Συγκλονιστικές καταγγελίες του Δημάρχου Παναγίας για τις μεθοδεύσεις του ΥΠΕΚΑ για αδειοδότηση της ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ!


“Η ΜΠΕ έφυγε από το ΥΠΕΚΑ εν αγνοία της Μπιρμπίλη και της Καραβασίλη”!

Λαϊκή συνέλευση  έγινε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στη Μ. Παναγία, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες και να παρθούν αποφάσεις  εν’όψει της παρωδίας δημόσιας διαβούλευσης της επόμενης μέρας στον Πολύγυρο. Ακούστε τις φοβερές καταγγελίες του Δημάρχου κ. Μητροφάνη και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τόσκα!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KttzotGOE_k]

Η κα Μπιρμπίλη δεν ήξερε ότι η ΜΠΕ έφυγε από το ΥΠΕΚΑ για τη Νομαρχία Χαλκιδικής!
Η κα Καραβασίλη υποσχέθηκε δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία μετά τη γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου!!!
Εκβιάζονται τα απερχόμενα Δημοτικά Συμβούλια γνωμοδοτήσουν για τη ΜΠΕ ενώ η νομοθεσία το απαγορεύει!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6ZjtFxOp5g0]

Οι καταγγελίες του Δημάρχου Παναγίας για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις για ταχεία αδειοδότηση των μεταλλείων χρυσού επαναλαμβάνονται και από τον  κ. Τόσκα: η ΜΠΕ έφυγε από το ΥΠΕΚΑ εν αγνοία της κας Μπιρμπίλη και της κας Καραβασίλη.
Ο υποψήφιος που ανακοίνωνε την έλευση της ΜΠΕ πριν ακόμα αυτή φτάσει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι φυσικά ο κ. Πάχτας.
Το βίντεο κλείνει  με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λεμονή: “Φτάνει πιά”!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GFZROZfsjyQ]

Το ΥΠΕΚΑ ήταν διατεθειμένο να παρατείνει την διαδικασία γνωμοδότησης ώστε να δοθεί χρόνος για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας ΑΝ το ζητούσε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.
Όμως η εταιρεία πιέζει για γρήγορη αδειοδότηση και το ΥΠΕΚΑ υπακούει!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tQZWTfD0zgE]

O Δήμαρχος Παναγίας ανακοινώνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καταγγέλει τις μεθοδεύσεις του ΥΠΕΚΑ για έγκριση του Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Β. Χαλκιδική και την στημένη “δημόσια διαβούλευση” της 26ης Νοεμβρίου στον Πολύγυρο.

Η εικόνα που διαμορφώνεται από όλα τα ανωτέρω είναι αποκαλυπτική και βρωμάει:

Το παιχνίδι ήταν στημένο έτσι ώστε να μην δοθεί καθόλου χρόνος  για ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Στις 7 Δεκεμβρίου το απερχόμενο σε μερικές μέρες Νομαρχιακό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει για ένα κολοσσιαίο Επενδυτικό Σχέδιο για το οποίο κανένας Σύμβούλος δεν έχει ιδέα. Και μετά την γνωμοδότηση, η κα Καραβασίλη θα ξεκινήσει μια “διαβούλευση” με την τοπική κοινωνία, που δεν θα έχει κανένα νόημα αφού η ενημέρωση και η διαβούλευση πρέπει να προηγούνται της γνωμοδότησης και δεν μπορεί να έπονται!

Οι κυρίες Μπιρμπίλη και Καραβασίλη “κατηγορούν” για αποστολή εν αγνοία τους της ΜΠΕ τον κ. Επαμεινώνδα Τολέρη, προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και Πρόεδρο της Επιτροπής Συντονισμού για την αδειοδότηση των επενδύσεων χρυσού. Όμως είτε έπραξε νομίμως ο κ. Τολέρης είτε όχι, αν το Υπουργείο επιθυμεί να αποφύγει την έκρηξη των αντιδράσεων και τη δημόσια κατακραυγή για τις πρακτικές του αρκεί μια απλή διορθωτική κίνηση: να αναβληθεί η ημερομηνία της γνωμοδότησης για μετά την 1η Ιανουαρίου, αφού θα έχουν αναλάβει οι νέες εκλεγμένες τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Την πραγματική αλήθεια την είπε ο Δήμαρχος Παναγίας: δεν είναι κάποιος νόμος που εμποδίζει το Υπουργείο δεν αναβάλει την προθεσμία, είναι η εταιρεία! Η εταιρεία πιέζει για άμεση αδειοδότηση. Πάση θυσία, ακόμα και με τη μισή κοινωνία αντίθετη, ακόμα και με κοινωνικό διχασμό, ακόμα και με παράνομες διαδικασίες!

Ο Μπόμπολας προστάζει και δυστυχώς το ΥΠΕΚΑ υπακούει…


6 απαντήσεις στο “Συγκλονιστικές καταγγελίες του Δημάρχου Παναγίας για τις μεθοδεύσεις του ΥΠΕΚΑ για αδειοδότηση της ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ!”