Το μεταλλείο χρυσού του Krumovgrad στο Περιφ. Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


7kΧρυσός, πυρηνική ενέργεια και κάθετος άξονας, κυριαρχούν στην τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που θα γίνει την Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

  1. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικής εκτίμησης για το επενδυτικό σχέδιο εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσοφόρου κοιτάσματος στην περιοχή Krumovgrad στη Βουλγαρία, κατ΄ εφαρμογή της σύμβασης ESPOO για την διαδικασία εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε διασυνοριακά πλαίσια, εισηγητής: Ο Γ. Κ. Τριανταφυλλίδης, μηχ. μεταλλείων – μεταλλουργός λέκτορας τμήματος Χημικών Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
  2. Οι επιπτώσεις από την λειτουργία πυρηνικών σταθμών ενέργειας στα Βαλκάνια και Μεσόγειο, εισηγητής: Ο Χ. Ελευθεριάδης. αν. καθηγητής τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών σωματιδίων στο Α.Π.Θ.
  3. Γνωμοδότηση για την έγκριση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «Κάθετος άξονας 75 Εγνατίας Οδού: Κομοτηνή – Νυμφαία – ελληνοβουλγαρικά σύνορα (75.0)», στο τμήμα από Κομοτηνή έως Πάνδροσο (από Χ.Θ. 0+000 έως 8+940 ) στο Ν. Ροδόπης, από την Εγνατία Οδός Α.Ε., εισηγητής: Ο δ/ντης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Α.Μ.Θ Ιωάννης Σισμανίδης.

Η συνέχεια του άρθρου με τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης στο ΧΡΟΝΟ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.