” Παίζοντας με τα βαρέα” – Εκδήλωση ενημέρωσης για τα βαρέα μέταλλα και τη ρύπανση των εδαφών στα σχολεία του Λαυρίου


Η κληρονομιά της μεταλλευτικής δραστηριότητας μικτών θειούχων στο Λαύριο

Πηγή: Πολίτες Λαυρεωτικής

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων του 1 ου ∆ημοτικού Λαυρίου σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:

«Παίζοντας με τα βαρέα……» που οργανώνει στις 3 Απριλίου 2011 στο Παλιό Μηχανουργείο στην πόλη του Λαυρίου.

Η ημερίδα έχει στόχο να ενημερώσει τους πολίτες – γονείς σχετικά με το πρόβλημα της ρύπανσης των εδαφών των σχολείων με βαρέα μέταλλα.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης : Παίζοντας με τα βαρέα…….
Κυριακή 3-4-2011

17.00-17.15 Πρόλογος σχετικά με την αναγκαιότητα της ενημέρωσης των γονέων των μαθητών και γενικότερα των πολιτών του Λαυρίου. Παπαδόπουλος Δημήτρης Υπεύθυνος ΚΠΕ Λαυρίου, Μιχαηλίδου Ειρήνη εκπαιδευτικός ΚΠΕ Λαυρίου

17.15-17.45: Ρύπανση του εδάφους στη χερσόνησο της Λαυρεωτικής και στην αστική – περιαστική περιοχή του Λαυρίου.
Δημητριάδης Αλέξανδρος Διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωχημείας και περιβάλλοντος του ΙΓΜΕ

17.45-18.15: Η εξυγίανση των εδαφών στο χώρο του Τ.Π.Π.Λ. (πρώην Γαλλική εταιρεία μεταλλείων Λαυρίου) ως παράδειγμα επίλυσης του προβλήματος των ρυπασμένων εδαφών στο Λαύριο. Καλιαμπάκος Δημήτρης, καθηγητής σχολής μεταλλειολόγων μηχανικών Ε.Μ.Π.

18.15-18.45: Πρόσφατες μετρήσεις για βαρέα μέταλλα στα προαύλια των 1ο και 3ο νηπιαγωγείων Λαυρίου. Πρωτονοτάριος Βασίλης Δρ. Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.).

18.45-19.45 Συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό από την έκθεση του σε βαρέα μέταλλα και αντιμετώπισή τους . Μακρόπουλος Βασίλειος, Καθηγητής επαγγελματικής και βιομηχανικής υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσια Υγείας – Αθανασέλης Σωτήρης Αναπληρωτής καθηγητής τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών .

19.45-20.45: Ανοιχτή συζήτηση.

Θα είναι καλεσμένοι οι νυν και οι πρώην δημοτικές αρχές της πόλης του Λαυρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.