Οχι στα χρυσωρυχεια αν “απειλουν” τη γη μας. Αυτο το χωμα ειναι δικο μας. Δεν μπορει κανεις να μας το παρει.


Ο συγγραφέας του παρακάτω άρθρου σίγουρα δεν ανήκει στην κοινότητα των ανθρώπων που αντιτίθενται στα μεταλλεία κι αυτό το κάνει ιδιαίτερα σημαντικό. Ο κ. Θανάσης Ζωγράφος ήταν, όπως δηλώνει κι ο ίδιος, ένας “φανατικός” υποστηρικτής των επενδύσεων χρυσού σε Πέραμα-Σάπες, με τον οποίο έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση αρκετές φορές  σε Ημερίδες και Περιφερειακά Συμβούλια. Δείτε εδώ ποιος είναι ο κ. Ζωγράφος.

Όμως ο κ. Ζωγράφος άκουσε, σκέφτηκε και αναγνώρισε ότι και η “άλλη πλευρά”, των αντίθετων σ’αυτές τις επενδύσεις, λέει αλήθειες. Όπως θα διαβάσετε αναφέρεται στις δυο δικές μας αναρτήσεις, για τη μεταλλειοκτησία (εδώ) και για τη συναίνεση του ΚΑΣ στην επένδυση του Περάματος (εδώ). Προφανώς παραμένει ένας υπέρμαχος των επενδύσεων χρυσού, που όμως αντιλήφθηκε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς παρουσιάζονται και εγκατέλειψε την “φανατική” του στάση. Η διαφορά με κάποιους εν Χαλκιδική ομοϊδεάτες του που το μόνο που ξέρουν να αντιπαραβάλουν στα επιχειρήματα είναι το παιδιάστικο “είναι όλα ψέματα”, είναι τεράστια κι απογοητευτική.

_____________________

Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος

Προσοχή!!! η δημοσίευση αυτή αφορά κάθε Έλληνα και Ελληνίδα με ιδιόκτητη περιουσία σε οποιαδήποτε περιοχή της Χώρας με… πολύτιμο υπέδαφος!!!

Εάν είστε ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας με καλλιεργήσιμη γη, περιβόλια αμπέλια, ελαιώνες, οικόπεδα κλπ, ίσως ακόμα και κηπάρια, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας που εικάζεται ότι υπάρχει στο υπέδαφός της, ορυκτός πλούτος μα κυρίως χρυσός…
τότε είναι πολύ πιθανό να σας ανήκουν μόνο…τα συμβόλαια και  η  επικαρπία! Τίποτε άλλο!!!

Σύμφωνα με σοβαρές πληροφορίες, ήδη έχει ”δεσμευτεί” ολόκληρος ο Δήμος Δελφών και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχω από σοβαρές πηγές, τις οποίες πάντως, μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη… θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το ίδιο συμβαίνει και στη Θράκη!!!

Πως θα δείτε αν συμβαίνει ή όχι κάτι τέτοιο στην περιουσία σας;

Ζητήσετε το Κ.Α Ε.Κ. του ακινήτου σας,από το Εθνικό Κτηματολόγιο. Δηλαδή Απόσπασμα Φύλλου Κτηματολογίου για την ιδιοκτησία σας

Στο κάτω μέρος της σελίδας ίσως υπάρχει ένας αστερίσκος και μια υποσημείωση με την Δήλωση Μεταλλειοκτησίας που έχει κατοχυρωθεί!!!!! 

…δηλωμένη μεταλλειοκτησία  επί του ακινήτου από τον  ”δεσμεύοντα ενδιαφερόμενο” ή κάπως έτσι θα βρείτε τη σχετική διατύπωση.

Ο “πληροφοριοδότης” της πηγής μου, εξασφάλισε ένα έντυπο Κ.Α Ε.Κ το οποίο αφού πρώτα φρόντισα να προστατέψω τα προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη, το δημοσιεύω, υποστηρίζοντας τα προαναφερόμενα, αλλά και για να το έχετε ως παράδειγμα για να ξέρετε τι και που πρέπει να προσέξετε στο δικό σας έντυπο.

Αν δεν υπάρχει παρόμοια παρατήρηση όλα καλά.
Αν υπάρχει…τότε δυστυχώς!!! Έχετε πολύ λιγότερα από όσα μέχρι σήμερα πιστεύατε!!! 

Αν  πράγματι έτσι είναι τότε…ξεσηκωθείτε ενάντια σε κάθε επένδυση και σε κάθε επενδυτή που θα τολμήσει να αμφισβητήσει την ιδιοκτησία σας!!!

Ειδικότερα για τη Θράκη και… περισσότερα για μένα και τη δράση μου, αρχικά υπέρ της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου, καθώς και για την στάση μου σήμερα, όπως διαμορφώνεται από τις παραπάνω πληροφορίες μα και άλλα σημαντικά στοιχεία τα οποία πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ όψιν, αναφέρω τα εξής:
Αν και ως τώρα υποστήριξα φανατικά αλλά πάντα καθαρά και δημόσια την άποψη υπέρ της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Θράκης, άρα και υπέρ της λειτουργίας της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ, θλίβομαι βαθιά, αν πράγματι συμβαίνει το πρώτο που ήδη διαβάσατε και… προβληματίζομαι με το επόμενο που ακολουθεί.

