Ποδηλατοδρομία – Πεζοπορία ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για τα μεταλλεία χρυσού στο Πάικο


Πηγή: goumenissa.eu. Η ποδηλατοδρομία έγινε σήμερα Κυριακή, μετά από τις δυο πολύ επιτυχημένες ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές – Παρασκευή 25/11 στο Πολύκαστρο και Σάββατο 26/11 στη Βάθη του Κιλκίς.

Το πανέμορφο όρος Πάικο με τους καταρράκτες του Σκρα και τη γαλάζια λίμνη, τη τεχνητή λίμνη «Μεταλλείου» που κατασκευάσθηκε για αρδευτική χρήση, κινδυνεύουν από την εξόρυξη μικτών θειούχων μεταλλευμάτων που το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας προωθεί στα πλαίσια του ξεπουλήματος της χώρας σε ξένες εταιρίες. Το Πάικο είναι πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας και πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων οικοτουριστών.
Οι κάθε μορφής μεταλλευτικές επιχειρήσεις θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα την μεγιστοποίηση του οικονομικού τους κέρδους και την ελαχιστοποίηση του κόστους και όχι την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής.
Ο ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος πολίτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων για την αειφόρο ανάπτυξη και την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των επόμενων γενεών.
Καταδικάζουμε την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που παρακάμπτει και αγνοεί την τοπική κοινωνία ενώ ταυτόχρονα μεθοδικά και ύπουλα προωθεί την καταστροφή του μαγευτικού βουνού.
Δεν θα επιτρέψουμε τη λεηλασία του Πάικου και καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να ενημερωθούν, για να υπερασπιστούν το βουνό, την ποιότητα των νερών που πίνουμε, το δικαίωμα στο να ζούμε και να ορίζουμε τον τόπο μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.