Καλοκαιρινές αποκαλύψεις Νο4: τρεις ΕΔΕ λένε ότι δεν υπάρχει μπάζωμα!


Από το ΔΕΛΦΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

https://antigoldgr.org/wp-content/uploads/2011/03/image1.jpg

Το Λαρνάκι σε αεροφωτογραφίες του 1945 και 1972 (κάντε κλικ για μεγέθυνση). Πού το είδατε το μπάζωμα;

Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ
ΟΤΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ,
ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΤΗΣ UNESCO,
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΩΞΙΤΗ;

Την Πέμπτη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ΜΠΕ για το Λαρνάκι. Χωρίς εισήγηση στην αρχική ανακοίνωση. Πέμπτη 20-10-2011,πανελλαδική απεργία, τα πάντα στο «κόκκινο», το «κούρεμα» έρχεται σήμερα – αύριο, οπότε όλα ανατρέπονται και οι «έκτακτες ανάγκες» θα δώσουν επιτέλους τη θέση τους στον σοβαρό προγραμματισμό και στον σωστό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ανάπτυξης της χώρας. Κάτι σαν και αυτό που φωνάζουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Δελφών: ΟΧΙ ΣΤΟ “ΒΩΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΩΞΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ”. “Και βωξίτες και τουρισμός” και όσον αφορά το από πού θα έρθουν τα περισσότερα λεφτά και για τα περισσότερα χρόνια «ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και βωξίτες».

Όχι όμως, κάποιοι βιάζονται, το χωροταξικό σε εξέλιξη, τα νούμερα να λένε άλλα – κάποιοι όμως βιάζονται. Δεν θα αναλωθούμε να αναρτήσουμε τώρα σχόλια και στοιχεία από τις ενστάσεις των φορέων που έχουν αντιδράσει, υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που πιστεύουμε ότι θα προκαλέσουν ανατροπές.

Αυτά που ακολουθούν, βασίζονται σε ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που αρχικά μοιάζει από απίθανο μέχρι φάρσα. Το διασταυρώσαμε και είναι αληθινό. Σύμφωνα με τον φίλο που μας το έστειλε, τελεί εις γνώση όλων των εμπλεκομένων.

2006: Ο κ. Εμμανουήλ Νίκος, όχι ο πρώην δήμαρχος της Ιτέας αλλά ένας άλλος από την δυτική Φωκίδα, εκδίδει επι χρόνια την εφημερίδα «Μαϊστρος». Ο άνθρωπος αυτός, όχι κάτοικος της Ιτέας αλλά τακτικά διερχόμενος από το Λαρνάκι, τόλμησε το 2006 να γράψει για το πρόβλημα που εμείς προσφάτως ανακαλύψαμε.


Η αναφορά του ήταν συγκεκριμένη, η θέση του ξεκάθαρη, πουθενά δεν έγραψε «να κλείσουν οι βωξίτες». Έθιξε την ασυδοσία με την οποία γίνεται η εκμετάλλευση του βωξίτη τόσα χρόνια στην Φωκίδα, την καταστροφή και την ασχήμια, την οικονομική και αναπτυξιακή ζημιά της δραστηριότητας όπως την ασκεί η S&B. Μιλάει για τις καταστροφές των βουνών, για λαγούμια και ξεκοιλιασμένες βουνοπλαγιές και μετατροπή της πανέμορφης φύσης του τόπου μας σε «κρανίου τόπο». Για την κόκκινη λυμματολάσπη και την καταστροφή του Κορινθιακού. Και πιάνεται τελικά με το αυθαίρετο μπάζωμα στο Λαρνάκι με το οποίο η εταιρία αντιγράφει το χερσαίο … μοντέλο ανάπτυξης του Νομού στις ακτογραμμές. Μιλάει για την ανυπαρξία των αρχών και αναρωτάται που είναι οι αρχές, τα Λιμεναρχεία μας, οι Νομαρχίες μας, οι αστυνομίες μας, η δικαιοσύνη μας, το κράτος μας και η πολιτεία μας γενικά.

