“Λαρνάκι” Ιτέας: Παράνομο το θαλάσσιο μπάζωμα και μέσα από δημόσια έγγραφα!


Πηγή: ΚΑΡΤΕΡΙΑ.

Ο κόλπος Λαρνάκι, η κόκκινη ασχήμια δυτικά της Ιτέας, που θεωρητικώς “ποτέ” δεν μπαζώθηκε, μόνο που …με κάποιο μυστηριώδη τρόπο βρέθηκε να είναι μπαζωμένος και να έχει επάνω τις εγκαταστάσεις θραύσης-εμπλουτισμού-φόρτωσης βωξίτη της S&B! Για το ιστορικό της υπόθεσης δείτε εδώ.

“ΛΑΡΝΑΚΙ” : Ο τόπος του ποτέ – ποτέ

Δημοσιεύουμε σήμερα την απόφαση Γ 8115/17-3-1972 του Υπουργείου Δημοσίων Έργων-  Δ/νση Λιμενικών Έργων  με θέμα : Έγκρισις  απο τεχνικής απόψεως μελέτης προσχώσεως εκτάσεως108.500 μ2 είς Όρμον Καλπούζου Ίτέας ύπό τής Α.Ε. ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΑΣΣΟΥ”. Η Έγκριση υπεγράφη την 17-3-1972,  τέσσερεις (4) ημέρες μετά την υποβολή της σχετικής αιτήσεως, η οποία όπως αναφέρεται, έγινε την 13-3-1972.  Δηλ. μέσα σε 4 ημέρες το  τότε  Υπουργείο, παρέλαβε την Τεχνική Έκθεση, την Προμέτρηση, τον Προϋπολογισμό και τα Διαγράμματα του έργου και αφού τα πρωτοκόλλησε, τα ανέθεσε, τα έλεγξε και τα επαλήθευσε, στο τέλος τα ενέκρινε. Καί όλο αυτό σε 4 ημέρες!..
Ο  Εγκρίνων  όμως και  Υπογράφων   αυτήν την απόφαση,  εκ των γραφομένων  φαίνεται,  ότι προσπαθεί να προστατέψει και τον εαυτό του, καθ’ όσον  εγκρίνει ‘‘μόνον από τεχνικής απόψεως”την υποβληθείσα μελέτη. Η ουσία όμως του θέματος ευρίσκεται στην  τελευταία παράγραφο του εγγράφου, όπου γίνεται με περισσή σαφήνεια γνωστό ότι : ” Ή άδεια κατασκευής του έργου δοθήσεται άρμοδίως κατόπιν συγκαταθέσεως και των λοιπών  ένδιαφερομένων Άρχών.-” 

     Το συγκεκριμένο έγγραφο  ανέφερε ως νομιμοποίηση του μπαζώματος ο εκπρόσωπος της εταιρείας  S&B κος Παπουτές, στο Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας την 20-5-2011 στην παρουσίαση που έκανε με τις θέσεις της εταιρείας,  χωρίς όμως να το εμφανίσει.  Τό ίδιο έγινε και στην συγκέντρωση στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου κας Γαζή την 17-10-2011, λίγες ημέρες πριν την Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Να υπενθυμίσουμε ότι, στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση, εγκρίθηκε η Μ.Π.Ε. που είχε υποβάλλει η εταιρεία, με ψήφους 7-2.
    
     Παρ’ όλες τις προσπάθειες μας, γραπτές και προφορικές, καμία Δημόσια Υπηρεσία και κανένας Αρμόδιος Φορέας δεν  έχει στο Αρχείο του και δεν επικαλείται καμία άλλη έγκριση ή άδεια για το μπάζωμα στο ‘‘Λαρνάκι”.  Η ίδια δε η εταιρεία, μέχρι σήμερα δεν έχει προσκομίσει κάτι διαφορετικό εκτός απο την παραχώρηση-απόφαση Γ 2895/28-1-1972, την παραχώρηση 879/18-12-2002 τουΛιμενικού Ταμείου και έχει επικαλεσθεί ως νομιμοποίηση την Γ 8115/17-3-1972.
Η τελευταία όμως, όπως η ίδια αποδεικνύει, δεν είναι  ούτε έγκριση  ούτε άδεια για το μπάζωμα   στο”Λαρνάκι”.  Άρα;…
    
     Και όμως, το Λιμενικό Ταμείο, παρ’ ότι η δυνατότητα παραχώρησης  χρήσης αιγιαλού έχει μεταφερθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (άρθρο 280 παρ 10 του νόμου Καλλικράτης), δοκίμασε να ενοικιάσει το ”Λαρνάκι” !  Δεν περίμεναν πρώτα  το Κ.Α.Σ., την Περιφέρεια, το Υπουργείο; Δεν έριχναν μια ματιά και στα νομιμοποιητικά έγγραφα:  Τώρα;….

Ακολουθεί το έγγραφο. Διαβάστε το και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

2 απαντήσεις στο ““Λαρνάκι” Ιτέας: Παράνομο το θαλάσσιο μπάζωμα και μέσα από δημόσια έγγραφα!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.