress.com/2012/05/poster.jpg


13 απαντήσεις στο ““Χρυσός στη Βόρεια Ελλάδα – Ευλογία και Κατάρα”: Ημερίδα Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. – Aφίσα και πρόγραμμα”

  1. καλησπερα,
    θα μπορουσαμε να δουμε και το απογορευμενο βιβλιο του Δημητρη Μπατση, τον συγγραφεα που εκτελεστηκε μαζι με τον Μπελογιαννη
    Βαρια βιομηχανια στην Ελλαδα…..

    • Να το δούμε και το βιβλίο του Μπάτση: “Βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα, δηλαδή αξιοποίηση και μεταλλουργική μετουσίωση του εκλεκτού, ποικίλου και άφθονου μεταλλευτικού πλούτου της, μηχανική επεξεργασία των προϊόντων της μεταλλουργίας, κατασκευή μηχανών και γενικότερα των μέσων παραγωγής, ίδρυση ναυπηγείων, εγκατάσταση ηλεκτροχημικών εργοστασίων, χωρίς προνομιακές παραχωρήσεις στο ξένο κεφάλαιο, αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την οικονομική αποτελμάτωση, τον μόνο τρόπο για μια σταθερή προοδευτική οικονομική εξυγίανση και ανόρθωση, τον λυτρωμό της εθνικής οικονομίας.Βαρειά βιομηχανία μέσα σε πλαίσιο πραγματικής δημοκρατίας δημιουργεί λαό ικανό και του παρέχει τα μέσα για την αντιμετώπιση κάθε επιβουλής της ακεραιότητάς του, κάθε προσβολής της ανεξαρτησίας του.Εθνική βαρειά βιομηχανία σημαίνει οικονομική και επομένως πολιτική ανεξαρτησία της χώρας”.

      Ποια σχέση βλέπεις με αυτό που πάει να γίνει στη Χαλκιδική απορώ, ειλικρινά. http://www.oryktosploutos.net/search?updated-max=2012-05-19T23:01:00-07:00&max-results=1

  2. διαβασα το άρθρο και η μόνη λέξη που δεν κολλούσε με τα υπόλοιπα είναι η λέξη “μεταλλεία” 2 παραγραφους πριν το τέλος. είναι θαρρείς από τσόντα προστεθιμένη η λέξη μεταλλεία στο κείμενο, εκ των υστέρων, εκ των άνω και σε ..λάθος άρθρο. Κατά τα άλλασυμφωνω με τα γραφόμενα κα με την οπτική τους. Πάντως η βιώσιμη μεταλλεία είναι αυτοαναιρούμενη έννοια, εκτός και αν εννοείτε τα αρχαία μεταλλεία που είναι (πλέον) αρχαιολογικοί χώροι.!

  3. pROS POSIDONIA

    α) την επόμενη φορά που θα βρίσκουμε κάποιο κείμενο, θα σας το στέλνουμε για να μας λέτε τι κολλάει και τί οχι.. ή ποιό άρθρο είναι λάθος και ποιό συμβατό με τις …απόψεις σας και μετά θα το στέλνουμε στον συγγραφέα να το διορθώσει

    β) σωστά, βιώσιμη μεταλλεία είναι για σας η νεκρή μεταλλεία, η αρχαία, η μουσειακή, η ανύπαρκτη…

    congratulatione!

  4. Η ευρηματική δημιουργία του χρήματος, η ιδιάζουσα λειτουργία του χρηματοπιστωτικού κλάδου, οι τραπεζικές επιδρομές, η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών και η ενδεχόμενη χειραγώγηση της τιμής του χρυσού, από την τραπεζική ναυαρχίδα

    http://skeftikos.blogspot.com/2012/05/blog-post_24.html?showComment=1337928928195#c1765674710024373920

  5. Στεφανη, για πιο “εργο” μιλας? και να σου πω και κατι , αν δεν καταλαβες , σε σενα απευθηνομουνα για το βιβλιο του Μπατση, ναι , εχεις δικαιο. για σενα το εΒαλα, γιατι μας το παιζεις και αριστερος……Σε αριστερη χωρα μεγαλωσα , με μεταλλεια. Μπορει να μου αρεσαι πεισσωτερο να εκμεταλευτει τον πλουτο μας το κρατος.
    Εσυ μια χαρα εκμεταλευτηκες τον πλουτο , το λιγνιτη, με μεγαλη συνταξη, πιστευω. οπωτε, για πες μας κυριε ing. πιο το παραπτομα μου.
    Και να σου πω, δεν καταλαβαι ουτε η καραβασιλη……τωρα με προκαλεις να χρισημοποιησω το σημα κατατεθεν σου-χιχιχι
    Και να τελειωνουμε. Δεν ειπε το ΑΠΘ οχι, οπως βλεπεις. μα δεν μπορει κανενας να το πει. Αυτο ειναι που δεν καταλαβαινετε εσεις. Μπορει να μη γινει τωρα , αλλα καποτε θα γινει. Μου επιτρεπεις να το πιστευω.
    Και μην τα βαζεις μαζι μου, ειμαι ενα τιποτα εγω, να τα βαλεις ας πουμε με τον Τζεφερη?……κριμα που δεν καταλαβες οτι οι δοικοι μας καιροι πεθαναν ….

  6. ευα- “μανταμ” .. παρακαλώ αλλού η “εξυπνάδες” σας…το Esselon αφορά και εσάς !!!
    το τι θα πει το ΑΠΘ πρόκειται να το διαβάσουμε όλοι μας με μεγάλο ενδιαφέρων,( αλλά και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ) με το σχετικό δελτίο τύπου που πρόκειται να εκδοθεί .. ηρέμησε .

    • Eύα και Στεφανή, άλλα σχόλια για τα προσωπικά σας δεν θα δημοσιεύσω. Ανταλλάξτε e-mail να τρώγεστε όσο θέλετε.

  7. Σημερα εγινε γνωστο μια βομβα μεγατόνων. Ξεπουλησαν κερδοφορες επιχειρησεις του δημοσιου σε ιδιωτες η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Παπαδημος πριν 2 μηνες:

    Μεταβιβάζονται λοιπόν στο «Ταμείο
    Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» τα εξής:
    51% απο τον ΟΛΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε)
    51% του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
    65 % της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.
    34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε
    34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
    13,697% του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε
    81% της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.
    25% της ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
    17% της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
    34% του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.
    92% της ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
    100% του ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
    και τέλος 55% της ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε.
    Η έρευνά μας δείχνει για τις παραπάνω εταιρίες το κατά πόσον ζημιώνουν ή όχι τον φορολογούμενο(ακόμα και τώρα που στις τάξεις τους βρίσκονται υπεράριθμοι υπάλληλοι):

    ΟΛΠ: ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 11.233.595 €
    ΟΛΘ:ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 10.618,659 €
    ΔΕΠΑ: (για το 2011 δεν ανευρέθηκαν στοιχεία) για το 2010: ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ 90.800.000 €
    ΕΥΔΑΠ: ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 24.311.000€ και ο κατάλογος μακρύς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.