Ρεπορταζ από την ημερίδα “Η ΟΙΤΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λαμία


Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα ” Η Οίτη σε κίνδυνο’ πραγματοποιήθηκε χθες στη Λαμία από την “Επιτροπή για τη σωτηρία της Οίτης”και ‘τον Ομιλο Φίλων του Δασους’ με εισηγητές τον Δεκλερή Μιχαήλ Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, τέως Πρόεδρος του Ε Τμηματος του ΣτΕ, Αναγνώστου Χρήστο, Διευθυντή Ερευνων, Γεωλόγο- Ιζηματολόγο στο ΕΛΚΕΘΕ και Ράγκου Πολυξένη, Λέκτορα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, Πρόέδρου ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας και εκπρόσωποι της ΤΑ ανήσυχοι αλλά αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κάθε μέσο στα καταστροφικά σχέδια επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στον Εθνικό Δρυμό και την ευρύτερη περιοχή της Οίτης.

Στην εκδήλωση, έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα έντασης από εργαζόμενους στην μεταλλευτική επιχείρηση ΕΛΜΙΝ οι οποίοι προσήλθαν στην εκδήλωση φορώντας τα καπελάκια της εταιρείας. Εξέφρασαν το φόβο τους ότι απειλούνται οι θεσεις εργασίας τους και εκπρόσωπός τους διάβασε ψήφισμα- καταγγελία προς τις οικολογικές οργανώσεις που αγωνίζονται για τη σωτηρία της Οίτης που κινδυνεύει από την ανεξέλεγκτη μεταλλευτική δραστηριότητα της επιχείρησης.

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρευρισκομένων αποφεύχθησαν χάρη στη ψυχραιμία των εισηγητών οι οποίοι ανέλυσαν επιστημονικά το θέμα και έδωσαν την δυνατότητα για ένα δημιουργικό διάλογο. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια της ΕΛΜΙΝ να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους σαν μεσο πίεσης προς τις τοπικές κοινωνίες για να επεκτείνει τη δραστηριότητα της ενώ αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του εισηγητή κ. Αναγνώστου ότι ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Πολυχρονόπουλος πήρε τηλέφωνο στον Διευθυντή του ΕΛΚΕΘΕ όπου εργάζεται ο κ. Αναγνώστου για να του ασκηθεί πίεση να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση!

H συνέχεια στο http://altpressfthiotida.blogspot.com/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.