Ο κ. Πάχτας και η Δημοκρατία (2): Λογοκρισία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο!


Όπως επισημάνθηκε και από άλλα ιστολόγια, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας δεν έχει καλές σχέσεις με τη Δημοκρατία. Το παρακάτω περιστατικό που έλαβε χώρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και απεκρύβη από τους Δημότες με εντολή του κ. Πάχτα, είναι πολύ χαρακτηριστικό του είδους της “Δημοκρατίας” που ο κ. Πάχτας επιχειρεί να εγκαταστήσει στον Αριστοτέλη. Μια “δημοκρατία” των “ημέτερων”, όπου τα γεγονότα παραποιούνται, οι αντίθετες φωνές φιμώνονται και οι πληροφορίες που φτάνουν στους πολίτες ελέγχονται και λογοκρίνονται.

Την Τρίτη 29 Μαρτίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη συζητήθηκε το μείζον θέμα της απογραφής της οικονομικής κατάστασης των πρώην Δήμων Σταγείρων-Ακάνθου, Παναγίας και Αρναίας που συγκροτούν τον νέο Καλλικράτειο Δήμο. Οι δυο πρώην Δήμαρχοι Μιχάλης Βλαχόπουλος και Λάζαρος Λαζάρου ως Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν προσκληθεί και ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Παρών επίσης ήταν ο πρώην Δήμαρχος Παναγίας για το διάστημα 1998-2006 Δημήτρης Δρούγκας.

Ο πρώην Δήμαρχος Παναγίας (2007-2010) Γιάννης Μητροφάνης δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να προσκληθεί. Όμως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσον ο εισηγητής του θέματος της απογραφής όσο και ο ο Δήμαρχος κ. Παχτας, κατηγόρησαν ευθέως τον απόντα – αφού δεν είχε προσκληθεί – κ. Μητροφάνη για το οικονομικό χάλι του Δήμου Παναγίας!

Ακόμα και οι πέτρες στην περιοχή του Αριστοτέλη γνωρίζουν ότι στις δυο τετραετίες της Δημαρχίας του, ο “κουμπάρος” του κ. Πάχτα Δημήτρης Δρούγκας παρότι χρηματοδοτήθηκε αφειδώς από τον τέως Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, άφησε έναν Δήμο σε τραγική οικονομική κατάσταση. Τα χρέη του Δήμου στο σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών που είχαν οικονομικές σχέσεις μαζί του, ακόμα και στους περιπτεράδες της Μ. Παναγίας και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αναρριχήθηκαν σε ύψος εκατομμυρίων ευρώ. Πάνω από ογδόντα (80) “φεσωμένοι” έχουν εκδώσει τελεσίδικες αποφάσεις σε βάρος του Δήμου και πλήθος από αυτούς έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις στο Ταμείο και τα ακίνητα του Δήμου. Πολλά ακίνητα, ειδικά στα Πυργαδίκια και τη Μ. Παναγιά βρίσκονται στο στάδιο του πλειστηριασμού. Την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου έχει αναλάβει η ΔΟΥ Αρναίας, ενώ ο κ. Δρούγκας έχει οδηγηθεί κατηγορούμενος στα δικαστήρια για βαρειές οικονομικές παραβάσεις και καταχρήσεις.

Παρ’όλα αυτά, που τα γνωρίζει όλος ο κόσμος, ως υπεύθυνος για το συνολικό χρέος με το οποίο εισέρχεται ο πρώην Δήμος Παναγίας στον Αριστοτέλη, κατηγορήθηκε ο απών κ. Μητροφάνης! Ο παρών κ. Δρούγκας δεν αναφέρθηκε ότι έχει κάποια σχέση με το χάλι, τα χρέη, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς και παρακολουθούσε υπομειδιών τα τεκταινόμενα.

