κ. Λαφαζάνη ξέρετε να διαβάζετε και να καταλαβαίνετε;


https://antigoldgr.org/wp-content/uploads/2011/10/apanthshstonlafazanh.jpg?w=218ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής κύριος Λαφαζάνης Αργύρης τον τελευταίο καιρό, και ενώ η κυβέρνηση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, εισπράττουν καθημερινά την οργή του λαού για τα ανελέητα οικονομικά μέτρα και το ξεπούλημα της χώρας, έχει αναλάβει τον ρόλο του υπερασπιστή της παρανοϊκής «επένδυσης» χρυσού στη Χαλκιδική και έχει χρηστεί ειδικός στον εμπλουτισμό και στην μεταλλουργία χρυσού χωρίς κυάνιο.

Καθημερινά εμφανίζεται στα τοπικά κανάλια, γνωστά για την εξευτελιστική μεροληψία τους, και ισχυρίζεται ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί γραμμάριο κυανίου στην «επένδυση» της Ελληνικός Χρυσός.

Με περισσό ζήλο υπερασπίζεται τα συμφέροντα μιας ξένης εταιρίας και όχι τα συμφέροντα του λαού της Χαλκιδικής. Καλυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία αποκαλεί τους Χαλκιδικιώτες, που αγωνίζονται για τη σωτηρία του τόπου τους, καθώς και έγκριτους επιστήμονες, που έχουν τοποθετηθεί ενάντια στην καταστροφική επένδυση, «γελοίους», «λίγους», «καραγκιόζηδες» και με πολλά άλλα υποτιμητικά επίθετα.

Ας τελειώσουν λοιπόν, κύριε Λαφαζάνη, τα παραμύθια για το κυάνιο, αν και στην «χρυσή επένδυση» το μείζον πρόβλημα δεν είναι το κυάνιο, οι συνέπειες από όλη τη δραστηριότητα θα είναι καταστροφικές και μη αναστρέψιμες. Κι όταν τελειώνουν τα παραμύθια βγαίνει η πραγματική αλήθεια. Σίγουρα οι κόκκινες γραμμές σας, κύριε βουλευτά, για το κυάνιο έχουν γίνει πράσινες.

Ας μιλήσει λοιπόν για το κυάνιο η ίδια η ΜΠΕ της «Ελληνικός Χρυσός» και πολύ περισσότερο ας μιλήσουν οι αριθμοί:

ΜΠΕ Παράρτημα 5 σελ. 57 (συννημένο)
Καταναλώσεις βοηθητικών υλών ανά τόνο κατεργαζόμενου μεταλλεύματος στο εργοστάσιο εμπλουτισμού Στρατωνίου (για ετήσια παραγωγή 250.000 tn R.O.M.):
Κυανιούχο Νάτριο (NaCN) Ετήσια κατανάλωση 20 tn(τόννοι)
Καταναλώσεις βοηθητικών υλών ανά τόνο κατεργαζόμενου μεταλλεύματος στο εργοστάσιο εμπλουτισμού Ολυμπιάδας (για ετήσια παραγωγή 800.000 tn R.O.M.):
Κυανιούχο Νάτριο (NaCN) Ετήσια κατανάλωση 64 tn(τόννοι)
84 τόννοι κυανίου το χρόνο.

Αν αυτό για σας είναι παραμύθι για τους Χαλκιδικιώτες είναι η πικρή αλήθεια. Είναι 84 τόννοι κυανίου, ενός πολύ ισχυρού δηλητήριου που θα πέφτει στην περιοχή και ποτέ δεν θα απομακρυνθεί από εδώ.

Όταν ο κύριος Στρατουδάκης έλεγε ότι «εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε κυάνιο» ήξερε τι έλεγε. Εσείς δεν ξέρετε τι λέτε. Όπως δεν ξέρατε τι ψηφίζατε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο γιατί δεν είχατε διαβάσει τη ΜΠΕ, όπως δεν ξέρατε τι ψηφίζατε στη βουλή όταν ξεπουλούσατε όλο το δημόσιο πλούτο της Ελλάδας με το Μεσοπρόθεσμο, όπως αγνοείτε τις βασικές διατάξεις του Μεταλλευτικού Κώδικα, όπου αποκλείεται οποιοδήποτε έσοδο για το Ελληνικό Δημόσιο από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες.
Αργύρη Λαφαζάνη μια συμβουλή από αυτούς που μελέτησαν την ΜΠΕ της «Ελληνικός Χρυσός» : Άλλη φορά να είστε πιο προσεκτικός όταν κάνετε δηλώσεις για θέματα που αφορούν το μέλλον της εκλογικής σας περιφέρειας και τη ζωή των κατοίκων της.

Επίσης σας προτείνουμε να κάνετε μία έρευνα για την περίφημη μέθοδο Flash Smelting για να διαπιστώσετε ότι πουθενά στον κόσμο δεν χρησιμοποιείται για την παραγωγή χρυσού από αρσενοπυρίτες.

Και μια προειδοποίηση προς τα τοπικά μέσα παραπληροφόρησης: Μήπως είναι καιρός να ζητήσετε από τα «χρυσά» αφεντικά σας να σας επιτρέψουν να προβάλλετε, έστω και μία φορά, την άλλη άποψη γιατί υπάρχει και ΕΣΡ και ΕΣΗΕΜΘ;

Το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων -Ακάνθου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.