“Και πόρνη να ήταν η Φωκίδα θα άξιζε καλύτερης μεταχείρησης”.

Τίτλος: «Ιτιώτικες και Αγιοθυμιώτικες ακτογραμμές στα «σαγόνια του καρχαρία»»

Το σασπένς όμως δεν βρίσκεται στο δημοσίευμα του 2006.


2008: Οι αρχές που έψαχνε ο κ. Εμμανουήλ υπήρχαν. Με εξαίρεση την δικαιοσύνη που δρούσε από απόσταση, οπότε πού να ξέρει, οι άλλοι ήταν όλοι παρόντες. Το 2008, ο κ. Εμμανουήλ, παίρνει ειδοποίηση από την Εισαγγελία Αθηνών, να καταθέσει σαν μάρτυρας για το προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαϊστρου» της οποίας τυγχάνει να είναι εκδότης. Η Εισαγγελία τον καλεί να καταθέσει αν εξακολουθεί να υποστηρίζει αυτά που έλεγε το άρθρο, ότι δηλαδή ο κόλπος μπαζώθηκε κάτω από τη μύτη των αρχών. Ο ίδιος αρχικά προθυμοποιήθηκε να καταθέσει σαν μάρτυρας για αυτό που ήξερε χωρίς να διαβάσει την δικογραφία αλλά η επιμονή της ανακρίτριας τον έκανε τελικά να την διαβάσει. Και εκεί έμαθε ότι τρείς κρατικοί φορείς, το Υπολιμεναρχείο Ιτέας, το Λιμενικό Ταμείο και η Κτηματική Υπηρεσία της Φωκίδας, (και οι τρείς), μετά από τρείς αντίστοιχες ΕΔΕ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «μπάζωμα στο Λαρνάκι δεν υπήρξε»!

Μία μικρή παρένθεση αυτός ο άνθρωπος, όχι κάτοικος Ιτέας, έθεσε τον εαυτό του σε νομικό κίνδυνο, προκειμένου να υπερασπιστεί την Ιτέα. Και κάποιοι ένθερμοι υποστηρικτές του «επώνυμοι τοπικοί παράγοντες» δεν πήγαν ως μάρτυρες σε αυτή την Δικαστική μάχη. Σε σεβασμό των ανθρώπων από την Ιτέα που σήμερα αγωνίζονται για το «αύριο» όλων δεν θα σχολιάσουμε τους «επώνυμους» εκπροσώπους της κοινωνίας της Ιτέας τότε. Ο διασυρμός όμως της πολιτείας και των Αρχών δεν υπάρχει πια. Αν όλα αυτά τα απίστευτα είναι αλήθεια, δεν υπάρχουν Αρχές και πολιτεία. Ούτε πολιτικοί. Μόνο ανδρείκελα και κουφάρια.

Η αγωνία και η ανατροπή όμως αρχίζει τώρα. Την Πέμπτη πιθανότατα το Περιφερειακό Συμβούλιο, πιστό στην τακτική του ΥΠΕΚΑ του «πράσινου» κ.Παπακωνσταντίνου και του «Πράσινου» Πρωθυπουργού μας θα εγκρίνουν την ΜΠΕ για τις εγκαταστάσεις δυτικά της Ιτέας. Για να μην έχουμε παραξηγήσεις, το «πράσινος» από το ΠΑΣΟΚ και από το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, όχι από το πεντακοσάευρω (ή δολλάριο). Για το καλό μας «ρε γαμώτο», θα θάψουν το λιμάνι των Δελφών στην κόκκινη σκόνη για μια δραστηριότητα που ήδη έχει αναλυθεί και αποτυπωθεί με αριθμούς ότι είναι η χειρότερη (οικονομικά και όχι μόνο) επιλογή για αυτή την περιοχή. Θεωρώντας ότι αυτό θα συμβεί σημειώνουμε μερικά στοιχεία ανατροπής:

