H Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ στην Φινλανδία με τα Χρυσωρυχεία Θράκης!


Ναι, είτε το πιστεύετε είτε όχι στο ταξίδι που οργάνωσε η εταιρεία “Χρυσωρυχεία Θράκης” στο μεταλλείο χρυσού Kittila στη Φινλανδία, βρέθηκε και η Eιδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μ. Καραβασίλη! Ακούστε και θαυμάστε και έπεται σχολιασμός.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gnbvPuWeLBY&feature=player_embedded]


7 απαντήσεις στο “H Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ στην Φινλανδία με τα Χρυσωρυχεία Θράκης!”

  1. Περιμένω με περιέργεια να δω το σχολιασμό που λέτε ότι έπεται. Μέχρι να έχουμε το σχολιασμό σας, ας θυμηθούμε ένα παλιότερο σχόλιο του γράφοντα, ένα χρόνο πριν, για τη θαυμαστή αυτή κοινωνία της Φινλανδίας, με τη μεγάλη μεταλλευτική δραστηριότητα:

    http://antigoldgr.org/blog/2010/03/17/s_africa/#comments

    Πραγματικά εντυπωσιακή η ανάλυση, ο σχεδιασμός και η πρακτική των Φινλανδών για τη μεταλλεία, δείτε την πρόσφατη μεταλλευτική τους στρατηγική:

    http://www.ngu.no/upload/Arrangement/NGU-dagen%202011/nurmi.pdf

    Και μιάς και μιλούσαμε για εξορυκτική δραστηριότητα σε προστετευόμενες περιοχές, ας δούμε πώς προσεγγίζουν το θέμα οι Φινλανδοί. Δεν φαίνεται να συμμερίζονται καθόλου τις περιβαλλοντικές «ανησυχίες» του κ. Τρεμόπουλου. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν, μιάς εκεί και κάνουν τα λόγια πράξη:

    http://julkaisurekisteri.ktm.fi/ktm_jur/ktmjur.nsf/All/EDE6A92C700CDE5AC22573A1002C8743/$file/jul30teo_eng%20A4.pdf

  2. …με λίγο Τάρανδο και φρέσκο Σολωμό, συμπληρώθηκε η νέα διαδικασία fast track της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
    Αναμένουμε και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

  3. Είναι απιστευτη η μετάλλαξη που υπέστη. Δεν περίμενα ποτέ να ακούσω από την Καραβασίλη, που ήταβν υπέρμαχος του περιβάλλοντος, να παει από την απέναντι όχθη και να μιλάει πλέον ως η ίδια η εταιρεία!!

  4. στην καλυτερη περιπτωση ο χρυσος θα μας κανει φινλανδια,στη χειροτερη θα μας μεινουν τα αντισταθμιστικα οφελη και ενα περιβαλοντικο ατυχημα.οι πιθανοτητες ειναι φιφτιι φιφτι και δεν με καθησυχαζει ουτε η γενικη γραμματεας ουτε κανενας.

  5. Ναι αγαπητοί φίλοι, κακως φοβόμαστε το ορυχείο χρυσού. Μας προστατεύει η νομοθεσία !!!

    Ρωτήστε και τους Αμερικανούς που τώρα κάνουν μπάνιο στο πετρέλαιο της BP. Μην ξεχάσετε να φέρετε και κανέναν Ιάπωνα που έμενε κοντά στο αντισεισμικό και πλήρως προστατευμένο Fukushima να μας μιλήσει για το πόσο ασφαλής είναι η πυρηνική ενέργεια.

    ΜΗΠΩΣ Η ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ “ΑΣΤΑΘΜΙΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ” ΚΑΙ “ΑΤΥΧΗΜΑ” ????

    (αν όμως σε 20 χρόνια τύχει να σπάσει κανένα φράγμα με δηλητηριώδη λείμματα και γίνει η περιοχή κόλαση, αυτή την πουλημένη δεν θα την θυμάται κανείς)

    • Όταν αυτός ο φοβερός “κρατικός μηχανισμός” (που είναι κοινό μυστικό ότι δεν υπάρχει…) δεν μπορεί να διασφαλίσει τη νόμιμη και σύμφωνη με τους όρους λειτουργία ενός μικρού μεταλλείου, όπως της Μαύρης Πέτρας, είναι γελοίο και να το συζητάμε ακόμα.
      Είναι σαν κάποιος που δεν ξέρει μπάνιο και πνίγεται ακόμα και στη μπανιέρα του να βγαίνει για κολύμπι στον ωκεανό! Πού πα ρε Καραμήτρο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.