Αρχική Uncategorized Ψήφισμα της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΪΚΟ

Ψήφισμα της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΪΚΟ

1
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πάικο

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Πάικο αποτελεί για μας πηγή ζωής και πλούτου, πηγή παραγωγής πολιτισμού και ιστορίας, πηγή έμπνευσης για δημιουργία. Είναι πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα και υπάρχουν καταφύγια άγριων ζώων, που η επιβίωσή τους εξαρτάται άμεσα από το βουνό αυτό.

Οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες προσφέρουν ήδη δυνατότητες μοναδικές για αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή (βιολογική καλλιέργεια-κτηνοτροφία), για μελισσοκομία και υλοτομία, οικοτουρισμό, και μεταποίηση τοπικά παραγόμενων προϊόντων.

Η φυσική ομορφιά με τα πλούσια δάση, με τα ποτάμια, με τις λίμνες, τους καταρράκτες, τα φαράγγια και τις σπηλιές, τη βατότητα του βουνού, τα πολλά όμορφα χωριά από τα οποία το καθένα διακρίνεται για τη μοναδικότητά του και τη φιλοξενία των κατοίκων τους. Οι εκδηλώσεις πολιτιστικού, θρησκευτικού, κοινωνικού, αλλά και οικονομικού περιεχομένου προκαλούν τον επισκέπτη για το επόμενο ταξίδι στο Πάικο.

Αρνούμαστε κάθε δραστηριότητα που απειλεί να αφανίσει το πανέμορφο όρος Πάικο και θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή μέχρι και τον Θερμαϊκό κόλπο δια μέσου του ποταμού Αξιού.

Λέμε όχι στα μεταλλεία, όχι στην εξόρυξη χαλκού, χρυσού και κάθε άλλου μεταλλεύματος με τις καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες:

 • όξινη απορροή
 • τόνους τοξικών αποβλήτων
 • λειψυδρία
 • μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα
 • μόλυνση των ποταμών και των πολλών ρεμάτων της περιοχής
 • παύση κάθε γεωργικής, κτηνοτροφικής, μελισσοκομικής και οικοτουριστικής δραστηριότητας.

Αυτό το έγκλημα δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει. Δεν θα αφήσουμε το Πάικο να θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους. Οφείλουμε να το προστατέψουμε με κάθε μέσον και να το διαφυλάξουμε για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενεές αειφορικά παραγωγικό, πηγή ζωής, ηρεμίας, αισθητικής απόλαυσης.

Το Πάικο επιπλέον είναι πηγή υδροδότησης ολόκληρου του Δήμου Παιονίας και όχι μόνο.

Επίσης δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στον κοινό αγώνα κατά των μεταλλείων στα Κρούσια του Ν. Κιλκίς, και σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΪΚΟ

Πηγή: metalleiastop.blogspot.com

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο κ προσέξτε το πολεμικό καράβι στο τέλος που χτυπιέται ανάμεσα στα κύματα. Κ μετά φανταστείτε τον κόσμο τον ίδιο σαν ένα καράβι
  κ τον εαυτό σας σαν πλήρωμα κ απαντήστε στον εαυτό σας. Εάν βλέπατε σε μια τέτοια κατάσταση τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος να μαλακίζονται ασύστολα, να
  κάνει ο καθένας το δικό του, ο ένας να καπνίζει πούρα κ να τινάζει τη στάχτη πάνω από τη βενζίνη, ο άλλος να παίζει μπάλα με τις τορπίλες δε θα τα παίρνατε στο
  κρανίο?!! Δε θα σηκώνατε τη βρεγμένη σανίδα?!!

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=T4FIS1FnOQg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.