Τα στοιχεία που υπάρχουν θα τελούν πλήρως εις γνώση αυτών που θα αποφασίσουν. Δεν έχει μετά «δεν ήξερα». Αυτοί που θα αποφασίσουν (εκτός από την περίπτωση που θα μας εκπλήξουν με κάτι που μας διαφεύγει) μπορεί από ντροπή ή από πνευματική ανικανότητα να επικαλεστούν κομματικές γραμμές ή υπουργικές εντολές. Όλοι όμως κατέχουν θέση αιρετού και οι ευθύνες τους για αυτά που αποφασίζουν αφορούν την οικονομία και την ευνομία της κάθε περιοχής και όχι θεωρητικά κομματικά ή κυβερνητικά σχέδια. Για όποιον αποδέχεται ότι δεν είναι γνώστης ή και δεν καταλαβαίνει ένα θέμα, η μόνη καθαρή θέση είναι η αποχή από την ψηφοφορία. Όποια δικαιολογία και να επικαλεστούν, θα πρέπει να την τεκμηριώσουν και επι τόπου της ψηφοφορίας αλλά και αργότερα αν κληθούν από « επίσημες Αρχές». Ακόμη και αν όλοι δεχτούν ότι Σύνταγμα και Νόμοι είναι βλακείες όταν πρόκειται να σώσουν την Ελλάδα οικονομικά, δεν μπορούμε να βρούμε πώς θα το τεκμηριώσουν αυτό, ενώ εύκολα τεκμηριώνεται το αντίθετο.

Απο την άνοιξη υπάρχει πλήθος πληροφοριών ότι η S&B πουλάει στον Μυτιληναίο. Πρόσφατα ο Διευθυντής της S&B δεν το διέψευσε σε επίσημο ερώτημα των εργαζομένων (σύμφωνα με αναφορά σε τοπική εφημερίδα). Ο Μυτιληναίος έχει και εργοστάσιο πιο νέας τεχνολογίας (Εταιρία Δελφοι – Δίστομο) και σκάλα φόρτωσης (Αντίκυρα). Άρα αν τελικά ο Μυτιληναίος αγοράσει, η υπόθεση Λαρνάκι την Πέμπτη θα αφορά μόνο την δημιουργία υπεραξίας μιας ιδιωτικής περιουσίας εις βάρος όμως της τοπικής και εθνικής οικονομίας, εις βάρος ανθρώπινων ζωών, εις βάρος της ύπαρξης των Δελφών, εις βάρος Αρχών και Αξιών. Και είναι πολλά, πάρα πολλά τα λεφτά αυτής της υπεραξίας που θα δώσει η επιτροπή στην περιουσία της S&B, για να την γλυτώσουν χωρίς να αποδείξουν ότι είχαν δίκιο.

Η αγωνία. Μαζί με τα χαρτιά και τις αποφάσεις που θα διακινηθούν και θα περάσουν από νομικό μικροσκόπιο λόγω των προσφυγών που θα ακολουθήσουν, θα είναι και οι τρείς ΕΔΕ που έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει μπάζωμα στο Λαρνάκι. Ελπίζοντας να έχει γραφτεί κατά λάθος ή να έχουμε καταλάβει λάθος, η υπόθεση θα μπλέξει φυσικά πρόσωπα, τουλάχιστον τα μέλη των ΕΔΕ (πάνω από εννέα άτομα) για ένα θέμα που αφορά πολλά, πάρα πολλά λεφτά (για να πεί κάποιος ότι δεν κατάλαβε ενώ ήξερε).

Σύντομα θα έχουμε νέα.


Μία απάντηση στο “Καλοκαιρινές αποκαλύψεις Νο4: τρεις ΕΔΕ λένε ότι δεν υπάρχει μπάζωμα!”

