Αρμοδιότητες Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αιρετού Περιφερειάρχη σε θέματα Ορυκτών Πόρων


Aπό: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α’ 87) επήλθε σημαντική αναδιάρθρωση στη διοικητική δομή της χώρας, η οποία από την 1η Ιανουαρίου 2011 διαρθρώνεται σε 325 δήμους, με αρμοδιότητες σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων τους, 13 περιφέρειες, με αρμοδιότητες αναπτυξιακού, κυρίως, χαρακτήρα και 7 αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι οποίες ασκούν κρατικές αρμοδιότητες σε αποκεντρωμένο- τοπικό επίπεδο.

Με το Πρόγραμμα Καλλικράτης επιχειρείται επανασχεδιασμός των επιπέδων διακυβέρνησης, αλλά και σημαντικές διαφοροποιήσεις ως προς τις αρμοδιότητες που αφορούν διοικητικές πράξεις. Οι αρμοδιότητες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης η οποία καταργείται μεταφέρονται είτε στον αιρετό Περιφερειάρχη είτε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ειδικότερα οι σχετικές αρμοδιότητες, μετά την εφαρμογή του Ν. 3852/2010, που αφορούν τη διαχείριση των φυσικών πόρων και όπως αυτές παρουσιάστηκαν σε πρόγραμμα συνεργασίας του ΕΚΔΔ και του Υπ. Εσ. Απ. και Ηλ. Διακυβέρνησης με τίτλο “Οι νέες Προοπτικές στο θεσμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης”, παρουσιάζονται παρακάτω.

1) Αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών της χώρας στον τομέα των υδάτων βάσει του Ν.3852…

2) ΑΡΜΟ∆ΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΑΣΩΝ

3)  ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ : ΣΧΕΣΗ ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

4) “ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ”


Μία απάντηση στο “Αρμοδιότητες Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αιρετού Περιφερειάρχη σε θέματα Ορυκτών Πόρων”

  1. Εξαιρετική δουλειά!
    Ας ελπίσουμε ότι θα μάθουν έτσι οι ..περιούσιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας ότι δεν έχουν μόνο μία αρμοδιοτητα: να μαζεύουν τα θέματά τους, να τα φωτοτυπούν και να αποστέλλουν στην κεντρική διοίκηση για να τους στέλνει τις απαντήσεις!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.