Καταστρέφουν το ερευνητικό δυναμικό της χώρας


Πηγή: oikonikipragmatikotita.

 

 

Καταστρέφουν το ερευνητικό δυναμικό της χώρας, όχι φυσικά γιατί δεν χρειάζονται τον τομέα της έρευνας , αλλά γιατί θέλουν να τον παραδώσουν στα χέρια της προϊσταμένης αρχής για περαιτέρω αξιοποίηση…

 

Η Ελλάδα χωρίς το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών) είναι μια χώρα μυωπική έως τυφλή, που δεν μπορεί να «βλέπει» το υπέδαφος, τους υδάτινους πόρους, τις γεωφυσικές της ιδιαιτερότητες . Μια χώρα που στο μέλλον θα την κρατάνε από το «χεράκι» και θα την οδηγούν σαν αόματη, εκεί που θέλουν να την οδηγήσουν….

 

Να τι καταμαρτυρούν στους δυο φωστήρες υπουργούς οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ :

 

«Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ καταγγέλλουν τους Υπουργούς ΠΕΚΑ και Οικονομίας κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο , που με την αντισυνταγματική διυπουργική απόφαση (2612/8.11.11) που υπέγραψαν, οδηγούν το ΙΓΜΕ των 350 εργαζομένων σε απορρόφηση από το ΕΚΠΑΑ, ένα φορέα με 2 μόνιμους και 8 αποσπασμένους υπαλλήλους και 11μελές ΔΣ !

 

Η πρωτοφανής αυτή μεθόδευση στοχεύει :

 

1. Στην απομάκρυνση 200-210 εργαζομένων του ΙΓΜΕ, απαραίτητων για τη λειτουργία του Ινστιτούτου και τη μετατροπή του σε γραφείο διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ ύψους 23 εκατ. Ευρώ με ανάθεση σε ιδιώτες.

 

2. Στην υποβάθμιση του ερευνητικού έργου στην βασική έρευνα υποδομής, με στόχο την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εργολάβων (μεγάλα τεχνικά έργα, υδροδοτήσεις, περιβάλλον) αλλά και στην εφαρμοσμένη έρευνα, προκειμένου να διευκολύνονται ασύδοτα οι παραχωρήσεις μεταλλείων και λατομείων σε ιδιώτες «επενδυτές»

 

Συνέπεια αυτών των μεθοδεύσεων είναι να χάσει το ΙΓΜΕ τον συμβουλευτικό-ελεγκτικό ρόλο του, ενώ παράλληλα να μην υλοποιηθούν εθνικές και κοινοτικές δεσμεύσεις της χώρας όπως :

 

  • Δεν μπορεί να στηριχτεί το Εθνικό Δίκτυο παρακολούθησης υπόγειων νερών
  • Δεν μπορεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα απογραφής και επανεκτίμησης του ορυκτού πλούτου της χώρας
  • Δεν θα αντιμετωπισθούν προληπτικά κίνδυνοι από φυσικά καταστροφικά φαινόμενα (κατολισθήσεις,ηφαίστεια, σεισμοί κ.ά.)
  • Δεν θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις στήριξης της ενεργειακής επάρκειας της χώρας
  • Δεν θα αντιμετωπισθούν επείγοντα προβλήματα μόλυνσης και ρύπανσης υπόγειων νερών και εδαφών, δεν θα διασφαλιστεί η υδροδότηση προβληματικών περιοχών της χώρας.

 

Η εγκληματική αυτή πολιτική των κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, όχι μόνο οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και στη φτώχεια, αλλά υπονομεύει το μέλλον της χώρας και τις επόμενες γενεές, αφού κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα θα γίνεται με τους ασύδοτους όρους της ΑΓΟΡΑΣ που έχει οδηγήσει τη χώρα στη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.