Πόλεμος στην Κερατέα


ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Σε θάλαμο αερίων και θέατρο άγριας καταστολής μετατράπηκε η Κερατέα από χθες το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Το μεσημέρι της Τετάρτης, η Κυβέρνηση του Μνημονίου, έστειλε εσκαφείς συνοδευόμενους από 18 διμοιρίες ΜΑΤ, προκειμένου να ανοίξει τη λεωφόρο Λαυρίου, επί της οποίας οι κάτοικοι της Κερατέας είχαν στήσει οδοφράγματα από μπάζα. Ανάλογη απόπειρα ενός εσκαφέα, στις 05:30 το πρωί είχε ατυχή κατάληξη καθώς κάτοικοι της περιοχής με καλυμμένα πρόσωπα απομάκρυναν τον οδηγό και πυρπόλησαν το όχημα.

Οι κάτοικοι είχαν καταστήσει δυνατή την πρόσβαση στην Κερατέα, μόνο μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος, με σκοπό να αποτρέψουν την έναρξη των έργων για την κατασκευή παράνομου ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση του Μνημονίου είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου με κάθε κόστος και με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του γνωστού εθνικού εργολάβου του κ. Μπόμπολα, ο οποίος θα έχει μεγάλα και σίγουρα κέρδη για τα επόμενα 25 χρόνια.

Το μεσημέρι της Τρίτης στο άκουσμα της είδησης, πως εσκαφείς συνοδεία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, κατευθύνονται προς την Κερατέα, η πόλη τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Οι σειρήνες του Δημαρχείου, τα μεγάφωνα και οι καμπάνες των εκκλησιών καλούσαν όλους τους κατοίκους να μεταβούν στα σημεία εισόδου της πόλης, προκειμένου να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και τη γη τους, ενάντια στην κυβέρνηση των εθνικών εργολάβων.

Αμέσως τα οδοφράγματα της Κερατέας γέμισαν από χιλιάδες κόσμου μεταξύ των οποίων πολλοί έφηβοι και ηλικιωμένοι, που προσπαθούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν να αποτρέψουν την ανάπτυξη των δυνάμεων των ΜΑΤ στην περιοχή. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν πνίγοντας την περιοχή στα δακρυγόνα, πολλά από τα οποία ρίχνονταν σε ευθεία βολή. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση και πλαστικών σφαιρών, τραυματίζοντας κατοίκους στο κεφάλι! Επομένως, από καθαρή τύχη χθες, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα!

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις εξακολουθούν να νοσηλεύονται με εγκαύματα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Στη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη.

Τελικά κατά τις 22:00 η αστυνομία κατάφερε να διασφαλίσει την απομάκρυνση των μπαζών από τη λεωφόρο Λαυρίου, φτάνοντας μέχρι τις παρυφές της πόλης. Δείχνοντας μάλιστα το γνωστό “υπερβάλλοντα ζήλο” τους, οι πραίτορες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έσπασαν για άλλη μια φορά ΙΧ κατοίκων της περιοχής μετά το πέρας των συγκρούσεων.

Από τη μεριά του, ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Βασίλης Θηβαίος  μετά από 110 ημέρες μαχητικών κινητοποιήσεων ξεκαθαρίζει πως πως «αυτό το έργο που θέλετε ‘πάσει θυσία’ να κάνετε δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί δεν θα το επιτρέψουμε εμείς και εμείς είμαστε και πολλοί και αποφασισμένοι» προσθέτοντας πως ο Δήμος δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του κόσμου ο οποίος λόγω της απελπισίας του προβαίνει σε ακραίες ενέργειες.

Μπορείτε να ακούτε το Δημοτικό Σταθμό Lavreotiki FM Radio 107,3 πατώντας εδώ

Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε το έκτακτο δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες το μεσημέρι ο Δήμος Λαυρεωτικής

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/dhmos_laurio.jpgΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Λαύριο 29/3/2011

Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας!

Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.

Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο.

Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.

Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες…

Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο.

Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας.

Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας.

Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας.

Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.