Κατά της επένδυσης χρυσού και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης


Εντείνονται οι αντιδράσεις ενάντια στη σχεδιαζόμενη επένδυση χρυσού στα όρια των νομών Ροδόπης και Εβρου.

Μετά τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τη σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπάκης, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του έστειλε επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον πρωθυπουργό καθώς και σε 17 υπουργούς.

Ο κ. Λαμπάκης καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «να σταματήσει η αδειοδότηση των χρυσωρυχείων στην Αλεξανδρούπολη και τις Σάπες και να δει η κυβέρνηση επιτέλους τη Θράκη και τους Θρακιώτες με υπευθυνότητα». Ακόμα θέτει και το πρόβλημα του δημογραφικού της ευρύτερης περιοχής της Θράκης. Ενδεικτικά ο κ. Λαμπάκης αναφέρει:

«Δώστε την αληθινή ανάπτυξη στη Θράκη πριν ερημώσει δημογραφικά και συνταχθείτε με το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια της Αλεξανδρούπολης και των Σαπών που πρόσφατα και επί 14 συνεχή έτη λένε ομόφωνα “Οχι στα χρυσωρυχεία από τα οποία μόνο θάνατος θα προκύψει και κανένα όφελος για την περιφέρεια και την Αθήνα κοστολογώντας οφέλη και ζημίες”» αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιστολής του ο κ. Λαμπάκης, ζητώντας από τους υπουργούς να ενεργοποιηθούν και να απαντήσουν αναλαμβάνοντας ευθύνη συλλογική και ατομική.

«Πάρτε θέση ο καθένας ξεχωριστά, ως αληθινός ηγέτης, σώζοντας τη Θράκη από την ερήμωση και την αντιανάπτυξη. Σε αντίθετη περίπτωση θα λογοδοτήσετε λόγω της θέσης σας, αμέσως λίγο μετά την έναρξη των καταστρεπτικών εργασιών των χρυσωρυχείων για την ίδια τη ζωή μας και τον τόπο μας» καταλήγει η επιστολή.

“ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”, 22-8-2011


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.