Aπάντηση στο Τοπικό Συμβούλιο του Στρατωνίου


Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στρατωνίου κος Ζαγοράκης Νίκος σε ανοιχτή επιστολή του (εδώ) εγκαλεί τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη που παρευρέθηκαν στη Λαϊκή Συγκέντρωση τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 στην Ιερισσό για το Ψήφισμα το οποίο εξέδωσαν (εδώ) .

Κατ’ αρχήν να ενημερώσουμε τον κύριο Ζαγοράκη ο οποίος προφανώς δεν παραβρέθηκε στην Λαϊκή Συγκέντρωση αφού ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Στρατωνίου ,ότι ο πληροφοριοδότης μάλλον δεν ήθελε να τον δυσαρεστήσει όταν τον πληροφόρησε για τον όγκο της συγκέντρωσης .Οι συγκεντρωμένοι ήταν πολλαπλάσιοι από αυτούς που αναφέρει στην επιστολή του . Ο κόσμος που αγωνίζεται ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός είναι πολύς . Γι ’ αυτό και όλες οι συγκεντρώσεις μας γίνονται πάντα σε ανοιχτές πλατείες .

Ζητάει λοιπόν ο κος Ζαγοράκης να απαντήσουν αν συνέβη κάτι στο Στρατώνι που να σχετίζεται σε απόπειρα βιαιοπραγίας ή φίμωσης σε βάρους οιουδήποτε σε θέματα που αφορούν τη μεταλλευτική επένδυση .Επειδή η μνήμη του κου Ζαγοράκη είναι κοντή ή επιλεκτική θα του θυμίσουμε εμείς μερικά επεισόδια που μπορεί να μην έλαβαν χώρα στο Στρατώνι αλλά σίγουρα προκλήθηκαν από ανθρώπους που έχουν σχέση με το Στρατώνι και τη μεταλλευτική δραστηριότητα:

  1. Στις 26 Νοεμβρίου 2011 στην υποτιθέμενη διαβούλευση του Υ.ΠΕ.ΚΑ. στον Πολύγυρο εργαζόμενοι της εταιρείας εκτελώντας χρέη “μπράβων” προπηλάκισαν και εξύβρισαν όσους τόλμησαν να εκφράσουν θέση αντίθετη προς τα συμφέροντα της εταιρείας.
  2. Στις 10 Δεκεμβρίου 2011 σε εκείνο το ανεκδιήγητο Νομαρχιακό Συμβούλιο και πάλι εργαζόμενοι της εταιρείας έφραξαν την είσοδο της Νομαρχίας εμποδίζοντας τη διέλευση όσων είχαν διαφορετική γνώμη από αυτούς .Τους συγκεντρωμένους δε αντιδρώντες τους απειλούσαν και τους έδειξαν τη δεξιότητα τους στη νοηματική υβρεολογία .
  3. Στις 11 Μαρτίου 2011 όταν δύο νεαροί τόλμησαν να κολλήσουν αφίσες για το Συλλαλητήριο της Ιερισσού στο Νεοχώρι προπηλακίστηκαν άσχημα και τραυματίστηκαν.

Επειδή η μνήμη η δική μας είναι πολύ ισχυρή θα θυμηθούμε όταν εξαγριωμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας, ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί Στρατωνίσιοι, εισέβαλλαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σπάζοντας την πόρτα (εδώ) προπηλακίζοντας ,βρίζοντας και δέρνοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους και το Δήμαρχο .(υπάρχουν ντοκουμέντα για την παρουσία του κου ΖΑΓΟΡΑΚΗ στη συγκεκριμένη παράσταση τους ).

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς ΔΕΝ έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα ο κος Ζαγοράκης ως μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη να διαμαρτύρεται .Θα αναφέρουμε μόνο μερικούς από τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει η εν λόγο Πρωτοβουλία ,γι’ αυτούς που αντιστέκονται στα καταστροφικά σχέδια της αγαπημένης τους εταιρείας:

  • Τα οικόσιτα ανθρωποειδή που φιλοξενούμε εν είδη ατραξιόν στη Χαλκιδική…
  • Δεν είστε για Θερμοπύλες έχετε πάρα πολλές καμπύλες….
  • Δεν δικαιούνται να ομιλούν αυτοί ,που ο κώδικας των αξιών τους είναι ξένος με τις έννοιες «ιερό και όσιο»….
  • Το «κολοσσιαίο» αυτό συνονθύλευμα…
  • Γεράκια της ψευδοοικολογίας …
  • Ακτιβιστές του «frappe»…
  • Στο σκληρό τους δίσκο η γελοιότητα είναι ένα και το αυτό με τη συστηματική απόκρυψη της αλήθειας και των τυχοδιωκτικών προθέσεων τους…

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν είναι παρά ένα δείγμα ασύστολου υβρεολόγιου που χρησιμοποιεί η Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη όταν αναφέρεται στους ανθρώπους που υπερασπίζονται τον τόπο τους και την ίδια την ύπαρξη τους .Εξάλλου ο ίδιος ο κος Ζαγοράκης παραδέχθηκε ότι η φρασεολογία των κειμένων της “Πρωτοβουλίας” του είναι απαράδεκτη .Υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να πέσουν οι τόνοι .Δυστυχώς καμία βελτίωση δεν είδαμε .Ακόμη και στην επιβραβευμένη και επιτυχημένη προσπάθεια της δημιουργίας του Παιδικού Σταθμού της Ιερισσού από τους Ιερισσιώτες και όχι μόνο , η Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη απάντησε:

  • Ότι το πολύ σημαντικό έργο αποτελεί ήδη αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από κάποιους που χρησιμοποιούν το προσωπείο του εθελοντή…
  • Ότι κάποιοι στο Δήμο μας χρησιμοποιούν τον «εθελοντισμό» ως μέσο άσκησης μικροπολιτικής και όχι ως πηγαία έκφραση συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα ,χωρίς ανταλλάγματα ,χωρίς δεύτερες σκέψεις…
  • Ποιο είναι το πραγματικό ποιόν αυτών που έχουν επενδύσει στην ερήμωση της Χαλκιδικής και την μετατροπή της σε λεκάνη αποχέτευσης των εχόντων και κατεχόντων.

Ας μη κλαίγεται λοιπόν ο κος Ζαγοράκης!!!
Γιατί ο λαός λέει μια παροιμία : Είπε ο Γάιδαρος τον Πετεινό κεφάλα !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.