Η εκπομπή “Τύπος και Υπογραμμός” με θέμα τα Μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής (Βίντεο)


Αναρτήθηκε από

Την Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου η τηλεοπτική εκπομπή “Τύπος και Υπογραμμός” της Εγνατίας TV φιλοξένησε εκπροσώπους από την Χαλκιδική για να συζητήσουν για τα Μεταλλεία Χρυσού.

Προσκεκλημένοι ήταν ο κ. Τόλης Παπαγεωργίου, ο κ. Νικόλαος Μοσχούδης, η κ. Κατερίνα Ιγγλέζη και ο κ. Βασίλης Αυγολούπης.

Είναι σημαντικό και αξίζει να τονιστεί πως μέχρι σήμερα, κανένα ΜΜΕ δεν δέχτηκε να φιλοξενήσει εκπροσώπους ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού. Ακόμη και ΜΜΕ της περιοχής μας (βλέπε Χρυσός ΤV) την μόνη άποψη που φιλοξένησαν ήταν αυτή της Ελληνικός Χρυσός χωρίς να φιλοξενήσουν τον αντίλογο. Ακόμη και στην πρόταση για ένα τηλεοπτικό ραντεβού όπου επιστήμονες και από τις δύο πλευρές με επιχειρήματα θα προσπαθούσαν να υποστηρίξουν την άποψη τους, δεν δέχτηκαν να τη φιλοξενήσουν. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…

Αξίζει λοιπόν να δώσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εγνατία TV και στον παρουσιαστή της εκπομπής “Τύπος και Υπογραμμός” κ. Λάζαρο Λαζάρου, για την πρόσκληση που έδωσαν στις επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής, έτσι ώστε να ακουστεί και η δίκη μας φωνή.

Η συζήτηση ξεκινάει από το 9ο λεπτό και μετά. Αξίζει να την παρακολουθήσετε.

[vodpod id=Video.16362146&w=425&h=350&fv=playerMode%3Dembedded%26autoStart%3D1]


7 απαντήσεις στο “Η εκπομπή “Τύπος και Υπογραμμός” με θέμα τα Μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής (Βίντεο)”

  1. για της διαδηλώσεις 400 οπαδών της “θρησκείας του χρυσού ” στη θέσει Σκουριές έχει γραφτεί σχεδόν τα πάντα, υποθέτω ότι κανείς δεν έχει γράψει πόσο γελοιοποιούν την Ελλάδα και Χαλκιδική …η” εξυπνάδες” του Αρ.Παχτουλη του εισαγγελέα Πολύγυρου και Διοικήσεις της Αστυνομίας

  2. Πολλές ανακρίβειες ειδικά από τους δύο πρώτους… Ειδικά ο κ. Μουσχούδης φαίνεται επιστήμονας ελληνικής επιτροπής… Τα λεγόμενα του κ. Παπαγεωργίου ειδικά στο σημείο όπου μιλάει για την παιδεία σε σχέση με την μεταλλεία είναι αστεία. Δεν υπάρχουν κ. Παπαγεωργίου επιστημονικές ειδικότητες που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέοι της Χαλκιδικής? Οι μεταλλειολόγοι οι μηχανικοί ορυκτών πόρων και οι γεωλόγοι τι είναι? Ή μήπως η γεωργία και η κτηνοτροφία απαιτούν ανώτατο επίπεδο μόρφωσης και δεν το γνωρίζω.. Ή μήπως η ειδικότητα του κύριου Παπαγεωργίου που βγάζει τους πολύ μορφωμένους και ”χρήσιμους” θα προσθέσω ελεγκτές δόμησης είναι αυτή που ταιριάζει στη νεολαία της Χαλκιδικής? Λαικισμός και ιδιοτέλεια σε όλο τους το μεγαλείο!!!

