Το Ελντοράντο της Ελντοράντο


Greece_minesMπορεί να μην προκηρύχθηκαν ακόμη οι διεθνείς διαγωνισμοί για την κατ’ευφημισμό “αξιοποίηση” του ορυκτού πλούτου του Ν. Κιλκίς, τον “επενδυτή” όμως τον βρήκαμε. Και οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον χάρτη που δημοσιεύσαμε πρόσφατα (εδώ). Μία θα είναι η εταιρεία που θα εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα όλης της βόρειας Ελλάδας, με μία κεντρική  μεταλλουργία και κεντρική χαβούζα των μεταλλευτικών αποβλήτων στο Στρατώνι.

Γράφει το www.euro2day.gr για τη σημερινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της Eldorado Gold, στην οποία είχε “φιλική συμμετοχή” και ο Καναδός πρέσβης:

Το ενδιαφέρον της Eldorado Gold για νέες εξορύξεις χρυσού που πιθανώς θα αδειοδοτήσει η Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Paul Wright κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ ο πρέσβης του Καναδά κ. Robert Peck είπε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα που συμπίπτει με τα 70 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και του Καναδά το 2012.

Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, σαν δωράκι για την “επέτειο μας” των 70 χρόνων, ο Καναδάς θα μας γεμίσει με τρύπες. Η συμφωνία μετατροπής της βόρειας Ελλάδας σε Καναδική αποικία σφραγίστηκε πριν μερικές μέρες με τις δηλώσεις του “Υπουργού με το τσεκούρι”  κ.Βορίδη μετά από τη συνάντησή του με τον Καναδό Πρέσβη (εδώ).  Διαβάστε το ίδιο με άλλα λόγια και από το Associated Press:

Ο CEO της Eldorado  Paul Wright υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα κυνηγήσει κι άλλες μεταλλευτικές ευκαιρίες στη βόρειο Ελλάδα όταν η κυβέρνηση βγάλει νέες άδειες σε πλειστηριασμό, που αναμενεται να γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο.

“Η περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει κεντρική θέση στις μελλοντικές μας επιχειρήσεις και η Ελλάδα είναι μια βασική συνιστώσα αυτής της στρατηγικής”, είπε ο Wright σε δημοσιογράφους στην Αθήνα. “Η βόρειοανατολική Ελλάδα είναι πολλά, πολλά υποσχόμενη”, πρόσθεσε.

Προκαλεί βέβαια κάποια εντύπωση το γεγονός ότι από τo γλέντι της αναγγελίας του “γάμου” απουσίαζε ο εκπρόσωπος της “νύφης” European Goldfields. Είναι κατανοητό όμως γιατί θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα που θα χαλούσαν την ευχάριστη ατμόσφαιρα . Γι’αυτά θα πούμε περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση.


3 απαντήσεις στο “Το Ελντοράντο της Ελντοράντο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.