Επιτροπή Αγώνα Δήμου Νέας Προποντίδας ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού!


ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

Από: http://3feeet.blogspot.com/

Εμείς, κάτοικοι του δήμου Νέας Προποντίδας, εναντιωνόμαστε στην δημιουργία μεταλλευτικού εργοστασίου εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, η διαχρονική αντίσταση των οποίων, σε κάθε νέα εταιρία που «αγοράζει» τα βουνά και σχεδιάζει εξορύξεις, είναι πολύχρονη και ένδοξη.

Η ιστορία των μεταλλείων στη βόρεια Χαλκιδική είναι λίγο πολύ γνωστή. Πουλήθηκε/παραχωρήθηκε γη της Χαλκιδικής, από το Ελληνικό δημόσιο σε πολυεθνικές εταιρίες, σε εξευτελιστικές για τα δεδομένα τιμές, με σκοπό τη μεταλλουργία χρυσού. Μια καταστροφική προοπτική για έναν παραθαλάσσιο, τουριστικό αλλά και καταπράσινο ημιορεινό νομό, η οποία θα καθορίζει/καταδικάζει μια για πάντα, οποιουδήποτε άλλου είδους προοπτική ανάπτυξης.

Χιλιάδες θέσεις εργασίας, τουριστικές, αγροτικές, υλοτομιστικές κ.α., κινδυνεύουν να χαθούν , ενώ ο αριθμός των θέσεων που «τάζει» η νέα εταιρία θα μπορούσε να αναπληρωθεί με τη δημιουργία ενός βιώσιμου προγράμματος αποκατάστασης και ανάπλασης της ήδη «λαβωμένης», από την μεταλλουργία, βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Αντί αυτών και χωρίς κανένα απολύτως όφελος για την εθνική οικονομία, παρά μόνο για τις τσέπες των μεγαλομετόχων και μεγαλοεργολάβων των πολυεθνικών, επίκειται μία περιβαλλοντική καταστροφή τέτοιου μεγέθους, που δεν έχει ξαναδεί η χώρα.!

Συντασσόμαστε στον αγώνα των συμπολιτών μας, που τα τελευταία τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, βρίσκονται στις επάλξεις και προστατεύουν τα βουνά, τα χωριά τους και πάνω από όλα αγωνίζονται για την υγεία και για το μέλλον των ανθρώπων ολόκληρης της Χαλκιδικής. Πιστεύουμε πως κανένα επιχείρημα αναπτυξιακό δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να μπαίνει πάνω από τον άνθρωπο και την αξία της ίδια της ζωής.
Εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας!
Γιατί η Χαλκιδική ανήκει στον κόσμο που την αγαπά, την κατοικεί και την επισκέπτεται και δεν μπορεί να γίνει η χαβούζα των πολυεθνικών μεγαλοεργολαβικών συμφερόντων!

Ο πλούτος της Χαλκιδικής είναι δικός μας και είναι ορατός: η θάλασσα και οι ακτές της, τα δάση της, τα νερά της, η καθαρή ατμόσφαιρα και το μοναδικό της κλίμα, η ιστορία της, τα αγαθά της γης της! Δεν έχουμε ανάγκη να την «ξεκοιλιάσουμε», να την «στραγγίξουμε» και να την δηλητηριάσουμε» ψάχνοντας για χρυσό…

Αποφασίσαμε την ίδρυση μίας αλληλέγγυας τοπικής συλλογικότητας, «επιτροπή αγώνα Νέας Προποντίδας», με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της νοτίου Χαλκιδικής για τον σχεδιασμό της εκμετάλλευσης χρυσού στο νομό και τις καταστροφικές συνέπειες της. Ακόμη είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και να συμμετέχουμε στον αγώνα ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού, θεωρώντας τον αγώνα δίκαιο και τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής συμπολίτες μας.

20/3/2011

Επιτροπή αγώνα Νέας Προποντίδας

Προσεχείς συναντήσεις – εκδηλώσεις

Παρασκευή 15 Απριλίου 9μ.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών.
Εκδήλωση ενημέρωσης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

– Κυριακή 1 Μαΐου
στο βουνό Κάκαβος της Μ. Παναγίας
Συνάντηση επιτροπών αγώνα, κατοίκων και φίλων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.