Το φλερτ με τα πυρηνικά στην Ελλάδα: Προετοιμάζοντας ψυχολογικά την κοινή γνώμη


Από ecoanemos. Δείτε επίσης:

ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Υφυπ. Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, δήλωση για την πυρηνική ενέργεια στη Βουλή, 10.12.2007. «Το θέμα αυτό εξετάζεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της αξιοποίησης των εναλλακτικών μορφών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε συνάρτηση με την ενεργειακή επάρκεια του πλανήτη. Υπάρχει την τελευταία διετία ένα αυξημένο ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο για δημιουργία σταθμών παραγωγής πυρηνικής ενέργειας».

Στην ίδια συζήτηση, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, σήμερα πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής: «Η αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας λύνει προβλήματα περιβάλλοντος, να μην είμαστε φοβικοί στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας»

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es10122007.pdf

Γ. Σουφλιάς, χαιρετισμός στο διεθνές συνέδριο «The Athens Summit 2008, Global Climate & Energy Security», (Χίλτον,  5 Μαΐου 2008)

Στόχος είναι η πράσινη ενέργεια και κατά την άποψή μου ορθά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμπεριλάβει σε αυτήν την κατηγορία και την πυρηνική ενέργεια.

www.minenv.gr/download/2008-05-05.xeretismos.souflia.athens.summit.2008.doc

Γ. Σουφλιάς, Δελτίο Τύπου ΥΠΕΧΩΔΕ, απάντηση στον Επίτροπο Δήμα, 6 Μαΐου 2008:

Επιτέλους, ας πάψουμε σε αυτή τη χώρα να υποκρινόμαστε. Η Ελλάδα σταδιακά κυκλώνεται από πυρηνικούς αντιδραστήρες. Δεν πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος ώστε να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της χώρας μας στο θέμα αυτό;

www.minenv.gr/download/2008-05-06.apantisi.se.dima.doc

Μουσουρούλης (Γενικος Γραμματέας Υπ. Ανάπτυξης), 22 Νοεμβρίου 2008:

Το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι ανοιχτό σε διάλογο ακόμη και σε θέματα «ταμπού». Προτεραιότητά μας είναι οι επενδύσεις σε ήλιο και άνεμο. ΄Ομως κανείς δεν μπορεί να είναι εναντίον στην διοργάνωση ενός διαλόγου για την πυρηνική ενέργεια, στο πλαίσιο μιας συναινετικής ενεργειακής πολιτικής.

http://www.iene.gr/page.asp?pid=123&lng=1

Χρ. Φώλιας, Υπουργός Ανάπτυξης, 22 Νοεμβρίου 2008

Ο υπουργός επανέλαβε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της εκδήλωσης ότι δεν περιλαμβάνεται στον εθνικό σχεδιασμό μέχρι το 2020 η πυρηνική ενέργεια αλλά συμπλήρωσε ότι είναι χρήσιμο για τη χώρα από τη στιγμή που οι γείτονές της πραγματοποιούν επενδύσεις τέτοιου είδους να μετέχει στο διεθνή διάλογο ώστε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

http://stock.ana-mpa.gr/fthema.php?id=13344

Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, “Μέτρα και μέσα για μια βιώσιμη και ανταγωνιστική ενεργειακή πολιτική”, 2008

Η χρησιµοποίηση της Πυρηνικής ενέργειας ως πηγή ηλεκτροπαραγωγής,  εξακολουθεί και θεωρείται απευκταία, κυρίως λόγω του πολύ χαµηλού βαθµού αποδοχής αυτής της µορφής από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το  ΣΕΕΣ όµως ένθερµα συνιστά την δηµιουργία κατάλληλου ανθρώπινου επιστηµονικού και τεχνικού δυναµικού προκειµένου αφ’ ενός να γίνεται υπεύθυνη παρακολούθηση των εξελίξεων διεθνώς και ιδιαίτερα στις γειτονικές χώρες και αφ’ ετέρου να είναι δυνατή η τεκµηριωµένη αξιολόγηση αυτής της πηγής οποτεδήποτε ο Ελληνικός λαός και οι κυβερνήσεις στο µέλλον το αποφασίσουν

http://www.sees.gov.gr/images/stories/pdfs/ems08.pdf

Αθανασόπουλος, Πρόεδρος ΔΕΗ, Νοέμβριος 2008

Αν η ΔΕΗ δεν λάβει άδειες για την ανάπτυξη μονάδων ηλεκτρισμού με καύσιμο τον λιθάνθρακα, θα πρέπει να μπει στο τραπέζι η επιλογή πυρηνικών σαν την μόνη λύση για την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας της χώρας τα επόμενα χρόνια. Είναι μια πρόταση που πρέπει να συζητηθεί

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4487978

Πορίσματα της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών επί του θέματος «Πυρηνική Ενέργεια και Ενεργειακές Ανάγκες της Ελλάδος, Ιαν. 2009

Υπάρχουν δεκάδες πυρηνικών εργοστασίων σε σαφώς σεισμικές περιοχές (π.χ. στην Καλιφόρνια και Ιαπωνία) χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα.

http://www.academyofathens.gr/Documents/christoforou_porismata.pdf

ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.

Ομιλία κ. Ροντούλη, βουλευτή ΛΑΟΣ, Πρακτικά της Βουλής, 10 Ιαν. 2011, σελ 3385

Μα, σε μια σεισμογενή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, εμείς θα πάμε και θα εγκαταστήσουμε πυρηνικό σταθμό; Θα πω το εξής μόνο προς αντίκρουση της θέσεως αυτής: το ίδιο σεισμογενής και ακόμα περισσότερο είναι η Καλιφόρνια και η Ιαπωνία, όπου ήδη λειτουργούν πενήντα τρεις πυρηνικοί σταθμοί, χωρίς κανένα παρατράγουδο.

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110110.pdf

ΣΗΜΕΡΑ:  ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ»;

Πιθανότητα για εξόρυξη ουρανίου στο Παρανέστι

https://antigoldgr.org/blog/2009/07/23/uranium_paranesti/

Τι υπάρχει στο ελληνικό υπέδαφος http://www.tovima.gr/society/article/?aid=346260

Τι συμβαίνει διεθνώς με τέτοιες εξορύξεις. Στην Ευρώπη εξορύσσεται μόνο σε Τσεχία και Ρουμανία. http://en.wikipedia.org/wiki/Uranium_mining#Health_risks_of_uranium_mining


Μία απάντηση στο “Το φλερτ με τα πυρηνικά στην Ελλάδα: Προετοιμάζοντας ψυχολογικά την κοινή γνώμη”

  1. Καλησπέρα,

    διαβάστε εδώ πως είναι πολύ πιθανό η έκρηξη στον αντιδραστήρα 3 της Fukushima, που ήταν πολύ πιο ισχυρή από εκείνη στον αντιδραστήρα 1, να ήταν πυρηνική. Θα το βρείτε ενδιαφέρον πιστεύω.

    http://center24.blogspot.com/2011/04/fukushima-3.html#axzz1KjDSTcnO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.