Χρυσωρυχεία Χαλκιδικής : Γιωργάκη και Τίνα τα μάθατε τα νέα;…


…η Ιερισσός θα γίνει η νέα Κερατέα!

Από calledrama

Με μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση χθες Κυριακή 13 Μαρτίου στο κέντρο της Ιερισσού Χαλκιδικής, περισσότεροι από 3.οοο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διατράνωσαν την αποφασιστικότητα τους να ματαιώσουν την, καταστροφική περιβαλλοντικά και όχι μόνο, επένδυση της εταιρία “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” (συμφερόντων Μπόμπολα) στην περιοχή του όρους Κάκκαβος. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από σχεδόν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αριστοτέλη, ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα των επιτροπών αγώνα κατά των χρυσωρυχείων Αρναίας, Σταγείρων – Ακάνθου, Παναγίας, Ορμύλιας, Πολυγύρου και Νέων Μουδανιών, δημιουργώντας ένα τετελεσμένο για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, σε ότι αφορά τη μεθοδευόμενη επένδυση στο όρος Κάκκαβος που θα ναρκοθετήσει το μέλλον όλης της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της περιοχής σε αυτή την προοπτική.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oDouCNWbKcY&feature=player_embedded]

Σημαντικό ρόλο στη γιγάντωση της αντίδρασης των πολιτών έπαιξαν θλιβερά επεισόδια που προκλήθηκαν μετά το συλλαλητήριο υπέρ της επένδυσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Παλαιοχώρι, από τους εργαζόμενους της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, υποψήφιους εργαζόμενους και υπό τις ευλογίες της δημοτικής αρχής του Δήμου Αριστοτέλη, της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Χρήστος Πάχτας (ο γνωστός υπουργός που περιέλαβε σε νομοσχέδιο το 2003, χαριστική τροπολογία υπέρ των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία, που οδήγησε στη δική του απομάκρυνση από την κυβέρνηση και στη διαγραφή έξι βουλευτών που την ψήφισαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.!).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rnZwgeReUrM&feature=player_embedded]

Λίγες ώρες μάλιστα πριν από το συλλαλητήριο της Ιερισσού, άγνωστοι επιχείρησαν να καταστρέψουν το “φυλάκιο” της Ολυμπιάδας, που αποτελεί σύμβολο του νικηφόρου αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στα χρυσωρυχεία της “TVX GOLD Hellas” to 1994-1995. Είναι σαφές πλέον και παρά τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται – σε μέσα ενημέρωσης της περιοχής και όχι μόνο – να εμφανιστούν οι αντιτιθέμενοι ως μια μικρή μειοψηφία και το σιγοντάρισμα των σχεδίων της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” από δεκάδες δημοσιεύματα για το ΙΓΜΕ και τον ορυκτό πλούτο της Β.Ελλάδας που πρέπει σήμερα ειδικά σε καιρό κρίσης να εξορυχθεί, ότι οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη δε συμφωνούν με την επένδυση.

Όπως φώναζαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο συλλαλητήριο:
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.