Αρνητικό το Δασαρχείο Γουμένισσας για τα μεταλλεία στο Πάικο


das-goumen1das-goumen2

Το έγγραφο του Δασαρχείου Γουμένισσας είναι σαφέστατο:

Βάσει των ανωτέρω και δεδομένου της σπουδαιότητας του Δασικού Οικοσυστήματος τόσο για την διαβίωση του ανθρώπου όσο και για την υπάρχουσα πανίδα της περιοχής αλλά και των σημαντικών επιπτώσεων της δημιουργίας μεταλλευτικών χώρων στην οικολογία της περιοχής, δε συμφωνούμε με την προτεινόμενη εκμίσθωση των τμημάτων 2, 3, Β και Γ.

Αυτή ήταν η απάντηση-γνωμοδότηση του αρμόδιου Δασαρχείου στη σχεδιαζόμενη από το ΥΠΕΚΑ εκμίσθωση του Δημόσιου Μεταλλευτικού Χώρου Πολύκαστρου-Σκρα-Μαύρου Δέντρου. Ο εν λόγω Μεταλλευτικός Χώρος και τα τμήματα 2, 3, Β και Γ απεικονίζονται στον παρακάτω χάρτη:

paiko

Στη συνέχεια το ΥΠΕΚΑ έθεσε το θέμα σε “δημόσια διαβούλευση” στο διαδίκτυο, δίνοντας έναν εντελώς διαφορετικό χάρτη όπου ο Μεταλλευτικός Χώρος παρουσιάζεται σημαντικά μικρότερος και τα όριά του δεν καθορίζονται σαφώς. Διαβάστε περισσότερα στο Ποιον κοροϊδεύει το ΥΠΕΚΑ; Άλλο χάρτη δίνει στη “δημόσια διαβούλευση” κι άλλον στο Δασαρχείο!)

Χθες, 14-12-2011,  έγινε άλλη μία μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση για τις επιπτώσεις των μεταλλείων, στη Γουμένισσα. Η αντίδραση της κοινωνίας του Νομού Κιλκίς στην άλωση από τις μεταλλευτικές εταιρείες των δυο πολύτιμων ορεινών όγκων του Νομού, του Πάικου και των Κρουσσίων,  έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.