Ημερίδα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στα Νέα Μουδανιά


Aπό το 3feeet halkidiki που συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στο Επενδυτικό Σχέδιο!

Παραβρεθήκαμε την Παρασκευή στο πνευματικό κέντρο Νέων Μουδανιών σε μία όμορφη και ζεστή εκδήλωση ενημέρωσης. Την ημερίδα οργάνωσε η επιτροπή αγώνα Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τις επιτροπές αγώνα της Βορείου Χαλκιδικής. Οι διοργανωτές εξήγησαν εξαρχής πως συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού θεωρώντας πως το συγκεκριμένο έργο θα πλήξει ευρύτερα ολόκληρο το νομό.


Οι ομιλητές παρουσίασαν λεπτομερώς τις παράπλευρες καταστροφικές συνέπειες τις μεταλλουργίας χρυσού και του ατόπου, το να καταστρέφονται παρθένες, δασικές, υδροφόρες, παραθαλάσσιες εκτάσεις για την όρυξη μεταλλευμάτων. Αίσθηση προκάλεσε η έκθεση φωτογραφικού υλικού όπου παρουσιαζόταν η πλούσια και σπάνια πανίδα και χλωρίδα της περιοχής που πρόκειται να καταστραφεί, αλλά και εικόνες από ήδη «νεκρωμένα», από την μεταλλουργία χρυσού, σημεία γης του όμορφου νομού μας.

Εμείς, σας 3feeet, αποφασίζουμε να συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα, συμφωνώντας πως κανένα σχέδιο βιομηχανικό-αναπτυξιακό δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από τις αξίες του περιβάλλοντος, της υγείας και της ζωής του ανθρώπου.

Την Πρωτομαγιά θα είμαστε όλοι στο βουνό!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.