Aνταπόκριση από το Indymedia: Ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού είναι αγώνας για τη γη και την ελευθερία!


Οι άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στα μεταλλεία χρυσού διεξάγουν έναν μεγάλο και δύσκολο αγώνα, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εταιρείας, σε μια εποχή που, με όχημα την κρίση, το κράτος επιχειρεί να προωθήσει μια σειρά έργων καταστροφικών για τη φύση και τον άνθρωπο.

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης 20 Μάρτη, 400 περίπου έμμισθοι τραμπούκοι του Μπόμπολα  -μεταλλωρύχοι που ηρθαν με ναυλωμένα από την εταιρία πούλμαν- επιτέθηκαν με την παρουσία της αστυνομίας στους 40 κατοίκους της Μεγάλης Παναγιάς που περιφρουρούσαν το φυλάκιο στην θέση Σκουριές στο όρος Κάκαβος με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός από τους κατοίκους που αγωνίζονται. Το φυλάκιο πυρπολήθηκε και στην θέση του εγκαταστάθηκε κοντέινερ.

Την Τετάρτη 21/03 οι κάτοικοι της Ιερισσού κατέλαβαν το δημαρχείο του δήμου Αριστοτέλη ενώ κλειστός από κάτοικους της Μεγάλης Παναγιάς είναι και ο επαρχιακός δρόμος Αρναίας – Ουρανούπολης. Για την ώρα, δεν υπάρχει κανένα  εργοτάξιο στο βουνό και οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων  για να μην πραγματοποιηθεί η καταστροφική εξόρυξη. Να μην επιτρέψουν στο βωμό του κέρδους των αφεντικών να καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον, η πρωτογενής παραγωγή και οι ζωές τους.

Από την ιστορία του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής | Το προοίμιο της καταστροφής |

 Kείμενα:  Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στην Μεταλλουργία Χρυσού |


2 απαντήσεις στο “Aνταπόκριση από το Indymedia: Ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού είναι αγώνας για τη γη και την ελευθερία!”

  1. Δεν θα πέσουν απειλές σε αυτόν τον πόλεμο που μου κήρυξες άνευ λόγου. Ούτε καν υποχθόνιες ματιές χολιγουντιανού τύπου. Δεν θα υπάρξει ούτε μία διαπραγμάτευση μεταξύ μας. Και ναι, αν ο Έλληνας Καζαντζάκης εννοούσε ότι μόνο νεκρός είσαι Ελεύθερος, τότε κατανοώ απόλυτα τι σημαίνει ζωντανός χωρίς Ελπίδα. Κατανοώ την έννοια του ανέλπιδου χωρίς Πατρίδα. Ανθέλληνα Κρατούντα, μέσα στην υπεροψία της ψηφοΛογικής δημοκρατίας σου δεν υπολόγισες ότι σκοτώνοντας τον Φόβο για την διατήρηση της Ελπίδας, γεννάς έναν Ελεύθερο. Δηλαδή, έναν Έλληνα.
    (από σωκρατης περικλεους)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.