Ποσοστό 7,02% της European Goldfields στην Qatar Holdings


Πιο σωστή στα νούμερα η Ναυτεμπορική. Ούτε $600 εκατ. ούτε βέβαια $1,2 που ακούστηκε στα κανάλια.

Στην εξαγορά ποσοστού 7,07% της European Goldfields προχώρησε σήμερα η Qatar Holdings. Oπως ανακοίνωσε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, «η συμφωνία κρίθηκε σκόπιμη τόσο για την διευκόλυνση της χρηματοδότησης προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η Α’ φάση του έργου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική, όσο και για τη συμμετοχή της Qatar Holding στο συγκεκριμένο έργο ως στρατηγικού επενδυτή, με χορήγηση δανείου ποσού 600 εκατ. δολαρίων».

Ειδικότερα, η Αktor Construction International (100% θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ), προέβη σήμερα σε συμφωνία πώλησης 13.000.000 μετοχών της European Goldfields στην Qatar Holding, δηλαδή ποσοστό 7,07% του μετοχικού της κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130.000.000 C$.

Το ποσοστό συμμετοχής της Αktor Construction International στην European Goldfields, μετά τη σημερινή συναλλαγή, διαμορφώνεται σε 12,2% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με 13 C$ ανά μετοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.