Κάποιους μήνες πριν, δεν δίστασα να συμμετέχω και να εκπροσωπήσω την ΕΠΕΡ (Επιτροπή Πολιτών Έβρου Ροδόπης) με σκοπό την δράση της υπέρ των μεγάλων επενδύσεων αλλά και της εκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου, με μοναδικά ανταλλάγματα: 
1.Την ικανοποίηση της προσφοράς για όσα πίστευα και που ως ένα βαθμό με αρκετές διαφοροποιήσεις ακόμα πιστεύω. και
2. Το παράσημο του χρυσοθήρα που κάποιοι ανόητοι βλακωδώς μου προσέφεραν.Είχα την τύχη μάλιστα, να μου το απονείμει ο ίδιος άνθρωπος που κάποτε μου εξέφραζε τον θαυμασμό του!
Ο άλλοτε καλός μου γνώριμος και μετά δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Τόλμησα να βγω μπροστά όταν κανείς δεν τολμούσε, όταν κανείς δεν είχε τα “κότσια” να βγει ανοιχτά αναζητώντας την αλήθεια υπέρ του χρυσού.
Έχοντας εμπειρία επί σειρά ετών στα media αξιοποίησα τις όποιες δυνατότητές μου με συνοδοιπόρους πάνω από εκατό σήμερα συντοπίτες μας, που πίστεψαν στην διόρθωση του ποσοστού ανεργίας για την περιοχή.
Στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους μέσα από τις μεγάλες επενδύσεις και με πρώτες αυτές, του Περάματος και των Σαπών για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.Επενδύσεις που θα έδιναν ανάσα στην αγορά και πνοή αισιοδοξίας στην μεγάλη οικογένεια των ανέργων για νέους και περισσότερους επενδυτές στην ευρύτερη περιοχή. Δεν δίστασα ως εκπρόσωπος της ΕΠΕΡ να εκφράσω δημόσια τόσο τις απόψεις των μελών της όσο και τις δικές μου, από το βήμα που με ευγένεια μου παραχωρήθηκε στην Ημερίδα των Οικολόγων Πράσινων η οποία διοργανώθηκε σε αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Έβρου.

Τοποθετήθηκα έχοντας απέναντί μου την ισχυρή αντίθετη άποψη ενός κόμματος, της Περιφέρειας ΑΜΘ, άλλων φορέων, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, και του ίδιου του Δημάρχου -και παράλληλα έγκριτου νομικού- Βαγγέλη Λαμπάκη, με τον οποίο μάλιστα είχα άλλη μία δημόσια αντιπαράθεση περί ιδεών και συμφερόντων. 

Δε δίστασα να συνεχίσω την δημόσια αντιπαράθεση μέσα από πολλές δηλώσεις και συνεντεύξεις μου στον τοπικό Τύπο, στα Ραδιόφωνα, στο Διαδίκτυο και σε Τηλεοπτικές εκπομπές, που αξιοποιώντας όλο αυτό το πλέγμα ενημερωτικής διακίνησης, οι απόψεις μου έκαναν τον γύρο όλης σχεδόν της Ελλάδας αψηφώντας το προσωπικό κόστος που ακόμα και σήμερα είναι υπολογίσιμο. 

Μάλιστα με την  παρουσία μου σε γνωστό και έγκυρο τηλεοπτικό σταθμό, τόσο σε κεντρικά δελτία ειδήσεων όσο και σε εκπομπές, προκάλεσα όλους τους βουλευτές της περιοχής, υπουργούς και κυβέρνηση ενώ ακόμα, δε δίστασα στον χρόνο που μου παραχώρησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Θ. Αγγλιάς (το εκτιμώ) να συγκρουστώ και πάλι δημόσια παρουσία του σώματος και τηλεοπτικών συνεργείων με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Αναφορικά με όλα αυτά… δεν είχα ποτέ κανένα δισταγμό!!!

Όσα έπραξα ήταν διαφανή καθαρά και δημόσια. 
Χωρίς καμία εξάρτηση από καμία πλευρά. 

Έπραξα και πράττω πάντα σύμφωνα με την ιδεολογική μου τοποθέτηση όπως έγραψα και πάντα γράφω σύμφωνα με το δημοσιογραφικό μου καθήκον που αντιτίθεται σε αυτό, ορισμένων συναδέλφων μου, αφού είναι ακόμα τουλάχιστον, άδολο και απόνηρο και… ίσως από τα λίγα για τα οποία μπορώ να υπερηφανεύομαι. 

Έμεινα και παραμένω μακριά από διαπλοκές, συμφέροντα ή βολεψιές κάθε μορφής και προκαλώ οποιονδήποτε να τεκμηριώσει το αντίθετο!

Αυτό ως απάντηση σε οποιονδήποτε και πάλι βλακωδώς προσπαθήσει να μου καταλογίσει οποιαδήποτε σχέση εξάρτησης.

Όπως λοιπόν δεν δίστασα  για όλα αυτά, έτσι θα κάνω και τώρα διαχωρίζοντας την θέση μου από την ΕΠΕΡ και την εκπροσώπησή της, σεβόμενος την αδιάλλακτη θέση των μελών της και εκτιμώντας πάντα, την προσπάθεια και τις αγωνίες τους για την επόμενη μέρα…

Πηγή: thrakilifenews.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.