Kαι στο Κιλκίς οι πολίτες οργανώνονται κατά των μεταλλείων χρυσού


ΑΦΙΣΑ ΔΡΟΣΑΤΟΥΟ Νομός Κιλκίς είναι ένας από τους επόμενους “στόχους” για τα χρυσοφόρα του κοιτάσματα και μάλιστα είναι “στην αιχμή του δόρατος”, σύμφωνα με τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη.

Πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή Ποντοκερασιάς – Γερακαριού – Βάθης – Μυλοχωρίου – Δροσάτου, από τον ορεινό όγκο των Κρουσσίων μέχρι τη λίμνη Δοϊράνη, η οποία έχει μεταλλοφορία χρυσού-χαλκού πορφυρικού τύπου, δηλαδή παρόμοια με τις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Οριστικές Παραχωρήσεις Μεταλλείων έκτασης περίπου 350.000 στρεμμάτων στην περιοχή είχαν δοθεί πριν από μερικά χρόνια για έρευνα  και εκμετάλλευση στον πολυεθνικό κολοσσό Rio Tinto. Τα σχέδια της εταιρείας συνάντησαν την άμεση αντίδραση των ενεργών και ενημερωμένων πολιτών της περιοχής και δεν προχώρησαν.

Σήμερα που με πρόσχημα το δημόσιο χρέος η πίεση να εξορυχθούν τα πάντα είναι μεγαλύτερη από ποτέ και η προπαγάνδα οργιάζει, οι τοπικές κοινωνίες σε όλη τη βόρεια Ελλάδα οργανώνονται ξανά. Στο χωριό Δροσάτο, στο όριο της  μεταλλοφόρου περιοχής που έχει προσδιοριστεί από το ΙΓΜΕ, δίπλα στη λίμνη Δοϊράνη, πολίτες και συλλογικότητες από το Κιλκίς, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη θα συναντηθούν για να συζητήσουν την κοινή τους δράση απέναντι στην επερχόμενη λαίλαπα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.