Προπαγάνδα από τις εταιρείες χρυσού, ακόμα και στους πεθαμένους!


Είπαμε ότι “ξύπνησε” η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ, αλλά μάλλον αγουροξυπνημένη είναι ακόμα… Μια ιστορία για πολλά γέλια από το “ΧΡΟΝΟ”

Η Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. με επιστολή στον προ 24 ετών αποβιώσαντα Δημήτριο Δομβρίδη εν ζωή κάτοικο Κρωβύλης, τον ενημερώνει για την επένδυση και επιθυμεί να τον γνωρίσει από κοντά και να απαντήσει σε τυχόν απορίες του!

Η έκφραση «δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο» στην προσπάθεια να πετύχουν το σκοπό τους, ταιριάζει απόλυτα στην εταιρεία «Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε.», που έφτασε στο σημείο να προπαγανδίσει την επένδυση χρυσού στις Σάπες στον προ 24 ετών αποβιώσαντα Δημήτριο Δομβρίδη, εν ζωή κάτοικο Κρωβύλης. Η 81χρονη σύζυγος του ήταν αυτή που παρέλαβε την επιστολή, που μπορεί να έφτασε με τον ταχυδρόμο, αλλά ο φάκελος δεν έφερε επάνω τις απαραίτητες σφραγίδες από το ΕΛΤΑ. Η γυναίκα, όπως είναι φυσικό έμεινε εμβρόντητη, όταν είδε ότι ο φάκελος αναγράφει ως αποδέκτη τον νεκρό από το 1987 σύζυγό της. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο γιος της Χρήστος Δομβρίδης, ο οποίος ανέγνωσε το περιεχόμενο και έμεινε με το στόμα ανοιχτό, όταν διάβασε ότι η εταιρεία επιθυμεί να τον γνωρίσει από κοντά και να απαντήσει σε τυχόν απορίες του.

Υποσχέσεις σε ηλικιωμένους πολίτες για εξόρυξη χωρίς κυάνιο

Αναλυτικά η επιστολή, «Αξιότιμε κύριε Δημήτριε Δομβρίδη, όπως ίσως γνωρίζετε, η Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. είναι ο ιδιοκτήτης του έργου χρυσού Σαπών και κάτοχος της μίσθωσης του δημόσιου μεταλλείου αρ. 850, κοντά στην πόλη των Σαπών. Το χρυσοφόρο κοίτασμα ανακαλύφθηκε προς τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μετά από εκτεταμένη γεωλογική έρευνα της Εταιρείας στην περιοχή. Τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες εκπονήθηκαν και έδειξαν ότι το έργο μπορεί να αναπτυχθεί οικονομικά και με τρόπο συμβατό προς το περιβάλλον, προς όφελος όλων των κοινωνικών του εταίρων.
Η Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. πιστεύει ότι η ανάπτυξη του έργου χρυσού στις Σάπες θα συνεισφέρει θετικά στην τοπική και εθνική οικονομία. Το έτος 2010, η Εταιρεία επικαιροποίησε όλες τις τεχνικές μελέτες και ολοκλήρωσε την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων την οποία και κατέθεσε προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, τον Δεκέμβριο του 2010. Η έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα σηματοδοτήσει το πρώτο βήμα στην διαδικασία αδειοδότησης καθώς μετά από αυτήν η Εταιρεία θα ολοκληρώσει και θα καταθέσει την κύρια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τελική έγκριση.

Μετά το πέρας της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η εταιρεία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει αυτή τη μεγάλη επένδυση, που θα αναβαθμίσει την περιοχή μας, θα δημιουργήσει πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα. Σε αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε δίπλα μας, αρωγούς και συμπαραστάτες. Από την πλευρά μας εμείς δεσμευόμαστε για:
-Την έμπρακτη στήριξη του τόπου και των ανθρώπων που μας περιβάλλουν και κυρίως της νέας γενιάς μας,
-Την ενεργό συμμετοχή μας στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων,
-Την αξιοποίηση του κοιτάσματος χρυσού με ορθές πρακτικές, ευαισθησία στον περιβάλλοντα χώρο και πλέον σύγχρονες τεχνολογίες.
-Την επεξεργασία του κοιτάσματος χρυσού χωρίς την χρήση κυανίου στην επεξεργασία του μεταλλεύματος.
-Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική της ξηρής απόθεσης των τελμάτων του εργοστασίου έτσι ώστε να μην δημιουργούνται λίμνες τελμάτων προκειμένου να είναι άμεση η αποκατάσταση και δενδροφύτευση της περιοχής μετά το πέρας του έργου.
-Να εφαρμόσουμε αποκλειστικά και μόνο βέλτιστες τεχνολογίες και πρακτικές στην διαχείριση του έργου ιδιαίτερα σε ότι αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των περιουσιών τους και το περιβάλλον».

Γνωριμία με τον νεκρό ήθελε ο διευθύνων σύμβουλος

Σε άλλο σημείο της επιστολής ο  Κώστας Σαλονίκης ο διευθύνων σύμβουλος & αντιπρόεδρος διοικητικού συμβουλίου, αναφέρει, «η αξιοποίηση του κοιτάσματος χρυσού Σαπών μέσω της απασχόλησης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, θα αποτελέσει αρωγό στις προσπάθειες για άλλες επενδύσεις και θα βοηθήσει την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής. Μετά από δύο σχεδόν δεκαετίες γειτονίας, είμαστε κι εμείς αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και για το λόγο αυτό σας παρακαλώ να στηρίξετε την προσπάθειά μας ώστε όλοι μαζί να «βάλουμε πλάτη» στην ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Λόγω της παραπληροφόρησης που υπάρχει σχετικά με την εξόρυξη χρυσού, εσωκλείουμε με την παρούσα επιστολή ενημερωτικό υλικό το οποίο παρέχει γενικές πληροφορίες του έργου. Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά και να απαντήσουμε σε τυχόν απορίες σας».



Χρήστος Δομβρίδης: «Οι άνθρωποι αυτοί δεν αστειεύονται»

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν αστειεύονται» σχολίασε ο Χρήστος Δομβρίδης με τον οποίον μίλησε ο «Χ» για την απίστευτη αυτή ιστορία. «Η εταιρία δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο και προκειμένου να πετύχει το σκοπό της στέλνει ακόμα και σε νεκρούς επιστολές και μάλιστα με φυλλάδιο  για πως θα εξορύξουν, πως θα λειτουργήσουν, πως δε θα μολύνουν το περιβάλλον. Έβαλαν σκοπό να καταστρέψουν την περιοχή μας.

Πρέπει να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι φορείς, σωματεία, ομοσπονδίες, επιμελητήρια, περιφέρειες, δήμοι και ο απλός άνθρωπος ακόμη πρέπει να αντιδράσει, πρέπει να βγει στους δρόμους. Εγώ είμαι από την Κρωβύλη και δραστηριοποιούμαι με κτήματα στα Πετρωτά, όπου απέναντι είναι το Πέραμα. Σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τέτοιο μέρος δεν υπάρχει. Αυτή τη περιοχή θέλουν να καταστρέψουν. Για να αφήσουμε κληρονομιά αυτή την περιοχή στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, πρέπει όλοι να αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά, γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν αυτοί», ανέφερε ο κ. Δομβρίδης.

«Χρυσή» προπαγάνδα λοιπόν ακόμα και σε νεκρούς….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.