Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση στην Ελλάδα, λέει η EUROPEAN GOLDFIELDS


Μια “σημαντική πρόοδο” στη διαδικασία αδειοδότησης του Επενδυτικού της Σχεδίου στην Ελλάδα ανακοίνωσε περιχαρής στους μετόχους της η EUROPEAN GOLDFIELDS.

Σε προχθεσινή (14/12) ανακοίνωση τύπου της εταιρείας, αναφέρονται τα εξής:

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που υπέβαλε η κατά 95% θυγατρική της εταιρείας, Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., για την ανάπτυξη του Έργου έχει τώρα εξεταστεί από τις τοπικές αρχές στη Χαλκιδική. Η ΤΕΛΙΚΗ δημόσια συζήτηση έλαβε χώρα στο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, και κατέληξε με την ΟΜΟΦΩΝΗ ψήφο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής υπέρ της ΜΠΕ.

Η επίσημη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης που απαιτεί ο Νόμος έχει πλέον ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. Η θετική γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα σταλεί τώρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), για την τελική έγκριση της ΜΠΕ.

Είδατε τι ωραία που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα; Η ξένη εταιρεία έχει να κάνει μόνο με τους μετόχους της, δεν την αφορούν τα ανόητα επικοινωνιακά παιχνιδάκια στο εσωτερικό της Ελληνικής Αποικίας, δεν ασχολείται με τους ιθαγενείς, δεν χρειάζεται να τους “πείσει” για τίποτε. Αυτή είναι δουλειά άλλων.

Έτσι, με πολύ απλό και καθαρό τρόπο, η μαμά-εταιρεία “άδειασε” την κα Καραβασίλη που καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να μας πείσει ότι υπάρχει κάποια ουσία σε αυτή τη διαβούλευση που “θα συνεχειστεί”, παρά το οτι έχει από το Νόμο τελειώσει. Η ανακοίνωση της εταιρείας είναι σαφής, όπως σαφής είναι και ο Νόμος: η γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι η τελευταία πράξη της δημόσιας διαβούλευσης που απαιτείται πριν από την έγκριση του έργου. Οτιδήποτε άλλο γίνει από εδώ και πέρα, οποιαδήποτε συζήτηση που θα βαφτιστεί “διαβούλευση”, είναι κατόπιν εορτής, εκτός θεσμοθετημένης διαδικασίας και χωρίς νομική ισχύ. Οι αποφάσεις είναι όλες ειλημμένες και έχουν πλέον και τη βούλα του τελευταίου και μοιραίου για τη Χαλκιδική Νομαρχιακού Συμβουλίου.Τ-Ε-Λ-Ο-Σ.

Η εταιρεία πήρε αυτό που ήθελε. Ένα χαρτί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο που λέει “γνωμοδοτούμε θετικά” και που θα αναφερθεί στα “εχοντας υπ’οψιν” της τελικής εγκριτικής απόφασης. Το “ομόφωνα” της θετικής γνωμοδότησης – που εξασφαλίστηκε με την αποχώρηση από τη συζήτηση του Νομ. Συμβούλου κ. Παναγιώτη Φλωρίνη και τη μυστηριώδη εξαφάνιση του έτερου Ιερισσιώτη Συμβούλου κ. Γιάννη Γιώργου – είναι ένα επιπλέον “δωράκι” της εταιρείας προς τους μετόχους της. Είναι η απόδειξη, υποτίθεται, ότι “όλα βαίνουν κατ’ευχήν στην Αποικία”, ότι οι ιθαγενείς είναι ήσυχοι, ευχαριστημένοι με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια τους και δεν δείχνουν καμία τάση εξέγερσης. Άρα τα κέρδη τους δεν κινδυνεύουν. Και οι μέτοχοι ανταποκρίθηκαν όπως αναμενόταν και έστειλαν την τιμή της μετοχής στον ουρανό.

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά  και καμία διαδικασία-μαϊμού δεν μπορεί να νομιμοποιήσει ένα έργο που, όσο κι αν το στολίσουν, δεν έχει τη συναίνεση του κόσμου. Η κα Καραβασίλη και το ΥΠΕΚΑ το γνωρίζουν. Οι Διοικητές της Αποικίας το γνωρίζουν. Οι μόνοι που δεν το γνωρίζουν είναι οι ανυποψίαστοι μέτοχοι που βάζουν τα λεφτά τους στη χρηματιστηριακή φούσκα του κ. Κούτρα. Θυμηθείτε τι έπαθαν οι ταλαίπωροι μέτοχοι της TVX…


2 απαντήσεις στο “Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση στην Ελλάδα, λέει η EUROPEAN GOLDFIELDS”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.