Eνημερωτική εκδήλωση για το Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ στην Ιερισσό, 4-12-2010


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pG4bR3yY7jU]

Μιχάλης Βλαχόπουλος, Δήμαρχος Σταγείρων-Ακάνθου: “Δεν διαβουλεύομαι με κανέναν γι’αυτό το θέμα, γιατί δεν το συζητάω. Ούτε από περιέργεια”!

Γιώργος Τριανταφυλλίδης, λέκτορας Α.Π.Θ.: “Οι Σκουριές είναι το πρώτο δέντρο στο δάσος της καταστροφής”!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YtsXzEx1WuY]

Γιάννης Γεργος, Αντιδήμαρχος Ορμύλιας: “Κηρύσσουμε την έναρξη του αγώνα του Νότου ενάντια στην δραστηριότητα των μεταλλείων χρυσού”!

Γιάννης Μίχος, οικονομολόγος: “Το αντίτιμο όλης αυτής της καταστροφής που έχει γίνει και αυτής που πρόκειται να γίνει είναι, κυριολεκτικά, χάντρες για τους ιθαγενείς”.

Τόλης Παπαγεωργίου, πολιτικός μηχανικός: “Μας είπαν ότι είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε, αυτό θα γίνει. Σε σας είναι να τους πείτε ότι δεν θα γίνει”!

Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο όλων των ηλικιών ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού, στην ενημερωτική εκδήλωση για το Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Ο Δήμαρχος κ. Βλαχόπουλος τόνισε τη σημασία του Κακάβου για τη ζωή και την οικονομία του τόπου και κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του ΥΠΕΚΑ  για  την έγκριση του έργου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ Γιώργος Τριανταφυλλίδης, μηχανικός μεταλλείων- μεταλλουργός, λέκτορας του Α.Π.Θ., ενώ η προσκεκλημένη εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος κα Στεφανάκη ανέγνωσε μήνυμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Δεκλερή.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε μια κριτική παρουσίαση της ΜΠΕ των Μεταλλείων Κασσάνδρας, την οποία συνέδεσε με τα άλλα σχέδια εκμετάλλευσης χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην Ελλάδα. Έμφαση έδωσε στο μεταλλείο των Σκουριών το οποίο ονόμασε “το πρώτο δέντρο στο δάσος της καταστροφής” και αποκάλυψε κάποιες από τις απάτες της μελέτης. Πολύ σημαντική η παρουσία του Αντιδημάρχου Ορμύλιας και Προέδρου του Συλλόγου “Φίλοι του Χαβρία” κ. Γιάννη Γέργου ο οποίος μίλησε για τη σύνδεση του μεταλλείου των Σκουριών με το προγραμματιζόμενο φράγμα στο Χαβρία από το οποίο ελπίζει να υδροδοτηθεί όλη η νότια Χαλκιδική.

Ο οικονομολόγος  κ. Μίχος αποκάλυψε ότι το οικονομικό όφελος της χώρας από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είναι μηδαμινό ενώ ο κ. Τόλης Παπαγεωργίου τόνισε ότι η απόφαση για υλοποίηση του έργου είναι ειλημμένη και ότι μόνο οι κάτοικοι μπορούν να αποτρέψουν αυτά που σχεδιάζονται.

Ο κόσμος ήταν ζεστός, εκδηλωτικός, αποφασισμένος να προστατεύσει τον τόπο του πάση θυσία. Αυτό ήταν και το γενικό συμπέρασμα από την εκδήλωση που καλά θα κάνει να το λάβει σοβαρά υπ’όψη του το Υπουργείο:

Δεν υπακούμε σε καμία προειλημμένη απόφαση.
Αποφάσεις που παίρνονται με ψεύτικες διαδικασίες και ερήμην της τοπικής κοινωνίας είναι νόθες και παράνομες.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.


Μία απάντηση στο “Eνημερωτική εκδήλωση για το Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ στην Ιερισσό, 4-12-2010”

  1. Εγώ σαν απλός παρατηρητής θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο κ.Τριανταφυλλίδης??????
    Για το επιμελητήριο μιλάτε το ανύπαρκτο ????
    Ο κ. Μίχος σαν μέλλος του συλλόγου Στρατωνικιωτών Θεσσαλονίκης δεν θα έπρεπε να έχει θέση μιας που τα συμφέροντα του είναι προσωπικά κι όλοι το ξέρουν>>>
    Μην προσπαθείτε να παραπλανήσετε τον κόσμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.