Καταγγέλλουν τους «εθνικούς εργολάβους»


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

Σε σοβαρές καταγγελίες για τους «εθνικούς εργολάβους», τις απολύσεις και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας προέβη χθες το σωματείο των εργαζομένων «Η Γαλαρία», στην κατασκευή της Ιόνιας και της Ολύμπιας οδού. «Δουλέψαμε και δουλεύουμε στα μεγάλα έργα που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να θησαυρίζουν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Εργα που χρηματοδοτούνται από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια και από διόδια σε δρόμους ανύπαρκτους», σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«Τους τελευταίους μήνες εργοτάξια κλείνουν, εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο και έργα παγώνουν. Οταν δουλεύαμε μας κρατούσαν 10 και 12 ώρες τη μέρα, 6 και 7 μέρες τη βδομάδα, για να παράγουμε κέρδη και υπεραξία ξοδεύοντας ασύδοτα την εργατική μας δύναμη. Τώρα μας πετάνε στον δρόμο σαν άχρηστα παλιοσίδερα. Ηδη ο Ε65, η Ιονία οδός και η Ολυμπία οδός απέλυσαν εργαζομένους και σταμάτησαν ή υπολειτουργούν».

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων καταγγέλλουν ότι: «Δουλεύουμε, όσοι δουλεύουμε, κάτω από άθλιες συνθήκες, εκβιαζόμενοι να κρατάμε το στόμα μας κλειστό για να διατηρήσουμε τις θέσεις μας στη δουλειά. Πολλοί από μας δουλεύουμε απλήρωτοι για πολλούς μήνες σε συνθήκες ανθυγιεινές και επικίνδυνες που ούτε λόγος να γίνεται για σεβασμό στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Εργατικά εγκλήματα βαφτίζονται εργατικά ατυχήματα. Το περιβάλλον βιάζεται καθημερινά, κοίτες ποταμών καταστρέφονται, αγροτικοί και άλλοι παράπλευροι δρόμοι συντρίβονται από εργασίες που πραγματοποιούν οι κατασκευαστές.

»Αρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς είτε δεν υπάρχουν είτε υπολειτουργούν είτε κάνουν τα στραβά μάτια. “Εθνικοί εργολάβοι” προστατεύονται από τα ΜΑΤ για να συνεχίζουν τις παράνομες εργασίες τους. Ξένες εταιρείες συμπεριφέρονται σαν αποικιοκράτες, ενώ άλλοι, χωρίς να έχουν καν στήσει εργοτάξια, εισπράττουν διόδια για κατασκευές που δεν πραγματοποιούν…».

του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

enet.gr



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.