Αρχική Uncategorized Τι κρύβει η “σταλαχίδα” Πάχτα: “Ενημέρωση για τα Πετρένια”;

Τι κρύβει η “σταλαχίδα” Πάχτα: “Ενημέρωση για τα Πετρένια”;

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από Ιερισσός

Την Τρίτη 5-4-2011 αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας ανακοίνωση ότι, για αύριο Τετάρτη 6-4-2011, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Αστ. Πάχτας μας προσκαλεί (μετά τιμής) να παρευρεθούμε στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα:

«Υδροδότηση της προ του Άθω Περιοχής από το Φράγμα Πετρένια» και την παρουσίαση του έργου, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού, για αύριο Τετάρτη στις 11.00 π.μ.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους αυτής της βιασμένης ανακοίνωσης (σήμερα ανακοινώνουμε για αύριο το πρωί) αλλά από μόνη της μας βάζει σε υποψίες ότι κάτι κρύβει αυτή η «σταλαχίδα» του να μας «ενημερώσει» για το θέμα.

Ποιοι θα μας ενημερώσουν δε, δεν το λέει. Προφανώς όχι αυτός, φαντάζομαι, εκτός κι αν μας προέκυψε ειδικός και για τα περί φραγμάτων.

Να το αποδώσουμε στην προχειρότητα ή στην μεθόδευση; Θα ήταν πολύ αθώο και αφελές να μιλήσουμε για προχειρότητα.

Για ένα τόσο μεγάλο θέμα, η όλη ιστορία μοιάζει περισσότερο με αποσιώπηση παρά για ενημέρωση. Ποιος θα προλάβει να μάθει και ποιος θα καταφέρει να παρευρεθεί αύριο το πρωί;

Προφανώς ο κ. Χρήστος Αστ. Πάχτας θέλει να περάσει στα κρυφά και ερήμην της κοινωνίας και των επιστημόνων, μία διαδικασία την οποία την βαφτίζει ενημέρωση –με άλλοθι την ανακοίνωση στο Ίντερνετ παρακαλώ- ώστε να μην πάρει κανείς χαμπάρι.

Δεν έχει διδαχθεί τίποτε από την μεθόδευση της διαβούλευσης. Ούτε έχει καταλάβει ότι η κοινωνία της «Προ του Άθω Περιοχής» είναι στα όριά της και δεν θα ανέχεται για πολύ ακόμα την ύπουλη και διχαστική συμπεριφορά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.