Oι Οβιδιακές Μεταμορφώσεις του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γιώργου Βαγιωνά


Στη “δημόσια διαβούλευση” της κας Καραβασίλη με τους εργαζόμενους, αιτησιούχους και λοιπούς υποστηρικτές του Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, στις 26 Νοεμβρίου στον Πολύγυρο, ο Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ κ. Γιώργος Βαγιωνάς έστειλε επιστολή όπου αιτιολογούσε την απουσία του, συνοδευόμενη από το κείμενο επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή προς τις Υπουργούς Οικονομίας/Ανάπτυξης κ. Κατσέλη και ΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη. Το κείμενο της ερώτησης δημόσιεύθηκε στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ” στις 1 Δεκεμβρίου.

Η ερώτηση έχει θέμα: “Η πώληση της ανεκτίμητης αξίας δημόσιας περιουσίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής σε ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία το 2003 έναντι ευτελούς τιμήματος, η ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο και ο διασυρμός της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις “σκιές” που σκεπάζουν το εύρος των σχετικών ύποπτων οικονομικών αγοραπωλησιών που έλαβαν χώρα την περίοδο εκείνη. Τα σχέδια της εταιρείας για εξόρυξη μεταλλευμάτων στη Χαλκιδική και ο ρόλος του ΥΠΕΚΑ”. Όλα όσα αναφέρονται από τον κ. Βαγιωνά έχουν καταγγελθεί από το “Παρατηρητήριο” από το 2004 στους Υπουργούς της Κυβέρνησης της ΝΔ, Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Σαλαγκούδη και έχουν αναρτηθεί εδώ. Μετά την κραυγαλέα σιωπή της Κυβέρνησης προσφύγαμε στην ΕΕ εδώ.

Μια παράγραφος του κειμένου του κ. Βουλευτή χρήζει ειδικής προσοχής: “Παρά το ότι η κινητοποίηση των ενεργών πολιτών της Χαλκιδικής και τα εκτενή δημοσιεύματα του τύπου έχουν φέρει στην επιφάνεια το σοβαρό θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας με υπογραφή στελέχους της τότε Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Η μετέπειτα παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την απειλή μάλιστα της παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποτελεί “κόλαφο” για τις σκοτεινές και συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες έγινε τότε η πώληση της δημόσιας περιουσίας των Μεταλλείων σε ανώνυμη εταιρεία συγκεκριμένων συμφερόντων”. Ο κ. Βαγιωνάς δεν τον κατονομάζει, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ο υπογράφων το μεγάλο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου δεν είναι άλλος από τον τότε Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και συμπατριώτη του από την Αρναία κ. Χρήστο Πάχτα.

Το όλως περίεργο είναι ότι ο κ. Βαγιωνάς έριξε όλο το “ειδικό του βάρος” για να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Πάχτα για το Δήμο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, υπογείως την πρώτη Κυριακή των εκλογών και ανοιχτά την δεύτερη. Πριν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο επίσημος υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ κ. Λαζάρου κατήγγειλε ανοικτά τον Βουλευτή της ΝΔ ότι τον υπονομεύει και στηρίζει με υπόγειες και φανερές ενέργειες του τον υποψήφιο κ. Χρήστο Πάχτα. Πριν από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ο κ. Βαγιωνάς από τα κανάλια της Χαλκιδικής εξυμνούσε τον κ. Πάχτα ως τον “άριστο Δήμαρχο που με τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του μπορεί να υλοποιήσει, μόνον αυτός, τα οράματά του για την ανάδειξη του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ σε πρώτο Δήμο της Ελλάδας”. Δείτε σχετικά και το κείμενο μας Άσκηση μνήμης και πολιτικής αξιοπρέπειας για τους κυρίους Βαγιωνά και Πάππα που δεν ανέβηκε στο ιστολόγιο του “Παρατηρητηρίου”, λόγω αποχής από το blogging την περίοδο των εκλογών.

Η κα Καραβασίλη “παρέλειψε” βέβαια να διαβάσει το κείμενο της ερώτησης, διότι θα χαλούσε την ατμόσφαιρα της παραμυθένιας παρουσίασης του Επενδυτικού Σχεδίου που έκανε ο Γεν. Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Στρατουδάκης, παρουσία του κ. Χρήστου Πάχτα.

Τι εξήγηση υπάρχει για την “μεταμόρφωση” του κ. Βαγιωνά όσον αφορά τον συμπατριώτη του και πλέον εκλεγμένο Δήμαρχο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ κ. Πάχτα; Μήπως ο Βουλευτής επιθυμεί να πάρει αποστάσεις από το νυν Δήμαρχο, εν’οψει της δικαστικής κάθαρσης του σκανδάλου της μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

Κι άλλη μία ενδιαφέρουσα “σύμπτωση”. Ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ κ. Αργύρης Λαφαζάνης έφερε πρόσφατα στη δημοσιότητα και κατήγγειλε στον εισαγγελέα Χαλκιδικής και στην αρμόδια Υπουργό κα Μπιρμπίλη “Το σκάνδαλο της αδειοδότησης προεκλογικά, με τη σύμπραξη του Νομάρχη Χαλκιδικής (επίσης από την Αρναία) κ. Αστέριου Ζωγράφου, της ανέγερσης πολυτελών κατοικιών 80.000 τ.μ. στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ”. ΟΙ καταγγελίες του κ. Λαφαζάνη είχαν σαν αποτέλεσμα την ανάκληση των αδειών που είχαν εκδοθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ήταν το θέμα της σχετικής “ντροπολογίας Πάχτα”, παραμονές των εκλογών του 2004, που υποχρέωσε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να πετάξει τον “Χαλκιδικάρχη” έξω από την πολιτική σκηνή. Το σκάνδαλο του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, η επιχειρούμενη οικοδόμηση του δάσους της Σιθωνίας, είναι άρρηκτα δεμένο με το όνομα του κ. Πάχτα, άσχετα αν ο κ. Λαφαζάνης δεν τον κατονόμασε. Άλλωστε. ο κ. Λαφαζάνης υπήρξε, όπως και ο κ. Βαγιωνάς, υμνητής και υποστηρικτής του κ. Πάχτα, κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ, το Δήμαρχο Σταγείρων-Ακάνθου κ. Μιχάλη Βλαχόπουλο.

Γύρω-γύρω όλοι (Βαγιωνάς, Λαφαζάνης, Ζωγράφος) και στη μέση Πάχτας. Κάτι πολύ σημαντικό θα συμβεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2011!


Μία απάντηση στο “Oι Οβιδιακές Μεταμορφώσεις του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γιώργου Βαγιωνά”