Παραπλανητική η ερμηνεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την απόφαση-κόλαφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Picture 0 for «Η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός είναι εγκυρότατη και θα γίνει»

Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η χαμηλή τιμή πώλησης στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ χωρίς δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό και χωρίς εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση, το ύψος της οποίας υπολογίστηκε στα 15,3 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό πρέπει τώρα να επιστρέψει η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο Ελληνικό Δημόσιο. Η ίδια η εταιρεία, σε  ανακοίνωση της που δημοσίευσε η “Ημερησία”, δίνει μια  πολύ “δημιουργική” ερμηνεία γι’ αυτήν την απόφαση:

Η βασική παράμετρος της απόφασης αυτής είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει ξεκάθαρα την εγκυρότητα της συναλλαγής και όλων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.!!!

Άλλα αντ’άλλων, κυριολεκτικά. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία  διεξήγαγε την έρευνα, δεν ασχολήθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ με το ζήτημα της νομιμότητας της συναλλαγής, διότι απλούστατα δεν είναι δική της αρμοδιότητα. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα για οποιονδήποτε έχει γνώση του τι σημαίνει “κρατική ενίσχυση” για την ΕΕ και αυτήν την απάντηση θα λάβει όποιοσδήποτε επικοινωνήσει με την  Επιτροπή, όπως κάναμε εμείς. Ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι να προσδιορίσει αν σε μια συναλλαγή που έγινε, καλώς ή κακώς , νομίμως ή παρανόμως, χορηγήθηκε κάποιο πλεονέκτημα σε μια συγκεκριμένη εταιρεία έναντι του ανταγωνισμού. Και η απάντηση σε αυτό ήταν ΝΑΙ, χορηγήθηκε παράνομο πλεονέκτημα στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!

Τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν από κάθε πλευρά θα τα μάθουμε όταν δημοσιοποιηθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης, μαζί με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα (υπολογίζεται σε περίπου 2 μήνες). Ωστόσο, και μόνο η διαπίστωση από την ΕΕ ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και ότι δόθηκε παράνομο πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη εταιρεία,  επιβεβαιώνει ότι η συναλλαγή αυτή ήταν πράγματι παράνομη, όπως καταγγέλει το “Παρατηρητήριο” από το Δεκέμβριο του 2003. Δεν μπορεί να είναι νόμιμη η πώληση μιας τεράστιας δημόσιας περιουσίας χωρίς εκτίμηση της αξίας της, χωρίς ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, σε μια εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν από μόλις τρεις μέρες με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ. Χάρη στην Επιτροπή, το κουβάρι του σκανδάλου έχει αρχίσει να ξετυλίγεται.


2 απαντήσεις στο “Παραπλανητική η ερμηνεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την απόφαση-κόλαφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”

  1. Από … κάτω τά χέρια !!! ..σέ λίγο …. Πάνω τά ποδάρια .!!! ..εεε??
    Άμ . .δέν.. .σφάξανε ….Μοσχόπουλε . περιμένουμε να λειτουργήσει ….. πρώτα το σφαγείο , με τόσα …. Βόδια πού μαζεύτηκαν στο δημαρχείο ,

  2. Υπνοι- ξύπνοι -παληκάρια,….. νταβατζήδες κι΄ ανοιχτά μυαλά…. Γίνανε μαλλιά –κουβάρια ο ( νέος πολυσυλλεκτικός ) τίτλος της νέας δημοτικής αρχής ….!!! Του δήμου Αριστοτέλη.
    Όσο γιά τόν λεγάμενο του δήμου Αριστοτέλη ..τόν λεβέντη μας ντέ.. τον Χριστάκο μας ..το καμάρι μας …πού θέλει να κτίσει… τους απόπατους του Στρατωνίου.
    καλά και τά σκατά … νοιαστείτε όμως πρώτα για τά παιδιά … τον νού σας πρώτα στο Γυμνάσιο…το ΙΚΑ.. έτσι να μην ξεχνιόμαστε… Πάχτα..Ζαγοράκη . και ξενόφερτε….Κατσαβαβάκη…!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.