“Κοινωνικός κανιβαλισμός” στα μεταλλεία χρυσού


Πηγή: ΑΝΤΙΝΕWS


Αυτό που συνέβη σήμερα στη Χαλκιδική, είναι ενδεικτικό του φαινομένου του “κοινωνικού κανιβαλισμού” που προωθείται τώρα στην Ελλάδα. Έβαλαν λοιπόν, τους εργαζόμενους-μεταλλωρύχους της “Ελληνικός Χρυσός” να κτυπήσουν τους κατοίκους της περιοχής που δεν θέλουν τα μεταλλεία επειδή καταστρέφεται, όπως επιμένουν, το Περιβάλλον. Δίκιο, άδικο, είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να παίζουν το ρόλο του τραμπούκου. Η δε, Αστυνομία, εξ όσων πληροφορούμαι, έπαιζε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και το μόνο που έκανε ήταν να εμποδίζει πολίτες της περιοχής να πλησιάσουν στο σημείο. Ωραία πράματα! Μπομπολιστάν.

Το ρεπορτάζ

Επεισόδια, μεταξύ κατοίκων και εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» σημειώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα.

Όπως έγινε γνωστό, η ατμόσφαιρα δυναμιτίστηκε όταν 15 περίπου εργαζόμενοι στην εταιρία, στην πλειοψηφία τους αρχαιολόγοι και τοπογράφοι, μετέβησαν στην τοποθεσία «Σκουριές», όπου σχεδιάζεται να γίνει εξόρυξη χρυσού, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές εργασίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Κώστας Γεωργαντζής, οι εργαζόμενοι δέχτηκαν ξαφνικά επίθεση με πέτρες και καδρόνια από κατοίκους της περιοχής, που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

«Η εταιρεία είναι καθόλα νόμιμη. Τα επεισόδια προκλήθηκαν από ομάδα μεταφερόμενων ακτιβιστών και από μερίδα κατοίκων που αντιδρούν μόνιμα στην επένδυση. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε. Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα της εταιρίας και το δικαίωμα στην εργασία των υπαλλήλων μας», δήλωσε ο κ. Γεωργαντζής.

Διαφορετική ήταν ωστόσο η εκδοχή της εκπροσώπου της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά της λειτουργίας των μεταλλείων, Κατερίνας Ιγγλέζη. Σύμφωνα με την ίδια, οι 30 περίπου κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες προπηλακίστηκαν από 400 περίπου εργαζόμενους της επιχείρησης. «Με πρωτοβουλία των εκπροσώπων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», σήμανε συναγερμός και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία όλοι εργαζόμενοι (γύρω στα 400) άτομα, στην περιοχή των μεταλλείων. Μας προπηλάκισαν, μας έβριζαν, και ήμασταν απροστάτευτοι, αφού στο σημείο υπήρχαν μόνο τρις αστυνομικοί. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία του τόπου μας από την καταστροφή», δήλωσε η κ. Ιγγλέζη.

Οι 400 εργαζόμενοι περιφρουρούν τα μεταλλεία, ενώ κάτοικοι των οικισμών Μεγάλη Παναγιά και Στρατονίκη, του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέκλεισαν από το απόγευμα τον επαρχιακό δρόμο Αρναίας – Ουρανούπολης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


3 απαντήσεις στο ““Κοινωνικός κανιβαλισμός” στα μεταλλεία χρυσού”

  1. ΑΚΟΥΣΤΕ την συγκλονιστή καταγγελία του εκπροσώπου των κατοίκων κ. Τόλη Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” του Βόλου και στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα” του Αντώνη Κουμιώτη και από την οποία προκύπτει ότι εργαζόμενοι του Μπόμπολα σάπισαν στο ξύλο και έστειλαν στο Νοσοκομείο κατοίκους του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου Χαλκιδικής, εκ των οποίων ένας 48χρονος οικογενειάρχης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, με την ΕΛ.ΑΣ. σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου.

    http://www.e-volos.gr/el/synenteykseis/kataggeletai_katalysh_toy_kratoys_stin_xalkidiki_apo_ergazomenous_tou_mpompola_hxitiko.html

  2. Σε λίγες ώρες ΟΛΗ η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό σας!! Δεν σώθηκαν οι λογικοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι στην πατρίδα μας. Η εταιρεία υπέγραψε το κύκνειο άσμα της. Θα το μάθουν όλοι, δεν μπορούν να επιβάλουν far west σε καμία περιοχή της Ελλάδας!! Κρατάτε λίγο ακόμη, αύριο θάναι υπόθεση όλων των ελλήνων πολιτών!! Δεν θα περάσουν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.