  3. giannis- εχω 22 χρόνια απασχόληση στα Υπαίθρια Ορυχεία Λιγνίτη Πτολεμαΐδας όπου μου απέδειξαν αλλά και σε όλους μας έμπρακτα το “επιστημονικό” επίπεδο των μεταλλειολόγων (ΕΜΠ) και των μηχανικών ορυκτών πόρων (Κοζάνη).
    Απόδειξη … πρόσφατο είναι και το Ορυχείο Μαυροπηγής, Πτολεμαιδα http://oikologein.blogspot.com/2012/04/blog-post_15.html(ρήγματα) ,
    ένα ποιο παλιό … Εκτροπή Του ρέματος Σούλου http://oikologein.blogspot.com/2012/03/blog-post_30.html
    όπου καταρρέει κλίνοντας έτσι την “χρυσή” περίοδο – 60 χρόνων εποχής του “τζάμπα” αλλά φτωχού σε θερμογόνα δύναμη λιγνίτη …. ακολουθώντας της “φιλοσοφικές” οδηγίες του Οδικού Χάρτη Ενέργειας του ΥΠΑΝ 3.2012 http://www.epixeiro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2794&Itemid=321 (Παπακωνσταντινου) .
    Εν κατακλείδι ..
    Προσωπικά από απόφοιτο ΕΜΠ δεν έχω δει στα μάτια μου εφαρμόσιμη μεταλλευτική μελέτη …και μην πεις τίποτα για την Ομελέτα ΜΠΕ Ελληνικός Χρυσός 4000 σελ.” φωτοτυπίες” (μέχρι σήμερα μη επικαιροποιημένη απο αναγνωρισμένο ξένο οίκο) χιχχι

  4. Κατ’αρχήν κ. Στεφανή νομίζω ότι δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε τεράστιες εκμεταλλεύσεις λιγνίτη όπου τα εμφανή και κατακριταία προβλήματα που παρουσιάζονται, οφείλονται στο μέγεθος της εξόρυξης το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκρίνεται με την μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική. Φυσικά και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στη ΔΕΗ και τους μηχανικούς της για τα προβλήματα αυτά. Από την άλλη μεριά θα ήθελα να μου προτείνατε εσείς λύσεις πέραν του λιγνίτη για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.
    Για να κλείσω ακόμα και αν συμμεριστώ τις απόψεις σας για τους Έλληνες μηχανικούς θα ήθελα να δείξετε υπομονή γιατί με την ανάπτυξη των καινούριων μεταλλείων θα έρθουν Καναδοί πολύ πιο έμπειροι οι οποίοι κάτω και από τις δικές σας τοπικές, επιστημονικές, αλλά προπάντων ορθολογικές πιέσεις μπορούν να προσφέρουν στην περιοχή.

  5. ερώτηση για διάλογο που δεν είδα ακόμα

    Τα 3 περίφημα fast track (Ελληνικός Χρυσός , Θράκη , Κιλκίς) και το πολυπόθητο ” Ήλιος” “βγάζει” -αδρανοποιεί η καταστρέφει ανεπανόρθωτα από πρωτογενή παραγωγή πάνω από 800.000(!!!!!!) στρέμματα παραγωγικής και καλλιεργήσιμης γης.

    Με ποιο τρόπο θα αντικατασταθούν αυτές η τεράστιες πρωτογενής απώλειες????? ..

    ποια εργαλεία παρεμβάσεις στης τιμές προϊόντων θα έχει ένα κράτος όπως η Ελλάδα???? .

    το αρνητικό παράδειγμα της Δυτ. Μακεδονίας πρέπει να ακολουθείται κατά γράμμα….

  6. Τώρα που πέθανε η αγορά δικαιωμάτων άνθρακα, κλιματικές αλλαγές , πολύπονεμένο σχέδιο Ήλιος .. ήρθε η ώρα της κηδείας του….. Ελληνικού Χρυσού και πολυεθνικού El Dorado .
    Όλοι η Ελλάδα 1. Μαϊού στης Σκουριές !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.