  1. Αγαπητοι μου Φιλοι,Το εχουμε πει και προταιρα και θα το επαναλαβω και τωρα:”Δεν ειναι στραβος ο Γιαλος μας!!(αλλωστε οι υπεροχες αεροφωτογραφιες που δειχνεται το αποδεικνυουν).Απλα ολοι οι κυριοι αυτοι “στραβα αρμενιζαν και συνεχιζουν να αρμενιζουν” Ειναι τυφλοι και κουφοι!! απο την μανια τους να εξυπηρετησουν τα αφεντικα!!Ζουν και αναπνεουν για να κωνομουν (σαν τα τσακαλια απο τα αποφαγια απο το μεγαλο φαγοποτι των λιγων και τα κοκκαλα που τους πετουν!! ) για αυτο κανουν και ισχυριζονται οτι βλεπουν “το κοκκινο στο Λαρνακι”… Γαλαζιο!! Ειναι αυτοι οι ιδιοι που παιζουν τους τιμονιεριδες στο καραβι των εχοντων και κατεχοντων, που επιλεγουν και κοβωντας την “σιγουρη ροτα” προτιμανε να μας πανε γληγοροτερα στην Αχερουσια!! (παιδια, εγκυες,θυλαζουσες πρωτα και μετα ολους τους αλλους μας) για να χαρισουν σιγουρα και βρωμικα- δολοφωνικα υπερ-κερδη στους ποικοιλονημους επενδυτες!!! Ειναι υλοποιητες στην “αδειοδοτημενη ληστευση”!!! του ορυκτου πλουτου των ερημων τοπων σας!!!(Λογω βωξιτων-Αλουμινιου!!) ειτε των δικων μας,(λογω λατεριτων-Νικελιου),ειτε της Χαλκιδικης-Εβρου (λογω Χαλκου-Χρυσου Κ.λ.π.) οπως ακομη και με την “αδειοδοτημενη ανεξελεγκτη διασπορα” των τοξικων-ειδικων στερεων αποβλητων εξορυξεων.Και σε αυτο δεν κανουν πισω με τιποτα!!Δεν αφηνουν να φυγουν λεφτα απο την τσεπη των αφεντικων τους!!.Τωρα βρηκαν την Επιτροπη περιβαλλοντος Περιφερειας Στερεας Ελλαδας για να βγαλουν ανανεωση!! των παλαιων απαραδεκτων κρατικων αδειων διαχειρησης των τοξικων αποβλητωων αυτων, με δολοφονικο τροπο.
    Αλλη λυση δεν υπαρχει,εκτος απο την αποχωρηση ,ολων των εκλεγμενων περιφερειακων που νοιαζονται, απο το οργανο. Την καταγγελεια της μεθοδευσης ολης, μπροστα στον κοσμο των τοπων και την πληρη πληροφορηση του για το τι;; του κανουν, χρονια τωρα και του ροκανιζουν την υγεια του!!! Μετα γενικη προσκληση του !! ( του κοσμου των τοπων) να αποφασισει τι;; θα κανει τελικα!! Θα ξεσηκωθει ;;ειτε , Θα ανεχτει της μεθοδευσεις των Περγαντα-Μπουραντα ,Υπο την καθοδηγησξη Του ΥΠΕΚΑ και της Κυβερνησης Ολης;;;
    Κλεινω με το οτι: το δικαιωμα στο λαθος το εχει μονο για να το αποφασισει “ο σωστα και πληρως πληροφορημενος” κοσμος των τοπων.
    Βεβαιωτατα η επιβιωση δεν ειναι υποχρεωτικη Αλλα: Ας ειναι κατι που θα το αποφασισουν σαν πλειοψηφεια τους οι ανθρωποι των τοπων.!!!
    Ας μην τους αφησουμε να μας πηγαινουν ολοι αυτοι “στα μουλωχτα και χωρις να εχουμε ιδεα” στην Αχερουσια μια ωρα γληγοροτερα!! ΓΙΑΤΙ;;;;; και ποιος;; τους εδωσε τετοια ψηφο;;;;;Φιλικα Θανασης Παντελογλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.