Σήμερα είναι μια άλλη μέρα


Από ierissos

Η λαϊκή ετυμηγορία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής ευρύτερα είναι πια αμείλικτη. Πάνω από 3.000 κόσμου συγκεντρώθηκαν και βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στην μεταλλουργία χρυσού και το αποφασιστικό τους παρόν στα σχέδια του όποιου επιβουλεύεται το μέλλον της περιοχής ξεπουλώντας το στους χρυσοθήρες.
Παραβρέθηκαν ή έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης, επιτροπές αγώνα και αντιπροσωπείες από πάρα πολλά χωριά της Χαλκιδικής, σύλλογοι, σωματεία, φορείς, βουλευτές, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων.

Ένα ποτάμι κόσμου με μαύρες σημαίες ξεδιπλώθηκε στον δρόμο δίπλα στην θάλασσα, σε μια ειρηνική πορεία που η αρχή της έφτανε στο λιμάνι και το τέλος ήταν ακόμα στο τέλος του χωριού. Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Χαλκιδικής συγκέντρωση και πορεία, άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε πολιτικής τοποθέτησης, προσήλθαν αυτοβούλως και έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε όλους αυτούς που επιχείρησαν υπόγεια και λάθρα (δήμαρχοι, βουλευτές, νομάρχες, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι και πολιτικάντηδες) να ξεγελάσουν με μεθοδεύσεις και να επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» την μεταλλουργία χρυσού σε έναν τόπο που δεν την θέλει.

Καταρρίφθηκαν παταγωδώς τα χυδαία επιχειρήματα της εταιρείας, των υποτακτικών και των συμμάχων τους, που διατυμπάνιζαν τόσον καιρό ότι «αυτοί που αντιδρούν να είναι μια φούχτα ιδιότροποι, βολεμένοι και ξενόφερτοι οικολόγοι, μια φούχτα χασικλήδες».

Ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα αντίστασης και αξιοπρέπειας προς κάθε κατεύθυνση: Υπάρχουν αξίες που δεν εξαγοράζονται, όσο κι αν εκβιάζετε, όσο κι αν εκφοβίζετε όσο κι αν τρομοκρατείτε. Όσους πληρωμένους τραμπούκους κι αν στέλνετε να προπηλακίζουν και να καίνε σημαίες, όσες αγωγές και δικαστήρια κι αν κάνετε για να μας εξουθενώσετε.

Αυτό που έγινε σήμερα στη Ιερισσό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς χρονικής και πολιτικής. Θα λέμε στο εξής: Πριν το συλλαλητήριο (Π.Σ) και μετά το συλλαλητήριο (Μ.Σ).

Υ.Γ. Αυτές τις μέρες η ανθρωπότητα ζει μία ακόμα βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία με τον σεισμό των 9 ρίχτερ. Η φύση έχει τους δικούς της νόμους και τις συμπεριφορές, ερήμην μας. Δυστυχώς, πολλοί από μας, αυτό, δεν το έχουν καταλάβει ή το ξεχνάν, από αμέλεια ή από πρόθεση.
Ευχές εκφράζουν ανά τον κόσμο να μην υπάρξει πυρηνικό ατύχημα που θα ολοκληρώσει την καταστροφή.
Ας γίνει αυτό ακόμα μια «ευκαιρία» για περισυλλογή και σκέψη σε όλους μας, αλλά κυρίως σ’ αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να ασχημονούν στην φύση ερήμην της και ερήμην όλων μας.


Μία απάντηση στο “Σήμερα είναι μια άλλη μέρα”

  1. Όταν φτιαχνόταν τα πυρηνικά εργοστάσια στην Ιαπωνία σε μια σεισμογενή ζώνη τόσο δραστήρια, σίγουρα κάποιοι άνθρωποι θα διαμαρτύρονταν και σίγουρα οι ΄΄υπεύθυνοι΄΄ θα τους διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος και θα τους χαρακτήριζαν γραφικούς. Εδώ όμως οι ΄΄γραφικοί΄΄ γίναμε πολύ κι αρχίζουμε να γινόμαστε εμείς πλέον ένα ειρηνικό τσουνάμι που θα τους πνίξει πριν μας πνίξουν αυτοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.