Δυο μέρες αργότερα, την Πέμπτη 31 Μαρτίου, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε – οριακά ως προς την προθεσμία που τάσσει ο Νόμος – για να εγκρίνει τον πρώτο Προϋπολογισμό του νέου Δήμου. Ο κ. Μητροφάνης ήταν παρών και όπως είναι αυτονόητο ζήτησε το λόγο για να αναφερθεί σε όσα του καταλογίσθηκαν, παρότι απρόσκλητος και απών.

Η Πρόεδρος κα Καραστέργιου του αρνήθηκε το λόγο επειδή ήταν …εκτός θέματος! Όταν ο πρώην Δήμαρχος και το σύνολο της μειοψηφίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα, η κα Πρόεδρος μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο του είπε ότι θα του δώσει για τρια (3) λεπτά το λόγο, αλλά δεν θα τον καταγράψει η Δημοτική Τηλεόραση!!! Στην άρνηση αυτή η κα Καραστέργιου και ο κ. Πάχτας παρέμειναν ακλόνητοι και απαίτησαν από την τηλεόραση να κλείσει. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ στα οκτώ και πλέον χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης που καταγράφει το σύνολο των συνεδριάσεων και τις μεταδίδει επίσης στο σύνολό τους στους δημότες!

Δεν περιορίσθηκε όμως στον κ. Μητροφάνη και το Δήμο Παναγίας η απόδοση της ευθύνης για την “καμμένη γη” που παραλαμβάνει ο κ. Πάχτας. Στον Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου επιχείρησε να επιρρίψει την μεγαλύτερη ευθύνη. Εκεί όμως σκόνταψε, γιατί ο κ. Βλαχόπουλος ήταν παρών για να απαντήσει και ο κ. Πάχτας αναγκάστηκε τελικά να τα μαζέψει.

Άρχοντες σήμερα οι Πάχτας-Καραστέργιου. Τσιφλίκι τους το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο μόλις πριν από τρεις μήνες Δήμαρχος Παναγίας καταγγέλεται ως υπεύθυνος της οικονομικής τραγωδίας του Δήμου χωρίς να είναι παρών, σε μια διαδικασία-φιάσκο στημένη για να ξελασπώσει ο πραγματικός υπεύθυνος, ο “δικός μας” προηγούμενος Δήμαρχος. Από τον κ. Μητροφάνη επιχειρείται να αφαιρεθεί το – αναφαίρετο σε μια Δημοκρατία – δικαίωμα να αποκαταστήσει το όνομά του και  την αλήθεια. Όταν τελικά άφησαν κ. Μητροφάνη να μιλήσει (για 3 ολόκληρα λεπτά!), τον έκοψαν από την τηλεόραση!

Αρα το πρόβλημα δεν ήταν ότι ήταν “εκτός θέματος” αυτά που είχε να πει ο πρώην Δήμαρχος, αλλά οτι ο κ. Πάχτας δεν ήθελε να τα ακούσουν οι Δημότες. Γιατί άραγε; Αν ήταν αληθινά τα όσα καταλόγισε στον κ. Μητροφάνη, γιατί φοβάται την απάντησή του;

Ο κ. Πάχτας είναι φανερό ότι την φοβάται την αλήθεια. Το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο πώς ανέχεται τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές;


Μία απάντηση στο “Ο κ. Πάχτας και η Δημοκρατία (2): Λογοκρισία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο!”

  1. […] Αρα το πρόβλημα δεν ήταν ότι ήταν “εκτός θέματος” αυτά που είχε να πει ο πρώην Δήμαρχος, αλλά οτι ο κ. Πάχτας δεν ήθελε να τα ακούσουν οι Δημότες. Γιατί άραγε; Αν ήταν αληθινά τα όσα καταλόγισε στον κ. Μητροφάνη, γιατί φοβάται την απάντησή του; Ο κ. Πάχτας είναι φανερό ότι την φοβάται την αλήθεια. Το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο πώς ανέχεται τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές; Αναρτήθηκε από antigoldgreece […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.