Χαλκιδική τέρμα τα λόγια, άρχισε ο πόλεμος


Από Indymedia

Μεγαλειωδης κινητοποιηση, αυτοκινητοπορεια, διαδηλωση 3000 κατοικων στη Μεγαλη Παναγια, αψιμαχιες στην προσβαση του βουνου μεταξυ κατοικων και ΜΑΤ κροτου λαμψης δακρυγονα και συλληψεις.

Ο στρατος της δημοκρατιας εκανε την εμφανιση του στο βουνο του Κακαβου, πανω απο τη Μεγαλη Παναγια, επιτιθεμενος απροκλητα στους 3000 κατοικους της Βορειας Χαλκιδικης, και στους εκατονταδες αλληλεγγυους απο Θρακη Κιλκις και Θεσσαλονικη, γκρεμιζοντας τα μυθευματα περι εμφυλιου μεταξυ εργαζομενων και ομαδας οικολογων τρομοκρατων, που καλλιεργουσε αυτες τις μερες η προπαγανδα της εταιρειας.

Το σκηνικο ξεκινησε απο την παρελαση στην Ιερισσο οπου οι μαθητες παρελασαν στην συντριπτικη τους πλειοψηφια με μαυρα περιβραχιονια, ακολουθησε συλλαλητηριο στην πλατεια του Δημαρχειου και στη συνεχεια πομπη 1000 αυτοκινητων στην Μεγαλη Παναγια, το χωριο που βρισκεται στο ματι του κυκλωνα.

Εκει πραγματοποιηθηκε μεγαλειωδης διαδηλωση πανω απο 3000 κατοικων και αλληλεγγυων και στη συνεχεια ο κοσμος με ποδια και αυτοκινητα μετεβη στην διασταυρωση με το βουνο οπου και βρεθηκε αντιμετωπος με τις δυναμεις των ΜΑΤ.

Στις επανειλημμενες εκκλησεις των κατοικων να ανοιξει η προσβαση προς το βουνο και να ελθει επι τοπου εισαγγελεας, τα ΜΑΤ απαντησαν με κροτου λαμψεις και δακρυγονα.

Ο κοσμος δεν πτοηθηκε, κρατησε τις θεσεις του για πανω απο μια ωρα, και το γεγονος οτι δεν ανακατελαβε το βουνο οφειλεται μονο στο οτι δεν ηταν αυτος ο σκοπος του, αφου οι γονεις ειχαν μαζι τους μωρα παιδια.

Κατα την αποχωρηση πραγματοποιηθηκαν συλληψεις κατοικων της περιοχης και το πουλμαν που μετεφερε τους αλληλεγγυους απο τη Θεσσαλονικη ειναι μεχρι αυτη την ωρα μπλοκαρισμενο απο την αστυνομια που ζητα να κανει ελεγχους και φωτογραφησεις.

Μελη της επιτροπης αγωνα μεταβαινουν στον Πολυγυρο για να συμπαρασταθουν στους συλληφθεντες.

Βιντεο και φωτογραφιες θα ανεβουν μολις καταστει δυνατο.

Τελευταια πληροφορια ,3 αλληλεγγυοι απο Θεσσαλονικη οδηγουνται στο Πολυγυρο, οπου πηγαινουν ηδη και Μεγαλοπαναγιωτες.

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Όλοι οι προσαχθέντες από την Αστυνομία έχουν αφεθεί ελεύθεροι!


Μία απάντηση στο “Χαλκιδική τέρμα τα λόγια, άρχισε ο πόλεμος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.