Mεταλλεία Κιλκίς: υπέρ ο Μανιάτης, κατά όλη η τοπική κοινωνία!


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DGw7uXSwtsw&feature=player_embedded#!]

Την ώρα που συνεδρίαζε η διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το θέμα των Μεταλλείων, το μεσημέρι της Πέμπτης 16-2-2011, εκατοντάδες Κιλκισιώτες έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο κατά των μεταλλείων που συνδιοργάνωσαν μπροστα στο Δημαρχείο ο Δήμος Κιλκίς, η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής, ο Εμπορικός Σύλλογος, η ΑΔΕΔΥ, η «Κοινωνία Πολιτών» και το «Μέτωπο αγώνα κατά των Μεταλλείων». Περισσότερα βίντεο από το συλλαλητήριο εδώ.

Την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς και το κράτος επιβεβαιώνει με τον καλΟ Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης περιφρόνησε πλήρως την ομόφωνη άρνηση της τοπικής κοινωνίας την οποία χαρακτήρισε “λανθασμένη” (!), δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα για συζήτηση και σε άλλες Επιτροπών της Βουλής (Υγείας, Εργασίας) και επέμεινε στη συνέχιση των “ενημερωτικών συγκεντρώσεων” με παράγοντες του νομού, όχι όμως στο Κιλκίς αλλά στην Αθήνα!!! (δείτε εδώ)

Οι απροκάλυπτες μεθοδεύσεις του κ. Μανιάτη έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Κιλκίς με τον (εν αργία) Δήμαρχο κ. Μπαλάσκα να κατηγορεί ευθέως τον Υφυπουργό ότι ψεύδεται (εδώ), τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Αναστασιάδη να καλεί σε “συστράτευση και αγώνα ως απάντηση στον εμπαιγμό του ΥΠΕΚΑ” (εδώ), το βουλευτή Κιλτίδη να ζητά ακύρωση του διαγωνισμού και τους πολίτες να διοργανώνουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.

Ο κ. Μανιάτης είναι πλέον απελπιστικά μόνος και απελπιστικά αντίθετος στη θέληση της τοπικής κοινωνίας καθώς, ο ένας μετά τον άλλον, πολιτικοί και επαγγελματικοί φορείς του νομού δηλώνουν την αντίθεσή τους στα μεταλλεία.

Και το ΠΑΣΟΚ Κιλκις εναντια στα μεταλλεια

«Όχι» και του ΤΕΕ για μεταλλεία

Κι οι δικηγοροι εναντια στα μεταλλεια

Ψήφισμα Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για τις εξορύξεις στο Κιλκίς

Ιερά Μητρόπoλη Πολυανής και Κιλκισίου για τα μεταλλεία στο Κιλκίς: “Αγωνίζόμαστε για την διαφύλαξη και την διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.