Να χτίσουμε την νέα συμμαχία υπεράσπισης του τόπου μας


Από ierissos

«Απογοήτευσις μεγάλη θα έπεσεν στις γραμμές των χρυσοθήρων», -για να μιμηθούμε τον Αλεξανδρινό- μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή σε σταθμό της Κομοτηνής και αυτές του δικού μας Γιάννη Δριβελέγκα -που ακολούθησαν- στην τοπική τηλεόραση.

Και το χειρότερο –για τους χρυσοθήρες- είναι ότι και οι δύο μίλησαν για την θέση του Πρωθυπουργού, ο δε Δριβελέγκας, με την παροιμία: «Κυριακή, κοντή γιορτή», άφησε να εννοηθεί ότι, οσονούπω θα βγει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει την θέση της κυβέρνησης για το θέμα της μεταλλουργίας χρυσού.

Και δεν είπαν μόνον αυτό, αλλά ξεκαθάρισαν ότι η κ. Καραβασίλη, όχι μόνον δεν εκφράζει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, αλλά αυθαιρετεί ξεπερνώντας τις αρμοδιότητές της και με την συμπεριφορά της αφήνει ερωτηματικά για τον ρόλο της και τα συμφέροντα που υπηρετεί. Κάτι παραπάνω θα ήξεραν αμφότεροι. Κι ούτε είναι τυχαίο ότι και οι δύο είπαν ότι «είναι πολλά τα λεφτά».

Η στάση της κοινωνίας και εδώ και στην Κομοτηνή υπήρξε αποφασιστική και καταλύτης για τις εξελίξεις. Το είχαμε γράψει και παλιότερα ότι: «Φωνή λαού, οργή Θεού».

Η πολιτεία έχει καταλάβει και την μεγάλη αντίδραση των κατοίκων, όπως και ότι –αν παρ’ ελπίδα- τολμήσουν να αδειοδοτήσουν την εξόρυξη, οι Σκουριές θα γίνουν Θερμοπύλες. Άλλωστε ο Εφιάλτης πια είναι γνωστός.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην σημερινή δραστηριότητα –με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα, σεβόμαστε την δουλειά τους, τον ιδρώτα τους και τις ζωές τους- να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν όμηροι και όλοι μαζί να περιφρουρήσουμε την σημερινή τους εργασία και να σχεδιάσουμε την αποκατάσταση της περιοχής, όπου κι εκεί θα υπάρχουν δουλειές. Αυτό είναι το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε ως τοπική κοινωνία. Τους καλούμε να απομονώσουν τους εγκάθετους της εταιρείας και να συμμαχήσουν με την κοινωνία. Να ξέρουν ότι οι νταβατζήδες που προσπορίζονται οφέλη από την δική τους δουλειά –εργατοπατέρες, μεσάζοντες και εργολάβοι- και προσπαθούν να τους φανατίσουν για τα δικά τους συμφέροντα, δεν τους νοιάζονται πραγματικά, όπως δεν νοιάζονται την περιοχή.

Η ανάπτυξη της περιοχής θα περάσει αναγκαστικά από την αποδέσμευσή της από τον δημαρχεύοντα εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η ωριμότητα της τοπικής κοινωνίας, μπροστά στην υπεράσπιση της περιοχής μας, είναι εγγύηση γι’ αυτή την αποδέσμευση. Τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο. Τους ανθρώπους, που έβαλαν στην άκρη τα κόμματα, τους κομματάρχες και τις όποιες επί μέρους διαφορές τους, δεν μπορεί πια κανείς να τους εγκλωβίσει στα παλιά χαρακώματα.

Μια νέα και ανώτερη συμμαχία χτίζεται και σφυρηλατείται καθημερινά, την οποία με σκέψη και σοβαρότητα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε όλοι, ως κόρη οφθαλμού. Αυτή δε η συμμαχία έχει και το εξής ιδιαίτερο στοιχείο: όσο πιο επιθετικοί γίνονται οι χρυσοθήρες και οι πράκτορές τους, τόσο αυτή απλώνεται και ατσαλώνεται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.