Πρωθυπουργός :«Δεν θα σας επιβάλουμε το εργοστάσιο χρυσού” !


“Εσείς μπορείτε να αποφασίσετε για το εάν θα γίνει η επένδυση ή όχι. Μελετήστε όλα τα στοιχεία και αποφασίστε μόνοι σας . Εμείς, δεν θα σας επιβάλουμε το εργοστάσιο χρυσού εάν δεν το θέλετε”.

Αυτά τα ωραία δήλωσε ο Πρωθυπουργός στις 18 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή για το θέμα των μεταλλείων χρυσού, στα οποία η τοπική κοινωνία αντιστέκεται σθεναρά εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια. (Πηγή: www.telegramm.gr)

Αντίθετος με την “επένδυση” χρυσού και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Αυτό βέβαια δεν είναι είδηση, είδηση θα ήταν αν ΔΕΝ ήταν αντίθετος με την “επένδυση”… Ο επί δυο τετραετίες Νομάρχης Ροδόπης και νυν Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Άρης Γιαννακίδης είχε πάρει από την αρχή της θητείας του, το 2002, ξεκάθαρη θέση ενάντια στην επένδυση και συμμετείχε στα αγωνιστικά συλλαλητήρια μαζί με χιλιάδες πολίτες των όμορων νομών.

Για τις θέσεις του αυτές, ο κ. Γιαννακίδης το 2004 βρέθηκε και κατηγορούμενος από την εταιρεία “ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.”, μαζί με τον τότε Νομάρχη Έβρου κ. Νίκο Ζαμπουνίδη. Οι δυο Νομάρχες, πιστοί στις ομόφωνες αποφάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων και του συνόλου της κοινωνίας της Θράκης, αρνήθηκαν να προβούν στη προκήρυξη Οριστικής Παραχώρησης Μεταλλείου σύμφωνα με τον Μεταλλευτικό Κώδικα και η εταιρεία προσέφυγε εναντίον τους στα Διοικητικά Δικαστήρια. Και έχασε.

Υπερασπιστές των δυο Νομαρχών στα δικαστήρια τότε, ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο σημερινός Υφυπουργός και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, σημερινός Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Αυτά, για να μην ξεχνάμε… Δείτε σχετικά:

Επιθετική Τακτική Ακολουθούν οι Χρυσοθήρες της Θράκης
Απόρριψη της Προσφυγής των “Χρυσωρυχείων Θράκης Α.Ε.” κατά του Νομάρχη Έβρου


Μία απάντηση στο “Πρωθυπουργός :«Δεν θα σας επιβάλουμε το εργοστάσιο χρυσού” !”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.