Σεμινάρια της ‘Ελληνικός Χρυσός’ στον Αριστοτέλη!


Από τους Ενεργούς Πολίτες Δ.Ε. Αρναίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι επιβεβαιωμένες από άτομα που συμμετείχαν, αλλά τους ξέφυγαν κάποια λόγια (όλοι είμαστε επιρρεπείς σε κάποια χούγια), η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” μαζί με στελέχη της οργάνωσης φάντασμα “Πρωτοβουλία Πολιτών Αριστοτέλη” (πιθανολογούμενη σκιά του Δήμου Αριστοτέλη) έκαναν σεμινάρια τουλάχιστον σε Στρατώνι, Παλαιοχώρι και Θεσσαλονίκη (για πιο incognito). Τα σεμινάρια έγιναν σε φανταστικούς υποστηρικτές της επένδυσης (όπως πχ από τα φανταστικά άτομα που πολιορκούσαν το ΑΤ Αρναίας) με σκοπό να τους οπλίσουν με επιχειρήματα απέναντι στο κίνημα ενάντια στην επένδυση. Τα σεμινάρια είχαν κωδικό “σοκ και δέος”.

Η διεξαγωγή των σεμιναρίων κρίθηκε αναγκαία μετά από εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο Αριστοτέλη και συνοψίζεται στα εξής:

 

  1. Οι αντίθετοι σήκωσαν πολύ κεφάλι και, ενώ γέμιζαν μόνο αμφιθέατρα με εκδηλώσεις, τώρα άρχισαν να γεμίζουν και δρόμους με μαζικές διαδηλώσεις.
  2. Η ΜΠΕ άρχισε να αμφισβητείται από πολλές πλευρές και στο άμεσο μέλλον διαφαίνεται ακόμα πιο μαζική αμφισβήτηση. Σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να φανεί ότι μπάζει από παντού, τώρα ειδικά που θα γίνει και τροποποίηση δηλ. η αδειοδότηση είναι σαν ‘ζήσε Μάη να φας τριφύλλι’.
  3. Ο κόσμος άρχισε να ψυλιάζεται ότι η υπόθεση βρωμάει πολύ και ο Δήμαρχος βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο με όσα βγαίνουν στη φόρα (άρχισαν να λοξοκοιτάνε και κάποιοι εισαγγελείς).
  4. Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται στριμόκωλα για αδειοδότηση και ο Μπόμπολας χρειάζεται άμεσα δάνεια από ελληνικές τράπεζες για εισαγωγή επενδυτικού χρήματος απ’ το εξωτερικό.

Τα σεμινάρια έγιναν σε κατώι-γιάφκα στο Παλαιοχώρι, στα γραφεία της εταιρείας στο Στρατώνι και στο υπόγειο parking του Βελλίδειου, όπου στελέχη της “Ελληνικός Χρυσός” και του Δήμου ανέπτυξαν επιχειρήματα για εμπέδωση της ΜΠΕ ώστε να μπορούν οι μαθητές να απαντούν ανώνυμα (πάντα) σε πανεπιστήμια, επιστήμονες αλλά και σε αναρτήσεις άρθρων στα blogs. Στην αρχή των σεμιναρίων μοιράστηκε οπτκοακουστικό υλικό για εύκολη αναγνώριση από τους μαθητές των στελεχών του αντίχρυσου κινήματος.

Τα σεμινάρια ήταν χωρισμένα σε πέντε ενότητες. Μια έκτη ενότητα με θέμα “εκμάθηση συγγραφής άρθρων και αποστολή τους για δημοσίευση” ναυάγησε ελλείψει εθελοντών. Η τακτική που επιλέχτηκε να εφορμοστεί ήταν η “πίστευε και μη ερεύνα” και η οποία εξειδικεύτηκε στην “χτύπα και μη διαβάζεις” . Πυροβολούμε ό,τι κινείται και γράφει χρυσός.

1η ενότητα: Απεξάρτηση των μαθητών από την πληκτρολόγηση των μονοσύλλαβων λέξεων “ουγκ” και “ουστ”’, και εκμάθηση πιο σύνθετων λέξεων όπως “οικολολαμόγια”, “αρσενικό”, “φασιστοσυριζολαμόγια”, “λιθογόμωση”, “Κατσιφαράκης”, “ψευδοπροφήτες”, “σκοροδίτης”, “γυρολόγοι”, “κυάνιο”, “ψευτοεπιστήμονες”, “υδροφορία”, “καθηγητάδες”, “επανεισπίεση” κλπ (ειδικά για την τελευταία λέξη, επειδή φάνηκε δύσκολη για αφομοίωση, οι καθηγητές συμβιβάστηκαν με το “ξανασμπρώξιμο”).

2η ενότητα: Χρήση και απλών φράσεων όπως “ναι στην επένδυση με σεβασμό στο περιβάλλον”, “αδαείς επιστήμονες”, “είπαμε χωρίς κυάνιο”, “η μεγαλύτερη μόλυνση είναι η ανεργία”, “ακαριαία τήξη”, “να δοθεί άδεια για δουλειές”, “όξινη βροχή”, “Μπιρμπίλω τι ρόλο παίζεις”, “τέλματα τοξικών”, “κατά βάση υπόγεια εξόρυξη”. Στο τελευταίο δόθηκε και ειδική οδηγία να αποφεύγεται η χρήση του όρου “open pit” της μαμάς “Ευρωπαϊκά Χρυσολιβάδια”. Απαγορεύτηκε επίσης και η χρήση του όρου “τρυπούλα” που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος.

3η ενότητα: Coffee Brake και πρακτική εξάσκηση στην ανασήκωση μανικιών, πρόταξη στήθους και σύσφιγξη κοιλιακών, ενώ έπαιζε και cd των πυξ λαξ.

4η ενότητα: Χρήση της ανορθογραφίας και ασυνταξίας ώστε να φαίνονται όλοι οι μαθητές σαν απλοί αγράμματοι μεταλλωρύχοι που ανήκουν στην εργατική τάξη και δεν έχουν καμια σχέση με Μπόμπολα, συμφέροντα κλπ. Προτάθηκαν αντικαταστάσεις φωνηέντων, ανατονισμοί λέξεων, copy paste όπου νάναι κ.ά. Κάποιοι που διαμαρτυρήθηκαν ότι η γλώσσα μας είναι απ’ τα λίγα που μας έχουν απομείνει πείστηκαν απ’ τους υπόλοιπους με το επιχείρημα “ή γλώσσα ή δ’λειά”.

5η ενότητα: Μαθήματα ασύμμετρης απειλής. Εκμάθηση της τεχνικής “χτύπημα κάτω απ’ τη ζώνη”. Σε όποιους επώνυμους απαντάτε σπιλώστε τους, λιβελογραφείστε τους, λασπώστε τους (το λασπώστε το κατάλαβαν εύκολα, τα άλλα έμειναν για επόμενα σεμινάρια). Αν είναι ανώνυμοι βρείτε ποιοι είναι και μετά σοκ και δέος.

Είναι το ρεπορτάζ αληθινό; Ένα σερφάρισμα στις αναρτήσεις των blogs θα δείξει. Όπως και το μέλλον…


Μία απάντηση στο “Σεμινάρια της ‘Ελληνικός Χρυσός’ στον Αριστοτέλη!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.