Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα στην Κομοτηνή με θέμα τα μεταλλεία χρυσού


Σήμερα Πέμπτη, στις 17.00 το απόγευμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης θα συζητηθεί το θέμα των χρυσωρυχείων, το οποίο αφορά όλους τους πολίτες της Θράκης. Η συνεδρίαση θα γίνει στο κτίριο της παλιάς Νομαρχίας στην Κομοτηνή και είναι ανοιχτή στο κοινό. Η συμμετοχή του κόσμου είναι απαραίτητη γιατί κρίνεται το μέλλον της Θράκης.

Η εταιρεία “Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.” φημολογείται έντονα ότι πολύ σύντομα θα αδειοδοτηθεί για το έργο χρυσού του Περάματος, μέσω της διαδικασίας fast track, παρακάμπτοντας όλες τις αντιδράσεις πολιτών και φορέων. Η διπλανή διαφάνεια είναι από εταιρική παρουσίαση της μητρικής εταιρείας, της Καναδικής Eldorado Gold.

 

Κοντά στα (Καναδικά) “Χρυσωρυχεία Θράκης”, ξύπνησε και η “Μεταλλευτική Θράκης” και προσπαθεί να επωφεληθεί από την κρίση. Αφού άλλαξε χέρια πέντε φορές μέσα σε τρία χρόνια, η “Μεταλλευτική Θράκης”, ιδιοκτήτρια του μεταλλείου των Σαπών, ανήκει τώρα στην Αυστραλέζικη  Cape Lambert Resources Ltd, μια μικρή (junior) εταιρεία “έρευνας και ανάπτυξης” μεταλλευτικών ιδιοκτησιών.

Στο καινούριο της site http://www.thraceminerals.gr/ , η “Μεταλλευτική” προβάλλεται ως μια “Ελληνική εταιρεία” που δεσμεύεται για την “ασφαλή και αειφόρο ανάπτυξη του Έργου χρυσού Σαπών”. Στην πραγματικότητα είναι μια 100% ξένη εταιρεία με μηδενική εμπειρία εξόρυξης, από αυτές που που ποτέ δεν προχωρούν οι ίδιες στην εκμετάλλευση, αλλά διαφημίζουν τα αποθέματά τους για να πουληθούν σε καλή τιμή.

Και τα δυο προγράμματα χρυσού, των Σαπών και του Περάματος, έχουν ακυρωθεί  στο παρελθόν από το Συμβούλιο Επικρατείας.

“Εσείς μπορείτε να αποφασίσετε για το εάν θα γίνει η επένδυση ή όχι. Μελετήστε όλα τα στοιχεία και αποφασίστε μόνοι σας . Εμείς, δεν θα σας επιβάλουμε το εργοστάσιο χρυσού εάν δεν το θέλετε”.

Αυτά τα ωραία δήλωσε ο Πρωθυπουργός στις 18 Φεβρουαρίου 2011 στην Κομοτηνή για το θέμα των μεταλλείων χρυσού, στα οποία η τοπική κοινωνία Ροδόπης και Έβρου αντιστέκεται σθεναρά εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. (Πηγή: www.telegramm.gr). Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τη δέσμευσή του!


2 απαντήσεις στο “Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα στην Κομοτηνή με θέμα τα μεταλλεία χρυσού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.